tiistai 17. lokakuuta 2017

MAC Cosmetics ja ammattilaisen meikkausvinkit


Tänne meidän Jyväskylän Sokokselle avattiin viime perjantaina MAC-meikkibrändin piste, ja lanseerauksen kunniaksi meitä bloggaajia kutsuttiin pisteelle meikattavaksi. Itse pääsin istahtamaan ammattimeikkaajan penkkiin sunnuntaina. En ollut käynyt koskaan aiemmin meikattavana, joten kokemus oli todella opettavainen. Koen olevani aika kehno meikkaaja, enkä edes niin välitäkään monimutkaisista ja omaa luonnollista ulkonäköäni vahvasti muuttavista tempuista. Siksi toivoinkin, että meikissä keskityttäisiin juttuihin, jotka toimivat arjessa ja juurikin luonnollisessa, freesissä lookissa. Oli mukavaa nähdä, kuinka ammattilainen teki meikin alusta loppuun asti. Samalla opin omien kasvojeni piirteistä ja mittasuhteista, sekä itselleni sopivista tuotteista ja sävyistä. Voin siis suositella ammattimeikkaajalla käymistä ihan jokaiselle naiselle - jopa niille, jotka ovat lähinnä ripsivärin ja kevyen huulipunan ystäviä! Ammattitaitoinen meikkaaja kun kuuntelee asiakkaan toiveita, ottaa ne huomioon ja onnistuu silti inspiroimaan ja rohkaisemaan asiakasta meikkauksen suhteen. 


No mitä tulee sitten MACin tuotteisiin, niitäkin voin suositella lämmöllä jokaiselle. Mulla ei ollut alunperin kovinkaan runsaasti kokemusta brändin meikeistä, mutta jo meikkauksen aikana huomasin tuotteiden olevan todella laadukkaita. Ja meikki muuten pysyi koko loppupäivän oikein moitteettomasti kasvoilla. Mulle meikkaamisessa tärkeintä on, ettei lopputulos ole liian meikatun näköinen. Vieroksun itselläni esimerkiksi liian vahvoja kulmia tai liian värikkäitä luomia - vaikka ne monilla näyttävätkin hyviltä. Toivoinkin siis kasvoilleni kuulaan ja freesin meikkipohjan, hieman korostusta silmiin ja pääpainon huuliin. No, ihan näin helpolla meikkaaja ei kuitenkaan päässyt, sillä olin vaativa sitten muissa jutuissa - mulla sekä silmäluomet että huulet ovat molemmat hyvin eripariset, ja halusinkin kuulla vinkkejä siihen, kuinka näitä tasapainotetaan onnistuneesti. Tässä hieman pääpointteja tuosta mulle tehdystä meikistä: 

Mulla on todella kuiva ja herkästi punoittava, mutta puhdas ja kuulas iho. Pohjustuksessa käytettiinkin MACin kevyintä meikkivoidetta, jonka sekaan sekoitettiin punaisuutta pois taittavaa peitevoidetta. Tämä kombo (kuvassa ylhäällä) toimi kasvoillani ihan älyttömän hyvin, ja siksi voinkin suositella sitä kaikille, jotka kokevat oman ihonsa saman tyyppiseksi. Tuo peitevoide toimi todella hyvin myös pikkuvirheiden peittämisessä, ja valokynän kanssa miksaamalla meikkaaja loihti myös mun tummahkot silmänaluset sillä piiloon. Tykkään ihan älyttömästi tällaisista monikäyttöisistä tuotteista, ja ne ovatkin oman meikkipussini perusta! 


Silmäluomilleni testattiin alkuun ihanan vaaleaa samppanjan sävyistä Pro Longwear Paint Pot -luomiväriä, joka on muuten myös todella monikäyttöinen; sitä voi käyttää perus luomivärinä, mutta se toimii hyvin myös luomilla pohjustustuotteena ja lisäksi sitä voi käyttää kasvoilla korostustuotteena. Tämän tuotteen päälle mulle tehtiin yläluomen ulkonurkkaan rajaukset ruskealla automaattikynällä, ja rajaukset häivytettiin pehmeästi ruskealla luomivärillä. Mun silmäluomet ovat hyvin eri paria, ja olen huomannut, että esimerkiksi mustat rajaukset korostavat entisestään luomien kokoeroa. Puhuttiin tästä paljon ja meikkaaja vinkkasi, että juurikin mustat rajaukset, kuten myös perinteiset tummat smoky eye -lookit (ne sisänurkasta vaaleat ja ulkonurkkaan tummenevat), kannattaa jättää kokonaan pois ellei kokoeroa halua korostaa. Hän suositteli juurikin pehmeää, ruskeaa ulkonurkkien rajausta yhdeksi sopivaksi vaihtoehdoksi. Tummemman meikin voisi puolestaan tehdä siten, että värittää koko liikkuvan luomen tummalla luomivärillä, ja häivyttää värin sitten vaaleammaksi suoraan ylöspäin. Ripsiväreistä mulle valittiin Extended Play Gigablack Lash -niminen tuote, joka sopii hyvin herkille silmille. Omat silmäni vuotavat helposti, ja tästä syystä suosin usein kokonaan vedenkestäviä ripsareita. Niiden pois puhdistaminen on kuitenkin toisinaan työlästä ja silmiä entisestään rasittavaa. Meikkaaja suosittelikin mulle juuri tästä syystä tuota mainitsemaani ripsiväriä, sillä se kestää kosteutta, mutta peseytyy pois lämpimällä vedellä. En edes tiennyt, että tällaisiakin vaihtoehtoja on olemassa!

