sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Kosmetologilla timanttihionnassa


Onko teillä tapana käydä säännöllisesti kosmetologilla? Mun on myönnettävä, että kosmetologikäyntini on laskettavissa ihan yhden käden sormilla. Jos tarkkoja ollaan, niin melkeinpä yhdellä sormella. Siksi olinkin innoissani, kun jyväskyläläinen kosmetologi Senja Soukka laittoi mulle viestiä yhteistyöstä. Kerrankin sain hyvän syyn lähteä nauttimaan kasvohoidosta! 

Olen kyllä tiedostanut, että ajoittainen kosmetologilla piipahtaminen olisi oikein hyvä juttu. Säännölliset kosmetogikäynnit eivät kuitenkaan ole juurtuneet tapoihini, sillä olen muutenkin hiukan laiska ihonhoitorutiinieni suhteen. Mulla on ollut aina aika siisti iho; olen säästynyt suuremmilta iho-ongelmilta ja epäpuhtauksilta. Ehkäpä juuri tästä syystä olenkin ollut vähän laiska hoitamaan ihoani - en ole kokenut, että ihoni tarvitsisi sen kummempia toimenpiteitä pysyäkseen hyvässä kunnossa. Keskeisimmät ihonhoitorutiinini ovat liittyneet suureksi osaksi ruokavalioon. Olen pyrkinyt esimerkiksi juomaan runsaasti vettä ja nauttimaan hyviä rasvoja osana ruokavaliotani. Näiden lisäksi tärkein sääntöni (ja samalla se, josta en ole juuri koskaan luistanut) on ollut, etten mene ikinä nukkumaan pesemättä meikkejä pois. 

Tuo edellä mainitsemani laiskuus on näkynyt ehkä eniten siinä, etten ole koskaan ollut kovin aktiivinen käyttämään ja testaamaan erilaisia ja eri tarkoituksiin sopivia ihonhoitotuotteita. Tuntuu, että on suorastaan trendikästä käyttää kasvoilla kymmeniä erilaisia tuotteita ja tuhlata suuria summia kaikenlaisiin aineisiin. Olen halunnut uskoa siihen, että vähemmälläkin pärjää. Päivittäisen meikinpuhdistuksen lisäksi rutiininani onkin ollut lähinnä päivä- ja yövoiteen sekä kosteuttavan seerumin käyttö. Aamuisin olen yleensä vain huuhdellut kasvoni vedellä. Keskustelimme Senjan kanssa käyntini aluksi näistä rutiineistani, ja kävi ilmi, etteivät tapani olleetkaan mitenkään hirvittävän huonot tai puutteelliset. Senja suositteli kuitenkin lisäämään päivittäisiin toimenpiteisiini kasvoveden käyttämisen. Iholle nousee yön aikana rasvaa, joka ei lähde pelkällä vesipesulla pois, joten kasvovesi toimii aamuisin kuulemma vettä parempana puhdistuskeinona. Iltaisin meikinpesun yhteydessä käytettynä kasvovesi puolestaan viimeistelee puhdistuksen. Nämä perustelut kumosivat aiemmat ajatukseni kasvoveden turhuudesta, ja käynnin päätteeksi löysinkin itseni kasvovesiostoksilta.


Senja teki kasvoilleni timanttihionnan, mikä oli mulle täysin uusi juttu. Olin lukenut joskus keskusteluja kyseisestä käsittelystä, ja mulle oli jäänyt sellainen mielikuva, että timanttihionta olisi todella raju toimenpide. Siksi epäröin hiukan, sopiiko se kuivalle ja hiukan herkälle iholleni. Senja sai mut kuitenkin vakuutettua hionnan hellävaraisuudesta ja sopivuudesta, ja päätin luottaa ammattilaisen mielipiteeseen. Kokemuksena hionta oli todella miellyttävä - ei yhtään niin raju kuin luulin, eikä varsinkaan sen mielikuvan mukainen, minkä toimenpiteen nimi saattaa ehkä herkästi muodostaa. Timanttihionnassa kasvojen iholta poistetaan kuollutta ihosolukkoa alipaineimua hyödyntävällä laitteella. Toimenpide siis uudistaa ja kirkastaa ihoa poistamalla esimerkiksi epäpuhtauksia ja tukkeumia tehokkaasti. Timanttihionta auttaa niin pintaryppyihin, aknearpiin kuin laajentuneisiin ihohuokosiinkin.

