sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Trendiähky


Housut Zara | paidat H&M | takki Pull&Bear | laukku Marimekko | kengät Vagabond | kuvat Hannamaria

Sivusin viime postauksessani hieman ruutukuosiaihetta, ja lupasin palata siihen vielä tarkemmin uudelleen. No, kuten kuvista näette, multakin löytyy ruutukuosia vaatekaapistani - vaikka siitä vähän karvaaseen sävyyn kirjoitinkin tuossa edellisessä postauksessani. Olen monesti aiemminkin maininnut täällä blogissa siitä, kuinka mulla menee aika nopeasti maku trendeihin, jotka kasvavat tavallaan liian isoiksi. Tällä hetkellä tämä piirre korostuu vielä entisestään, kun somessa tulee seurattua suurta määrää hyvin tyylitietoisia vaikuttajia. Kun näkee päivittäin kymmeniä erilaisia kuvia asuista, joista löytyy kaikista ne samat tämän hetken it-vaatteet ja -asusteet, tulee hyvin nopeasti kunnon trendiähky. Kuulostaako tutulta? 

Tällä hetkellä trendiähkyn seurauksena inflaation oman mieleni sopukoissa on kokenut juurikin tuo ruutukuosi. Ostin viime syksynä Helsingin reissulla Zarasta kivat ruutupöksyt täysin tietämättömänä siitä, että vuotta myöhemmin ruutukuosia löytyisi joka vaatteesta, joka liikkeestä ja lähes jokaisen muotimimmin vaatekaapista. No, ei tarvitse seurata muoti- ja somemaailmaa kovinkaan tarkasti kun jo huomaa, että näin on päässyt käymään. Ja siksi nuo Zaran housut eivät ole juurikaan olleet mulla enää käytössä. 

Tämä trendiähky on kuitenkin aika kaksipuoleinen ilmiö. Saatan ajatella, että ruutukuosi on aivan liian kulunut ja nähty juttu tällä hetkellä. Toisaalta huomaan kuitenkin myös himoitsevani kuosia; mulla on oikeastaan mielessäni pari ruutukuosista vaatetta, jotka haluaisin kovasti ostaa. Tämä himoitseminenhan on loppujen lopuksi ihan normaalia - totta kai kiinnostumme tuotteista, joiden tarjonta on lisääntynyt ja joita näkyy joka puolella. On täysin inhimillistä kiinnostua asioista, joiden tietää olevan pinnalla. Tämä johtaa juurensa varmasti sosiaaliseen hyväksyntään ja loppujen lopuksi kysymyksiin siitä, keitä oikeastaan olemme ja miksi päädymme tekemään tietynlaisia valintoja. Ja nyt huomaan luisuvani aivan liian syvälle aiheeseen. Jos kysyisin, kuinka moni muu ajattelee näin pinnallisista asioista näin syvällisiä, niin tuskin kukaan myöntäisi? No mutta mä myönnän, olen aika intohimoinen tällaisten asioiden suhteen. Erityiskiitos kuuluu varmasti markkinoinnin opinnoille, joita teen tällä hetkellä!

Jos nyt palaan vielä takaisin siihen ruutukuosiin, niin kysehän on klassikosta, joka toimii todella hyvin vaatteissa sesongista sesonkiin. Se on myös esimerkiksi pilkkujen tavoin vakiokuosi muotitalojen syysmallistoissa vuodesta toiseen. Sinänsä ruutukuosisiin vaatteisiin sijoittaminen ei siis ole huonompi idea, vaikka kuosista olisikin saanut yliannostuksen tässä kuluneen vuoden aikana. Tämäkin aallonharja tasaantuu jossain vaiheessa, ja vaikka villitys laantuu, ruudut säilyttävät silti tyylikkyytensä. Jos siis mietit, mitä supertrendikästä hankkia vaatekaappiin, niin kyllä, ruudut ovat aika hyvä vaihtoehto - ne kestävät nimittäin aikaa ja tekevät aina paluun. Oletteko te kokeneet viime aikoina tällaisia trendiähkyjä?
Comments (18)

18 kommenttia:

 1. Mulla on kaapissa yhdet ruutuhousut, jotka eivät sovi mulle. Ovat hassut päällä. Nyt pitäisi saada niin paljon itsestään irti, että saa muokattua ne sopiviksi.Itse en seuraa trendejä vaan teen oman maun mukaan ja useasti yli linjojen. Yhdistelen eri materiaaleja toisiinsa ja testaan mitä ihmiset meinaa siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella hyvältä tuo sun tapa pukeutua! :)

