maanantai 8. kesäkuuta 2015

Parvekehaaveita


Loput Ikeasta.

Kuten tikashylly-postauksessani kerroinkin, on meidän parvekkeen sisustus edelleen ihan alkutekijöissään. Ollaan tosiaan asuttu tässä kämpässä elokuusta lähtien, ja syksyllä kaikki muu sisustaminen meni luonnollisesti parvekkeen laittamisen edelle. Tarkoituksenani oli päästä parvekkeen kimppuun jo aiemmin keväällä, mutta tiedättekö, mua ei ole oikein huvittanut. Meidän edellisessä asunnossa aurinko paistoi parvekkeelle koko päivän, joten partsilla tuli vietettyä lähes päivittäin aikaa auringonoton ja rentoutumisen merkeissä. Nykyiselle parvekkeellemme aurinko paistaa vain aamupäivällä, ja olen huomannut, etten ole oikein sinut tämän asian kanssa. Lisäksi parveke on vielä suoraan parkkipaikoille päin, missä kulkee ihmisiä tietysti melko usein. Myös viereisistä taloista on aika suora näköyhteys parvekkeellemme. Näiden syiden takia mulla on ollut koko parvekkeesta todella nihkeät fiilikset, ja jossain vaiheessa ajattelin, että parvekkeen laittaminen saa jäädä kokonaan. Nyt jonkin aikaa asiaa puntaroituani olen tullut siihen tulokseen, että haluan kuitenkin saada parvekkeen kuntoon - vaikkei siinä pääsekkään ottamaan aurinkoa. Onhan parveke kuin yksi lisähuone, varsinkin lasitettuna. Parvekkeella on mukava vilvoitella, lukea ja istua iltaa kaveriporukalla. Ja kun parvekkeen ovi on tuuletuksen takia lähes koko kesän avoinna, on tietysti mukavaa, että parveke on siistissä kunnossa ja kodin sisustuksen mukainen.

Hahmottelin kollaasiin hieman suuntaa omille haaveilleni parvekkeen sisustamista koskien. Parvekkeemme lattia on ankeaa betonia, joten haluaisin kovasti tuollaisen kauniin ritilä-systeemin peittämään sitä. Parvekkeemme on kuitenkin aikas iso, joten sen laatoittaminen ko. palasilla tulisi todella kalliiksi - siksipä me puntaroidaankin vielä erilaisia vaihtoehtoja. Koska parvekkeemme on tosiaan melko näkyvällä paikalla, haluaisin ainakin toiselle puolelle parvekkeen lasituksia jonkinlaiset verhot suojaksi. Parvekkeen verhoista mulla ei ole oikeastaan minkäänlaista tietämystä, joten kuulisin mielelläni teidän kokemuksianne - millaisiin verhoratkaisuihin te olette päätyneet omien parvekkeidenne kohdalla? 

Olen todella ihastunut tuohon Ikean kahdenistuttavaan valkoiseen penkkiin, ja se onkin tällä hetkellä ykkösenä hankintalistallamme. Olen ollut alusta alkaen sillä linjalla, etten halua parvekkeellemme mitään tylsää "kaksi heppoista tuolia ja yksi pieni pöytä" -ratkaisua, joten siinäkin mielessä tämä penkki olisi oikein sopiva. Jokin pöytätasokin olisi kuitenkin hyvä olla, ja sellaisen etsintä on hieman vielä vaiheessa. Tuollainen kuvassa näkyvä tarjotinpöytä olisi aika söpö, mutta mietin, sopisiko se hyvin penkin kanssa?

No, tässäpä kai ne parvekesisustamisen suurimmat dilemmat. Lisäksi haluaisin tietysti parvekkeelle hieman tyynyjä ja viltin vilpoisia iltoja varten, paljon kukkia ja jokusia koriste-esineitä. Miltäs kuulostaa? Joko teillä on parvekkeet kunnossa kesää varten?

*Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Comments (4)

4 kommenttia:

  1. Helpottavaa kuulla, etten ole ainoa joka ei ole vielä laittanut parveketta kesäkuntoon! Onneksi suomen kesä taitaa alkaa vasta juhannuksesta, joten onhan tässä vielä aikaa.. :) Kanssabloggaajani sohvalta taitaa löytyä samaiset kauniit tyynyt !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hyvä että helpotti! :D Niinpä, ihan totta - tässä on vielä hyvin aikaa. Oii, nuo on kyllä ihanat tyynyt! :)

      Poista