Timanttihionnan jälkeen Senja värjäsi kulmani ja ripseni. Lisäksi sain kasvoilleni kosteuttavan naamion, ja Senja teki mulle myös ihan superihanan kasvojen ja pään hieronnan. Olen aina rakastanut päähierontoja, joita esimerkiksi kampaamoissa tehdään - en kuitenkaan tiennyt, että kaulan ja kasvojen hieronta voi olla vielä rentouttavampaa! Käynnin päätteeksi vilkaisin kasvojani peilistä, ja huomasin heti ihoni kirkastuneen ja aiempaa tasaisemman ilmeen. Timanttihionta todellakin sai heti näkyvän muutoksen aikaan iholleni. Tämä huomattava ero näkyy myös hyvin ennen ja jälkeen -kuvissa yläpuolella. Sanoinkin Senjalle, että kasvoiltani taisi lähteä heti viisi vuotta pois. Huomasin myös, että hoidon jälkeisinä päivinä kaikki tuotteet imeytyivät ihoon entistä paremmin. Timanttihionnassa on käytävä kyllä toistekin!


Senja on toiminut aiemmin kosmetologina kampaamon yhteydessä Vaajakoskella, ja siirtynyt nyt hiljattain omiin tiloihin Kuokkalan keskustaan. Kauneushoitola sijaitsee osoitteessa Polttolinja 17, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Senjalta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, sillä hänen tarjontaansa kuuluvat kasvohoitojen lisäksi hieronnat, sokeroinnit, kestovärjäykset, meikkaukset ja kynsihoidot. Lisätietoja löydät Senjan sivustolta. Jos sulla on kosmetologi hakusessa, suosittelen soittamaan Senjalle! 
Comments (8)

8 kommenttia:

 1. Timanttihionta on kyllä aivan ihana käsittely iholle! Ja suosittelen myös kaivoveden käyttöä ihonhoidossa,yksi niistä tuotteista,mikä jokaisella pitäisi olla käytössä! :)

  Kirjoitin blogiin asioista, jotka vaikuttavat ihon kuntoon! Käy lukemassa tulevan kosmetologin mielipide, jos kiinnostaa -> https://www.stoori.fi/fortuna/miksi-ihmevoiteet-eivat-poista-ryppyja/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, täytyypä käydä lukaisemassa! :)

   Poista
 2. Ei vitsit mun on pakko päästä kokeilemaan tätä kans! Pakko nimittäin myöntää etten oo käyny koskaan kasvohoidossa🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva kuulla, etten ole ainoa jolla vähän nämä kasvohoidot jäänyt... :D Mutta tätä hiontaa suosittelen kyllä, ja muutenkin oli niin ihanan rentouttava kokemus että pakko päästä uudelleen<3

   Poista
 3. Wau, miten tehokkaalta timanttihionta oikein kuulostaa ja näyttää! Kieltämättä nimensä puolesta mullekin tuli ensimmäisenä mieleen jokin todella raju käsittely, mutta hyvä tietää, että timanttihionta on iholle hellävarainen. Nyt mäkin haluan timanttihiontaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö, nimi on kyllä kieltämättä aika harhaanjohtava! Mutta todellakin, yllätyin itsekin tosi positiivisesti lopputuloksesta. Suosittelen testaamaan! :)

   Poista
 4. Voi olis niin ihanaa käydä kasvohoidossa piiitkästä aikaa! Kouluaikoina se oli niin itsestään selvyys ja koulupäivien luksusta maata kasvohoidoissa (ja muissa hoidoissa, suklaahieronta best!) vähän väliä... :D Mahtavaa että oot tykännyt sun kasvohoidosta!

  VastaaPoista
 5. Tunnustan: en oo koskaan käynyt kosmetologilla vaikka on kyllä ollut mielessä jo pitkään! Ja siis hei vau mitkä tulokset tosiaan, alkoi kyllä ehdottomasti kiinnostamaan muakin kun laajentuneiden ihohuokosten kanssa taistelu on ihan jokapäiväistä...

  VastaaPoista