torstai 6. heinäkuuta 2017

Midihameelle uusi ilme


Kuten olen ehkä joskus aiemminkin maininnut, en ole juurikaan sellainen DIY-ihminen. Pienet hommat kyllä onnistuvat, mutta esimerkiksi kaikki ompelu- ja kudontataitoa vaativat jutut ovat mulle ihan no no. Vaatteita en siis osaa sen kummemmin tuunata - lähinnä olen vain leikkonut itse farkkujen polvia auki ja lahkeita lyhyemmäksi. Tällainen vähäinenkin taito on tietysti tällä hetkellä erittäin ok, kun rispaantunut ja rosoinen denim on todella in! 

Joku teistä saattaa ehkä muistaa vanhoista asukuvista tämän midimittaisen farkkuhameen, jonka tilasin joskus aikoinaan Mangolta erittäin ihastuneena. Hetken aikaa tuo hameen mitta miellyttikin, mutta lopulta aloin kuitenkin jotenkin vierastaa hameen käyttöä. Nyt kesän (ja farkkuhamemuodin) tullen hameen tuunaaminen on pyörinyt jatkuvasti mielessäni. Eilen päätin sitten viimein tarttua saksiin, ja lyhentää hameen helmaa ronskilla otteella. Ihan minimittaiseksi en hametta kuitenkaan halunnut tuunata, vaan jätin helman sopivasti polven päälle yltäväksi. Ajatuksenani oli työstää helmaa vielä saksien kanssa kunnolla rosoisemmaksi, ettei helma jää liian leikatun näköiseksi. Kävin siis helman sekä edestä että takaa saksilla läpi. Tuli kyllä taas huomattua, että farkkukangasta riipiessä saa käyttää aika paljon voimaa; pelkällä hentoisella saksien tökkimisellä ei saa kummoista jälkeä aikaan. 

Pakko sanoa, että olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Saattaa olla, että tartun jossain vaiheessa vielä uudemman kerran saksiin, ja lisään hameeseen vähän kulutusjälkiä. Mutta toistaiseksi tämä riittää oikein hyvin - olen varma, että hameelle löytyy nyt entistä enemmän käyttöä. Mitäs mieltä te olette tästä hameen uudesta ilmeestä?
Comments (0)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti