sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Kohti omanlaisempaa somesisältöä


Aloitin vajaa kuukausi sitten oman alan työharjoittelun, jossa olen viihtynyt ihan äärettömän hyvin. En oikeastaan edes tiennyt, että palkkatyöstä ja työelämästä voi innostua tällä tavalla - mutta näköjään se on täysin mahdollista. Olen ollut tämän kuukauden ajan todella väsynyt, mutta samalla ehkä onnellisempi kuin ikinä siitä, missä ja millaisessa tilanteessa olen tällä hetkellä. Uudenlainen arki ja asioista innostuminen ovat saaneet mut tarkastelemaan oikeastaan koko elämääni ihan uusin silmin. Kaikki on muuten mallillaan, mutta pakko myöntää: tämä bloggaaminen ei ole enää mulle niin rakas harrastus kuin mitä se joskus oli.

Kun näitä somehommia on tehnyt vuosia, on kai sanomattakin selvää, että välillä kaikki alkaa tökkiä. Toisinaan on tökkinyt vähän vähemmän, toisinaan taas enemmän. Mutta siinä vaiheessa, kun mikään ei ole maistunut kuukausiin (okei, kai lähemmäs vuoteen?), on varmasti aika tarkastella lähemmin omaa tekemistään - tai tekemättömyyttään. Viime vuosi oli blogini osalta aika pitkälti vain sellaista tekohengittelyä. Mulla on ollut jo pitkään sellainen olo, ettei tämä blogi palvele enää tällaisenaan mun intressejä tai halua tuottaa laadukasta sisältöä. 

Olen selaillut viime aikoina useita erilaisia blogeja, ja ihaillut työtä, jota bloggaajat jaksavat tehdä viikkoittain sisältönsä eteen. Olen nähnyt toinen toistaan huikeampia kuvia brunsseista, kotikokkailuista, arkisista kahvihetkistä, sisustusideoista ja ulkomaanmatkoista. Ja niin paljon kuin muiden työtä arvostankin, on mielessäni ollut päällimmäisenä silti vain yksi asia: olen tainnut kasvaa ulos tällaisesta sisällöstä. Muistan vielä aika tuoreesti sen Juulian, joka oli innokas kaiken vastaavan sisällön tuottamisessa. Pidin tuollaista listausta jopa jonkinlaisena kriteerinä hyvälle blogille. Jossain vaiheessa päätin keskittyä yhä enemmän tyyliasioihin ja asukuviin, mutta monipuolisuus kummitteli silti edelleen ajoittain mielessäni. Ja nyt, vaikka ikää on tullut jo mittariin, ovat tyyliasiat edelleen kiinnostukseni keskiössä. Nyt mun on vain mietittävä, millaista sisältöä haluan tuottaa jatkossa - ja ehkä tarkemmin, millaisilla kanavilla.

Tiedostan, että suurin syy näihin ongelmiini on tämä bloggerin alusta. Olen blogannut alusta lähtien yli kuuden vuoden ajan vain bloggerin sivustolla. Sivusto ei ollut alun alkaenkaan kovin moderni, eikä se myöskään ole kehittynyt muun sosiaalisen median mukana näiden vuosien aikana. Pieni apu löytyi viime vuonna tästä ostamastani ulkoasusta, mutta tällä hetkellä tuntuu, ettei tämäkään palvele enää mua haluamallani tavalla. Ja olen myös jo totaalisen kyllästynyt tähän, kaipaan vaihtelua. Tokihan voisin vaihtaa sivuni ulkonäköä ostamalla taas uuden ulkoasun, mutta sehän olisi jälleen vain ikään kuin kehno facelift valmiiksi toimimattomalle kokonaisuudelle. Somesisältöni perustuu pitkälti visuaalisuuteen, mutta miten visuaalisen sisällön luominen onnistuu, jos alusta on itsessään huono, rajoittunut ja jälkeenjäänyt?

Olen roikkunut täällä bloggerissa vuosia, koska en ole halunnut luopua siitä kaikesta, mitä olen jo tehnyt. Nyt olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että on aika tehdä jonkinlaisia rajumpia muutoksia tähän kaikkeen. Eihän mikään koskaan muutu, ellei itse ole valmis ottamaan ensimmäistä askelta. Sisällöntuottaminen näissä nykyisissä puitteissani ei ole vienyt mua enää aikoihin eteenpäin - päin vastoin, nämä puitteet ovat vain syöneet innostustani ja inspiraatiotani. Siksipä nyt onkin aika tehdä jotain uudenlaista. En vielä tarkalleen tiedä mitä, mutta älkää huoliko - kerron teille varmasti heti, kun tiedän tarkemmin! Ps. Mun trackpantsit saivat tällä kertaa vähän erilaisemman paitayhdistelmän kaverikseen, mitä pidätte lookista?
Comments (6)

6 kommenttia:

 1. Look näyttää hyvältä ja samoin sun hiukset näyttää jotenkin tosi kauniille! ♥ Ja kiinnostava teksti ja jollain tapaa samaistuin siinä suhteessa, että oon viimeaikoina miettinyt paljon sitä, mikä on se mun tapa tehdä tätä ja milloin olisin parhaimmillani. Jonkinlaista ryhtiliikettä uuden blogin osoitteen lisäksi tarvitaan siis täälläkin, siitä olen melko varma! Mutta hei tsemppiä sun päätökseen, innolla odotan kuulevani että mikä se on! :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla että oot viihtynyt työharjoittelussa! ♥︎ Ja jään innolla oottamaan ja kuulemaan miltä sun blogin tulevaisuus näyttää, uskon että blogimuutokset tekee aina hyvää motivaatiolle! xx

  VastaaPoista
 3. Mulla on sama homma oman blogin kanssa: oon vaikka kuinka monta vuotta roikkunu bloggerissa ja nyt ois sellanen inspiraatio päällänsä, ettei blogger ole enää se oikea alusta. Oon pyöritellyt mielessä uusia alustoja, mutta valinnan vaikeus on tainnut iskeä eikä ole ollut sitä kuuluisaa aikaa siirtää blogia vielä mihinkään muualle.. Eli mielenkiinnolla odotan sitä, mihin sinä päädyt! :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on ollut vähän samoja ajatuksia tuon Bloggerin suhteen viime aikoina! Mä en tosin ole bloggaillut siellä kuin vasta vuoden, mutta silti se tuntui tökkivän jatkuvasti lagailuineen kaikkineen. Muutosta alustaan kaipaan siis itsekin, ja jään innolla odottamaan muutoksia täällä sun blogissa! :)

  VastaaPoista
 5. Törkeen kiva asu!❤️ Ja hei muutenkin tosi mielenkiintonen teksti, koska voin samaistua jollain tapaa.. vaikka mun blogi on ollu pystyssä vasta noin vuoden, niin huomaan kyllä kuinka välillä ajattelen ettei siitä tuu yhtään mitään. Mut hei innolla ootan miten tää tästä lähtee etenee 😇

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoinen teksti. :)
  Jaksan aina hokea sitä että täytyy aina tehdä just niin miten itsestä vaan tuntuu parhaalle.
  Oon varma että löydät sen oman ratkaisun! <3

  VastaaPoista