   Poista
 2. Huomaan myös, että minulle tulee helposti vastareaktio sellaisiin trendeihin, joita näkyy joka puolella somessa ja kaupungilla. Nyt juuri hyvänä esimerkkinä harmaat ja ruskeat ruutukuosit, jotka ohitan kaupassa alitajuisesti kokonaan :D Jotenkin se on hassua, kun haluaisi periaatteessa seurata muotia, mutta toisaalta ei hukkua 'massaan'. En osaa sitä tarkemmin kuvata, mutta uskon että ymmärrät mitä tarkoitan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin kyllä ihan täysin, juuri tuo sama ajatus pyörii itsellä usein mielessä! :)

   Poista
 3. Onneksi ruutu on klassikko, joka tosin nyt on trendinä kova sana katukuvassa. Vaikka tällä hetkellä ehkä ärsyttääkin kun ruutukuvioita on paljon kaikkialla, niin ehkä ei kannata kuitenkaan myydä ruutukuosisia vaatteita, ettei myöhemmin kaduta. Ihana tuo Marimekon laukku! Haluaisin tuollaisen myös itsellenikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan totta, myöhemmin voisi alkaa harmittaa :) Kiitos, tuo on kyllä aivan ihana!

   Poista
 4. Mä samaistun trendiähkyyn ja tuollaisiin fiiliksiin! Mullakin on just noita ristiriitaisia fiiliksiä, ettei välttämättä tee mieli pukea jotain kun tietää sen olevan kaikilla mutta silti samaan aikaan himoitsee niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sullakin samanlaisia fiiliksiä ja ajatuksia! :)

   Poista
 5. Mulla on yksi kaulahuivi windowpane kuosilla :) Siitä tykkään, muuten en juurikaan trendien perässä juokse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, parastahan on kun rakentaa itselleen sellaisen tyylin, joka sopii nimenomaan itselle ja sesongista toiseen. :)

   Poista
 6. En ihan kauheasti seuraile trendejä mutta eihän niiltä oikein voi välttyä kun kuitenkin aktiivisesti seuraa monenlaisia blogeja, instatilejä yms. Trendiähky iskee kyllä mulle välillä hyvinkin helposti, tulee oikein ahdistus että tota juttua nyt en ainakaan halua kun kaikilla on sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on kyllä totta, eipä niiltä voi oikein välttyäkään jos käyttää kuitenkin somea aktiivisesti ja vähänkään kiinnostaa tällaiset asiat. :D Mukava kuulla että sullakin on samansuuntaisia ajatuksia aiheeseen liittyen!

   Poista
 7. Mä taas saatan syttyä jollekin trendille vasta siinä vaiheessa, kun se on menossa ohi eikä himoitsemiani vaatteita varmasti enää saa kaupoista.
  Nyt haluaisin leveät mustat culottes-housut. No eihän sellasia ole oikein enää missään. Kuulemma olen myöhässä. Taas. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, välillä käy näinkin päin! Culottesit on kyllä olleet tosi monta vuotta nyt jo pinnalla, mutta kyllä niitä mun mielestä vielä viime kesänäkin oli silti hyvin saatavilla. Toivottavasti löydät talven jälkeen! :)

   Poista
 8. "Olen monesti aiemminkin maininnut täällä blogissa siitä, kuinka mulla menee aika nopeasti maku trendeihin, jotka kasvavat tavallaan liian isoiksi. Tällä hetkellä tämä piirre korostuu vielä entisestään, kun somessa tulee seurattua suurta määrää hyvin tyylitietoisia vaikuttajia. Kun näkee päivittäin kymmeniä erilaisia kuvia asuista, joista löytyy kaikista ne samat tämän hetken it-vaatteet ja -asusteet, tulee hyvin nopeasti kunnon trendiähky. Kuulostaako tutulta?" Kuulostaa tosi tutulta! Somen avulla trendit leviätät helposti mutta niihin myös kyllästyy helpommin ja muoti muuttuu entistä kertaluontoisemmaksi...

  Tää asu näyttää kyllä tosi kivalle ja ihanat kuvat! :)

  Saranda
  www.tyhjaajatus.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä niin nappiin sanottu! Kiitos kehuista ja kommentista! :)

   Poista
 9. Rupesin oikeen miettiin nyt että mitä ruutukuosista omistan ja ainut vaate jonka keksin on vuosi pari sitten M&S:ltä ostettu lempparipaita jossa ruudut ei ole niin selvät. Tuun ite hiukan myöhässä näissä trendijutuissa ja jotenkin sytyn kaikelle vasta kun ne kuumimmat ajat on jo menneet, joten ähkyä ei sinänsä pääse syntymään ihan hirveän useasti! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no mutta tuohan on ihan hyvä juttu sitten. :DD

   Poista