sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Cala Mayor, Mallorca


Huhheijakkaa, kulunut viikko on ollut äärimmäisen kiireinen. Iltaisin, kun olisi ollut aikaa postailla, olen ollut niin väsynyt ensimmäisistä koulupäivistä, etten ole jaksanut ajatellakaan blogia. Ehkä tämä helpottaa tästä pian, kun pääsee normaaleihin arkirutiineihin kunnolla kiinni! Aloin käydä viime viikkoisen Mallorcan matkamme kuvia vasta eilen läpi, joten tässä olisi ensimmäinen satsi otoksia reissusta. Huomasin kuvia selaillessani, että kameraan oli tallentunut todella vähän varsinaisia tilannekuvia. Myös (onnistuneet) kuvat itsestäni tuntuivat olevan hyvin niukassa. Onneksi reissussa tuli otettua jonkin verran ainakin asukuvia - niitä näette sitten myöhemmin. :)

Olimme tosiaan viikon Espanjassa, Mallorcan saarella. Hotellimme sijaitsi Cala Mayorissa, jonne oli noin viitisen kilometriä matkaa Palman kaupungista. Paikkana Cala Mayor oli suoraansanoen aika tylsä - muutamaa mukavaa ravintolaa lukuunottamatta hotellin ympäristöstä ei löytynyt kuin krääsäpuoteja, ruokakauppoja ja kuppiloita. Hotellimme Luabay Costa Palma oli kuitenkin aivan ihana; huoneemme oli todella tyylikäs ja tilava (upealla merinäköalalla!), hotellin aamiainen oli erittäin runsas ja monipuolinen, allasalue oli rauhallinen, ja rantaan oli matkaa van noin kymmenen metriä. Rantakin oli iiiiihana, mutta itseäni alkoi ahdistaa parin päivän jälkeen sen ahtaus - ranta sijaitsi jonkinlaisessa lahden poukamassa, ja sen läheisyydessä oli useita hotelleja. Aamuisin ranta täyttyi siis todella nopeasti ja oli ruuhkainen iltapäivään asti. Mutta ruuhkaisuudesta huolimatta, kyllähän siellä rannalla kelpasi lekotella. Vaikkakin itse taisin viihtyä paremmin meressä kuin aurinkotuolissa...

Ihan Cala Mayorin läheisyydessä sijaitsi suuri Porto Pi -niminen ostoskeskus, jonne taksikyyti maksoi vain noin viisi euroa. Vietimmekin kyseisessä ostoskeskuksessa pari iltaa syöden ja shoppaillen. Söimme kahteen kertaan ostarin Hollywood-nimisessä ravintolassa, joka muistutti tyyliltään ehkäpä hieman Amarilloa. Ensimmäisellä käyntikerralla söin hampurilaisen, joka sisälsi philadelphia-juustoa sekä karamellisoitua sipulia (kuvassa ylhäällä). Ei mennyt kauaa, kun tajusin, etten ole koskaan syönyt yhtäkään parempaa hampurilaista. Makuyhdistelmä oli vain kertakaikkisen toimiva ja jotenkin kaikin puolin suuhuni sopiva! Jos ikinä satutte menemään Hollywood-ravintolaan, niin tilatkaa tuo kyseinen hampurilainen. Sitä ette tule katumaan! :D Haha, nyt kun olen paasannut rivitolkulla yhdestä hampurilaisesta, voin kai kertoa, että Porto Pissä oli myös ihan mahtavia liikkeitä, kuten esimerkiksi Pull&Bear, Stradivarius ja Bershka. Pyörimme parina päivänä kaupoilla myös Palman kaupungissa, mutta siitä kerron sitten erillisessä postauksessa.

Alkulomamme oli oikein onnistunut ja kaikin puolin ihana. Loppulomasta kävi kuitenkin eräs ikävä asia; sain jostain itselleni ruokamyrkytyksen, ja olin kaksi päivää todella kipeänä. Vietin siis noin puolitoista vuorokautta niin, etten poistunut ollenkaan hotellihuoneestamme. Onneksi tämä tapahtui vasta viimeisinä päivinä, koska muuten koko lomani olisi varmasti kärsinyt sairastelun takia. Olin iloinen siitä, että pääsin vielä viimeisenä lomapäivänämme altaalle - vaikkakin loikoilin varjon alla lähes koko päivän, uimista lukuunottamatta. Lähdimme kotimatkalle illalla kahdeksan aikoihin, jolloin vatsani oli vielä kipeä, ja matkustaminen olikin ajoittain melko tuskaista. Matkan jälkeen olin monta päivää todella harmissani siitä, että lomallamme oli näin ikävä loppu. Onneksi nyt osaa jo pikkuhiljaa ajatella muutakin kuin vain tuota ruokamyrkytystä, ja muistaa kaikki ne ihanat asiat, joita alkulomalla tapahtui. :) Oletteko te lomailleet Mallorcalla?
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Apua mulla on järkyttävä rantalomakuume ja nämä eivät asiaan auta mitenkään:D Todella kauniita maisemia, kuvia ja tuo meri ja ranta ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha voi eiiiii! Pahoittelut jos lisäsin sun matkakuumetta ;) Kiitos♡

   Poista
 2. Kateellisena ihailen näitä loma kuvia :) (lento pelko)
  Tosi kauheeta toi sairastuminen :( Mun äitini on ollut monesti ulkomailla ja melkeen joka toinen kerta hän sairastuu salmonellaan tai ruokamyrkytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista että kärsit lentopelosta! Toivottavasti uskaltaudut lähtemään tulevaisuudessa jonnekin reissuun :) Juu sairastuminen oli kyllä ihan kamala juttu. Onneksi selvisin siitä hengissä, vaikka toisin luulin pönttöä halaillessa :D Ohhoh! Ruokamyrkytykset ym. taitaa ollakin melko yleisiä..

   Poista