Huulimeikissä olen jo jonkin aikaa suosinut hyvin maanläheisiä ja kylmiä sävyjä. Mentiin edelleen samalla linjalla, ja valittiin mulle huulipunaksi Satin Lipstick sävyssä Amorous. Ennen punan levittämistä huulet muotoiltiin ja väritettiin rajauskynällä, jonka sävyksi valittiin Plum. Nämä sävyt toimivat älyttömän kivasti yhdessä, ja lopputulos oli ihanan naisellinen ja syksyinen! Mun ylähuuli on huomattavasti kapeampi kuin alahuuli, ja häviää hymyillessä ihan onnettomaksi viiruksi. Meikkaaja kertoi, että ylähuuli kannattaa muotoilla suuremmaksi siten, että piirtää amorinkaaren juuri siihen paikalle, missä se oikeastikin on, ja huulten sivut puolestaan piirtää hieman omaa rajaa ylemmäksi. Näin lopputuloksesta tulee luonnollisempi kuin jos amorinkaaren piirtäisi omia rajoja ylemmäs. 

Siinäpä vinkit ja jutut, jotka mulla jäi päällimmäisenä mieleen, toivottavasti näistä on hyötyä teillekin! Tuo MACin huulipunaosasto on kyllä ihan uskomaton, sitä ei turhaan hehkuteta. Sävyjä riittää jos jonkinlaisia, ja oli ihana huomata, että myös näihin maanläheisiin sävyihin on panostettu todella huolella niiden kirkkaan punaisten ja karkkisävyjen lisäksi. Nyt olisi mukava kuulla, onko teillä omia MAC-suosikkeja? Parhaat meikkausvinkitkin saa laittaa jakoon! 
Comments (12)

12 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja freesi meikki! Sopii sulle kuin nenä päähän :)

  Minusta oli myös hyödyllistä ja ihanaa antaa ammattilaisen meikata itseni! Opin paljon uutta! Voisin hyvinkin mennä joku kerta uudelleen meikattavaksi, jos esim. olisi joku juhla tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minnea! Mukava kuulla että sunkin kokemus oli hyvä :)

   Poista
 2. MAC Pro Longwear peiteaine on kyllä ihan paras ja itsellä käytössä joka päivä! Muita hyviä ovat mm. Paint Pot sävyssä Painterly, joka on siis luomen pohjustaja. Olen huomannut, että Painterlyä voi käyttää myös puuterin päälle, jos vaikka sattuu sotkemaan ripsiväriä luomelle, tai jos haluaa suoria linjoja luomiväriin (esim. cut- crease tyyliin). Etenkin MAC:n mattahuulipunat ovat myös mahtavia. Luomiväritkin ovat, mutta omaan makuuni hieman liian kalliita. Satuin löytämään Lontoosta MAC:n valmiin luomiväripaletin, joka maksoi siellä 50 puntaa ja Suomessa 150e.. MAC:n tuotteita kannattaa siis bongata myös ulkomailta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos paljon vinkeistä! Ja miten voikaan olla noin iso hintaero, ehdottomasti pidän kyllä mielessä kun ulkomaille lähden :)

   Poista
 3. MACin huulipunat on kyl tosi upeen sävyisiä! KIva että sait noin hyvää ja perusteellista opastusta, vois testata itekki joskus!

  VastaaPoista
 4. Tää on nii ihanaa kun vihdoin MAC rantautui Jyväskylään! Olisi kyllä ihana ollut käydö meikattavana mutta sain kuitenkin nauttia ihanasta palvelusta kun freesasivat huuleni pitkän päivän jälkeen kun oli vielä menoa, ja ihan ilman pyyntöä 😎👌🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana juttu! Palvelu tuolla pisteellä onkin ollut kyllä ihan erinomaista nyt kun olen useamman kerran pyörähtänyt<3

   Poista
 5. Ihana meikki ja miljoona sydänsilmäemojia tähän <3

  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 6. Mulla alkaa taas iho vähän antaa merkkejä, että kaipaisi ihan meikitöntä kautta. Tuntuu, ettei mikään meikki enää peitä "väsynyttä" ihoa. Ja stressi todellakin näkyy ihosta. Joskus minulla oli MACin luomivärejä, ja ne oli ihan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikittömät kaudet tekee varmasti hyvää aina silloin tällöin! :)

   Poista