perjantai 16. tammikuuta 2015

Katsaus kevään muotiin

Vaikka talvea on vielä pitkälti jäljellä, alkaa mieli vaellella näin tammikuun puolenvälin taitteessa kummasti jo kevään puolelle. Iloitsen aina suuresti siitä, kun kevätmallistot alkavat valua vaateliikkeisiin - ja veikkaan, etten ole ainoa. Onhan se tavallaan yksi ensimmäisistä kevään merkeistä! Valopilkku pimeyden keskellä. Lupaus kesästä

Vaikka olenkin todella kiinnostunut muodista, en pyri noudattamaan sitä mitenkään orjallisesti. Muodin syklejä on kiinnostavaa seurata, mutta mielestäni oleellisempaa on kiinnittää huomiota oman tyylin kehittämiseen. Uusia juttuja on tietysti aina mukava kokeilla, mutta kaikkea muodikasta ei tarvitse yrittää omaksua - jos jokin elementti ei tunnu omalta, sen voi hylätä, vaikka se olisi kuinka huippumuotia. Ja vastaavasti, jos sesongista jää omaan pukeutumiseen jokin toimiva juttu, ei sitä tarvitse hylätä vain sen takia, että muoti muuttuu. Loppujen lopuksi kerrot kuitenkin tyylilläsi enemmän kuin sillä, kuinka muodikkaasti olet pukeutunut.


Tähän postaukseen valitsin joitakin kevätmuodin kulmakiviä. Ysärimuoti, sporttisuus ja minimalismi ovat edelleen vahvasti pinnalla. Niiden rinnalle nousee 70-luvun tyyli; jos pukeudut keväällä ja kesällä boheemisti hapsuihin, hippimekkoihin ja mokkanahkaan, olet varmasti muodin ytimessä. Muista myös preeriahenkisyys.

Värien maailmassa kovaa huutoa ovat erityisesti pastellisävyt sekä metallinhohto. Jos pastellit tuntuvat liian tyttömäisiltä ja hailakoilta, kokeile yhdistää niitä esimerkiksi näyttävään tekonahkaan, joka tuo pastelleihin särmää ja syvyyttä. Raikkaampi vaihtoehto on yhdistää pastellinsävyjä denimiin, joka on myös vahvasti pinnalla kevätkaudella. Huomioi kollaasista kuva, jossa pastellineuleiden alta pilkottaa farkkutakin kaulukset.


Denim toimii edelleen kevätkaudella erinomaisesti niin ylä- kuin alaosissa. Parhaalta se näyttää suurina pintoina - pukeudu siis vaikkapa farkkuhaalariin. Yksi kevään yllättäjistä on farkkuhame. Hanki omasi mieluiten enemmän polvi- kuin pakaramittaisena. Housumuodissa palataan repaleisista boyfriend-malleista siistimpään ja istuvampaan tyyliin. Itse en ole ihan varma, olenko vielä valmis luopumaan repaleisista farkuista. Veikkaan, että niitä nähdään edelleen jatkossakin ylläni!

Vaatteiden kuviollisuus on myös yksi kevään hiteistä. Klassisempi pukeutuja luottaa raitaan ja ruutuun (erityisesti pienet ruudut ovat in), uskaliaampi heittää ylleen erilaisia graafisia printtejä. Kukkakuosit pysyvät edelleen pinnalla. Jos printtivaatteeseen pukeutuminen ei tunnu tarpeeksi jännittävältä, koita yhdistellä erilaisia kuvioita samaan asuun.

kaikki kuvat la cool & chic
Vaatteiden malleja yhdistää keväällä väljyys ja ilmavuus. Housumuodissa toimivat parhaiten leveät lahkeet sekä nilkkapituus. Hameet saavat olla midimittaisia, ja shortsienkin lahkeilla on mukavasti mittaa. Croptopit säilyvät muodissa edelleen, mutta niiden rinnalle nousee halter neck -leikkaus. Myös keveät poolokaulukset toimivat kevätvaatteissa. Asusteiden osalta kannattaa pitää mielessä ainakin pyöreänmalliset aurinkolasit, pyöreät korvarenkaat sekä pussukanmalliset laukut. Korkokengissä siirrytään siroihin, mataliin korkoihin. Keväällä kävellään edelleen myös korokepohjissa. 

Kaikenkaikkiaan kevään muoti vaikuttaa mielestäni oikein kiinnostavalta. Mukavuus on aina plussaa pukeutumisessa - ja näyttää siltä, ettei muoti voi tästä enää paljoa mukavammaksi muuttua. Itse aion hankkia kevättä varten vaatekaappiini ainakin midimittaisen hameen. Myös väljät housut miellyttävät silmääni kovasti. Nähtäväksi jää, mitä kevät tuo tullessaan!

Mietteitä tulevan kevään muodista?

Comments (9)

9 kommenttia:

 1. love it<3

  __________________________

  WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

  VastaaPoista
 2. Raikkaita, simppeleitä mutta mielenkiintoisia leikkauksia. Millä teit näin kivat kollaasit? Voikun voisin itsekin harkita midimittaista hametta...vaahtosammuttimen mittaisella ne kun näyttää lähinnä koomisilta.. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :) Huvittaa myöntää, mutta tällaiset kollaasit missä kuvat liitetään simppelisti vaan vierekkäin, teen ihan perus paintilla :D Se on niin yksinkertainen! Ja uskon että pituus ei oo mikään ongelma, jos oikeasti midimittaa haluut käyttää :) Ootko koittanut korkojen kanssa?

   Poista
  2. En oo, hyvä syy ostaa jotkut simppelit korkkarit ;) siis mitä, paintilla??::D

   Poista
 3. Kyllä kevät sais jo tulla ja tuoda nuo kaikki ihanat mukanaan! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus, hyvä aihe ja hyvin toteutettu :) Kevätmuoti 2015 vaikuttaa kivalta, aika monena vuonnahan nuo pastellit ja hörhelöt tosin taitaa olla pinnalla kevään lähestyessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Niin, kyllähän se tuntuu menevän vähän joka vuosi samalla kaavalla - alkukeväästä pastellit on kovaa huutoa, kesää kohti värit sitten kirkastuu ja syksyllä tummenee/syvenee.. :)

   Poista