maanantai 4. joulukuuta 2017

Enjoy the simple things in life


Musta tuntuu, että nykyään korostetaan todella paljon sitä, että elämästä pitää tehdä juuri omanlaista; pitää olla päämääriä ja unelmia, joita tavoitella. On oltava aktiivinen ja edettävä. Kaiken kaikkiaanhan tämä on todella hyvä asia. On hyvä tietää, mitä elämältään haluaa ja pyrkiä toteuttamaan itseään ja unelmiaan aktiivisesti. On myös tärkeää tehdä elämästä juuri oman näköistä - silloinhan todennäköisesti myös nauttii elämästään enemmän. Olen kuitenkin huomannut, että isoissa päämäärissä ja tällaisessa aktiivisessa eteenpäin pyrkimisessä piilee myös omat ongelmansa. Jos johonkin päämäärään tähtää liikaa, voivat elämän pienet hyvät jutut jäädä kokonaan huomaamatta. Tai jos päämäärän tavoitteleminen tuottaa vaikkapa kauheasti stressiä, saattaa olla haastavaa nähdä ympärillä niitä positiivisia asioita. Pahimmassa tapauksessa tällöin koko päämäärältä voi pudota pohja pois.

Olen huomannut tässä viime vuosien aikana, että kaikki elämän pienimmät ilon ja onnen aiheet ovat alkaneet merkitä itselleni entistä enemmän. Hyvän ruoan laittaminen, arkiset kahvihetket, pitkät yöunet ja onnistuneet treenit - saattaa kuulostaa hyvin kliseiseltä listaukselta, mutta tällaiset jutut ovat juurikin itselleni niitä arjen parhaita asioita. Toisinaan on todella harmillista huomata, ettei tällaisista jutuista ole ehtinyt nauttia tarpeeksi kaiken kiireen ja suorittamisen keskellä. Mulla on myös taipumusta ylikuormittaa itseäni erinäisillä asioilla; vaikka teen opintoja ja näitä somehommia tällä hetkellä melko rennolla otteella, en välttämättä silti osaa pitää kunnon vapaapäiviä. Tiedättehän, siis sellaisia vapaapäiviä, joina en tee oikeasti yhtään mitään. Luulen, että tämä on aika yleistä, sillä moni tuntuu elävän elämäänsä sillä mentaliteetillä, että jatkuvasti pitäisi olla tekemässä jotain hyödyllistä. 

Näin vuoden viimeisenä kuukautena ja joulun lähestyessä on varmasti ihan paikallaan pohtia, kuinka paljon itseään kuormittaa erinäisillä asioilla. Aina ei tarvitse olla kovin tuottelias, aktiivinen tai sosiaalinen. Välillä voi ihan luvan kanssa löysätä kunnolla, ja rentoutua juuri sillä itselle parhaiten sopivalla tavalla. Ihanaa uutta viikkoa ja joulukuun alkua kaikille, muistakaa ottaa aikaa itsellenne!
Comments (0)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti