torstai 5. syyskuuta 2013

As free as my hair


pics weheartit.com

Tukkaongelmainen täällä hei. Näin syksyn tullen sitä alkaa yleensä kaipailla kipeästi kaikenlaista uutta pimenevän ja viilenevän arjen piristeeksi. Omalle syksyiselle to do -listalleni kuuluu ehdottomasti hiusvärin uusiminen, enkä ole varmasti ainoa. Olenkin pohtinut jo pitkään hiusasioita, ja ajattelin, että nyt olisi hyvä ajankohta kertoa niistä hieman teillekin. Antakaapa siis, kun valotan teille hieman kesäisiä värisäätöjäni sekä kauppojen kotiväri-hyllyjen väleissä tapahtuneita seikkailujani.

Alkukesästä kyllästyin ihan toden teolla tummaan, lähes mustaan tukkaani. Se ei vain näyttänyt enää mielestäni kivalta. En kestänyt hiusteni väriä enää yhtään, joten päätin alkaa vaalentaa tukkaani itse. Ostin ensin vaalennussuihkeen, joka lupasi vaalentaa tukkaa jopa parilla asteella. Käytin suihketta muutaman viikon, mutta mielestäni se ei tehnyt hiuksilleni juurikaan mitään muuta kuin kuivatti ne ihan hampuksi. Siksi päätin ottaa järeämmät aseet käyttöön: ostin raitavärin, jolla ajattelin tehdä tukkaani paljon vaaleita, ohuita raitoja raidoitushupun avulla. Huomasin kuitenkin jo alkumetreillä, että ystävyyteni raita-ainepaketin kanssa ei ollut mutkaton. Raidoitushuppu oli aivan liian hankala käytettäväksi - kyllästyin jo viiden minuutin jälkeen hiustupsujen nyppimiseen. Heitin hupun suoraan roskiin ja aloin vedellä vaalennusainetta suuripiirteisesti pitkin hiussuortuviani. Ajattelin, että näin saan ainakin tukkani vaalenemaan reilusti. Lopputulos olikin runsaasti vaaleampi, mutta valitettavasti myös ihan järkyttävä. Tummasta väristä oli jäänyt jäljelle hiuksiini todella lämmin, lähes punainen sävy. Jotkin hiusosiot olivat puolestaan vaalenneet vähän liikaakin. En tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut, kun tutustuin peilin edessä värjäystulokseen. Päätin säästää itseni suuremmilta tunnemyrskyiltä ja kipittää takaisin kauppaan ostamaan uutta väripakettia. Tarkoituksenani oli valita värihyllystä väri, joka tasoittaisi hieman tukkani suuria sävyeroja. Värin valinta oli kuitenkin aikamoista hakuammuntaa, sillä minulla ei ole kovinkaan paljoa tietämystä tällaisista värjäysasioista. Garnierin Olia -hiusvärit herättivät suuresti mielenkiintoni, ja päädyinkin valitsemaan hyllystä mukaani tummanvaalean Olia-värin. Vaikka väri toikin vain pienen avun hiuskatastrofiini, on minun pakko hehkuttaa Oliaa; paremman tuoksuista ja hiukset pehmeämmäksi jättävää kotiväriä saa etsiä! 

Parin viikon jälkeen halusin jatkaa värjäysprosessiani, joten kävin ostamassa jälleen uuden vaalennusaineen. Tällä kertaa sain karsittua punaisuutta tukastani ihan hyvin, mutta epäonnekseni värjäysaine loppui kesken - minun olisi pitänyt ostaa ainetta kaksi pakettia. Tukkaani jäi vielä monia tummempia kohtia. Muutamien päivien jälkeen iskin päähäni vielä samaisen Olian tummanvaalean värin, jota olin käyttänyt jo aiemmin. Lopputulos oli ihan ok, vaikkakin latvat olivat edelleen huomattavasti punaisemmat kuin tyvi. Kyseisen lopputuloksen kanssa olen elänyt tähän päivään asti, vaikken olekaan ollut siihen kovin tyytyväinen. Olen yrittänyt antaa tukkani levätä kaikin mahdollisin tavoin, sillä se kärsi melko paljon vaalennussessioista. 

Olen kulkenut hiusvärihistoriassani muutaman kerran melkeinpä mustasta lähes valkeaan. Jostain syystä olen aina ajatellut, että minulle sopii vain joko ihan tumma tai ihan vaalea hiusväri - en ole pitänyt juurikaan mistään sävyistä tumman ja vaalean välillä. Nyt, oikeastaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun aloin yläasteikäisenä tukkaani värjätä, olen varma siitä, että haluan itselleni vaaleanruskeat hiukset. Haluan ensimmäistä kertaa jotain tumman ja vaalean väliltä. Siksi keräsinkin weheartit-sivustolta yhteen kuvia, joiden hiusvärit miellyttävät minua ja ovat lähellä tämänhetkisiä haaveitani. Näitä kuvia aion näyttää kampaajalle, kun saan varattua itselleni ajan. Ja kyllä, menen siis varmasti seuraavaksi kampaajalle. Kotikonstit saavat jäädä minun osaltani nyt vähäksi (tai vähän pidemmäksikin) aikaa. :D 

Aiotko sinä muuttaa hiusväriäsi syksyllä?

// I'm in love with light brown hair colors, so I wanted to make a little collage about the hairstyles that inspire me atm. I definitely want myself light blown hair next!  
Comments (14)

14 kommenttia:

 1. Ite kyllästyin totaalisesti punaiseen (ja tyvikasvu oli kans melko suuri, olin koko kesän värjäämättä meinaan..) ja värjäsin tummanruskeiksi. Tosin ne näyttää edelleen mustilta, ja mua harmittaa vähän, mut onneks tää on kevytväri, joka muutaman pesun jälkeen alkaa haalistumaan aika urakalla. :D Ja ohan tää jo vaalentunut hieman ! Ens kerralla pitäydyn ihan noissa vaaleemmanruskeissa sävyissä.... :D vaikkei tääkää mikää pahimmast pääst oo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että oli kevytväri! Tummissa kotiväreissä on kyllä se miinuspuoli, että niillä hiukset muuttuu älyttömän helposti lähes mustiksi. Mutta nyt kun oot koittanut, niin osaat valita sitten ens kerralla vaaleampia sävyjä :)

   Poista
 2. Todennäköisesti en, koska olen juuri saanut niin paljon omaa väriä päähän... Vaan nämä kuvat.. Tuo värjäys.. Voi voi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ilmeisesti siis kuvien hiusvärit iski suhunkin! :) Mun mielestä ihan täydellisiä syysvärejä!

   Poista
 3. so gorgeous


  www.fashion-form.blogspot.co.uk

  x

  VastaaPoista
 4. I cant really understand it haha! but this is lovely inspiration. I wish my hair came to the ground haha! Thanks for your sweet comment. I'll follow you back!

  VastaaPoista
 5. Kärsin tuosta samasta ongelmasta, tosin jo alkukesästä, jolloin sitten tapahtuikin omin kotikonstein jotain ei niin kivaa :D onneksi UNIK hairdressing pelasti mut ja nyt on tukka taas kiva :) voi olla, että talven mittaan käyn hakemassa siihen vähän lisä piristystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä että sait apua sun kotivärjäystuloksiin, sellaista munkin pitää lähtee hakemaan kohta :D

   Poista
 6. this is very beautiful - love the hair inspiration!

  Check out my latest blogpost! :)
  A
  xx
  http://epiquemoi.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. oh how i wish i had hair like that! <3

  VastaaPoista
 8. Thanks for commenting on my blog Julia. Now following you on GFC, bloglovin and facebook. Couldn't access your instagram doll. Feel free to follow back x x x

  p.s this post is making me want blonde hair! Some of them are so beautiful

  stylestack.blogspot.co.uk

  stylestack.blogspot.co.uk

  stylestack.blogspot.co.uk

  VastaaPoista