sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Jos aurinko käy takaapäin, se piirtää varjoja

Ulkona on ollut tänään ihan mielettömän upea syyspäivä - aurinko on paistanut kuumasti ja korostanut säteillään luonnon kauniita värejä. Nautin erittäin paljon näistä hitaista sunnuntaipäivistä, joina voi hörppiä teetä imelien rakkauslaulujen tahtiin ja seurata samalla sivusta koirien iloista leikkiä. Aikaisemmin päivällä vietin pari tuntia ulkona kameran kanssa kuljeskellen, ja kun tulin sisälle, eteisessä minua tervehti äitini tekemän pitsan tuoksu. Mmmh. Olemme viettäneet kiireetöntä viikonloppua vanhempieni luona. Eilenillalla, kun saunoimme, S halusi lähteä käymään uimassa. Kyllä, luitte oikein. Lähdin Samin seuraksi rantaan, ja koska oli jo ihan pimeää, otimme öljylampun mukaamme askeleitamme valaisemaan. Kuvitelkaa se näky - hämärä ja utuinen, öljylampun valaisema järvenranta.  Oli aivan tyyntä ja hiljaista. Pyyhkeeseen kiedottua vartaloani kylmäsi hieman, ja varpaani kastuivat märällä nurmikolla, mutta en välittänyt. Olin täysin vallitsevan hetken lumoissa. Koen tällaiset erityiset, tunnelmalliset hetket jotenkin todella voimaannuttaviksi. 


Pitäisi pysähtyä useammin nauttimaan hiljaisista ja tunnelmallisista hetkistä. Nimenomaan siis pysähtyä - kyseisiä hetkiä kun harvemmin huomaa kiireisen arjen keskellä. Tällaisia kauniita hetkiä on aivan liian harvoin, ja siksi niistä pitäisikin osata nauttia.  

Halusin kuvittaa tämän postauksen otoksilla, joita napsin aikaisemmin tänään ulkona. Sain ikuistettua kameralle todella kauniita ja syksyisiä värejä, mutta silti nämä mustavalkoiset otokset olivat mielestäni jotenkin paljon vangitsevampia. Tekotaiteellista tai ei, mielestäni nämä kuvat ovat aika hienoja. Vaikka itse sanonkin. Pidän kyllä yleensä muutenkin paljon enemmän mustavalkoisista kuin värillisistä kuvista - mustavalkoiset kuvat ovat jotenkin paljon tunnelmallisempia. Lisään tähän loppuun vielä pari Samuli Putron biisiä, joita olen jaksanut kuunnella viime päivinä yhä uudelleen ja uudelleen. Toivottavasti teidän viikonloppunne on sujunut hyvin Ja ainiin. Koska joku kyseli taas hieman asukuvien perään, niin lupaan, että postailen sellaisia ensi viikolla useampaankin otteeseen. :)

Comments (6)

6 kommenttia:

 1. Oi, todella upeita kuvia. Se on ihan totta, pitäisi joskus vaan muistaa pysähtyä hetkeksi mietiskelemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta<3 Näinhän se on. :))

   Poista
 2. ihania kuvia! ja samuli putro on mahti :)

  http://kolmekertaakolme.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät Siiri, ja kiitos kommentistasi! Todellakin, Putro on mahtava.

   Käyn tsekkaamassa sun blogin. :)

   Poista
 3. Ihanasti olet kirjoittanutkin teidän viikonlopusta ja mustavalkoiset kuvat sopivat todella hyvin tähän postaukseen! Ja ennen kaikkea rentouttavan viikonlopun jälkeen jaksaa ottaa arjen taas vastaan. :)

  Oikein ihanaa alkavaa viikkoa Julia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisabete! Tuo on kyllä niin totta - on ihan erilaista ottaa uusi viikko vastaan, kun on päässyt rentoutumaan kunnolla viikonloppuna. :)

   Sitä samaa sinullekin! :))

   Poista