keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Piknik rannalla


Vaikka tässä onkin muutama aika sateinen päivä alla, niin viimein tuntuu, että kesä on tullut jäädäkseen. Viime viikolla päästiin nauttimaan kunnolla aurinkoisista päivistä, ja säästä innostuneena päätin avata piknikkauden järjestämällä parille ystävälleni piknikin tähän meidän lähirantaan. Illan juomat sain Magnersilta, jonka kanssa tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä.

Magners on peräisin Irlannin Tipperarysta, jossa se valmistetaan omenoista puristamalla. Omenat poimitaan tarhoilta käsin, kun ne on ensin ravisteltu seipäiden avulla puista alas. Siideri kypsytetään tammitynnyreissä ja suodatetaan useita kertoja ennen hiilihapottamista. Kypsyttämisen aikana syntyy juoman raikkaan täyteläinen omenainen maku. Voitteko kuvitella, että siiderin valmistuksessa käytetään 17 eri omenalajiketta? Nämä lajikkeet poikkeavat ruoanvalmistuksessa käytettävistä omenoista, ja antavat siiderille sekä makeutta että hapokkuutta. Lisäksi siideri tarvitsee myös tanniinia, jotta sen omenainen maku tasapainottuu ja säilyy.  Aidot raaka-aineet sekä perinteiset valmistusmenetelmät takaavat Magnersin luonnollisen, raikkaan ja herkullisen maun! 

Sain testattavakseni Magnersilta sekä perinteistä omenasiideriä että marjaista päärynäsiideriä, ja näistä valitsimme omenasiiderin matkaamme piknikille. Kylmä omenasiideri maistui aivan ihanalta lämpimänä piknikiltana! Me haluttiin tyttöjen kanssa iltaan vähän luksusta, ja päätettiin nauttia juomat kauniista laseista. Ei ehkä ihan käytännöllisin ratkaisu, mutta onnistui hyvin, kun piknikpaikkaan oli tosiaan vain sellainen 500 metrin kävelymatka. Ja juoman kaataminen laseihin oli oikeastaan todella hyvä ratkaisu, sillä meille tuli täytenä yllätyksenä siiderin huikean kaunis tumma, lähes kuparinen väri - se sopi todella kivasti yhteen laskevan auringon värittämän luonnon kanssa. Koristeltiin juomat sitruunaviipaleilla ja mintunlehdillä, ja täytyy sanoa, että pienellä vaivalla lopputulos muistutti vähän kalliimpaakin drinkkiä!


Mielestäni kesä kuuluu viettää ulkona - ja yksi parhaita asioita kesässä onkin esimerkiksi syöminen ulkoilmassa. Olen kuitenkin aika laiska järjestämään piknikkejä, sillä huomaan ajattelevani asian monesti vähän liian vaativaksi. Nämä viime keskiviikon illanistujaiset olivat kuitenkin hyvä muistutus siitä, ettei piknikin järjestämiseen tarvita oikeasti ihmeitä; kutsu ystävät koolle, hae kaupasta hieman juotavaa sekä syötävää ja etsi luonnosta kaunis paikka istahtamista varten. 

Marjat, hedelmät ja pikkusuolaiset kelpaavat yleensä kaikille evääksi, eikä sen suurempaa panostamista ruoan suhteen välttämättä edes tarvita. Meillä oli mukana tällä kertaa vesimelonia, mansikoita, karjalanpiirakoita, suolakeksejä sekä levitettä, ja näistä riitti kolmelle oikein hyvin naposteltavaa illaksi! Kattavamman tarjoilun saa aikaan vaikka nyyttäriperiaatteella, ja näppärä emäntä valmistaa tietysti itse mukaan esimerkiksi pitsaa ja makeaa piirakkaa keittiöstä löytyvistä aineksista - tässä hommassahan on vain mielikuvitus rajana. Pakko muuten mainita oikein erikseen, että puiset leikkuulaudat olivat piknikillä todella toimiva ratkaisu. Noita lautoja käytetään meillä kotona ruokien esillepanossa, ja ajattelin, että mikseivät ne toimisi siis myös ulkosalla. Leikkuulaudat eivät painaneet mukana paljoa, eikä niiden rikkoutumista tarvinnut pelätä, mutta eväät sai silti oikein kauniisti esille! 

Me viihdyttiin tyttöjen kanssa rannalla pitkään kuulumisia vaihtaen sekä kauniista säästä nauttien. Kun aurinko alkoi painua piiloon, oli aika kerätä kamppeet kasaan ja hipsiä takaisin kotiin, sillä meillä oli kaikilla aika kevyesti päällä - ja alkukesän myöhäiset illathan ovat tunnetusti hieman vilpoisia. Täytyy kyllä ehdottomasti pistää uusi piknik taas pian pystyyn! Kertokaahan, millaista syömistä teillä on tapana pakata mukaan piknikille? Suomen alkoholilainsäädännön vuoksi joudun jättämään alkoholia koskevat kommentit julkaisematta, mutta kaikenlainen muu kommentointi on tietysti tervetullutta.
Comments (8)

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tänäänkin on ollut loistava piknik-sää. :) Meillä eväät on yleensä sellaisia helposti syötäviä ja lapsiystävällisiä: patonkia, hedelmälohkoja ja muuta sormisyötävää. Ruoka maistuukin aina parhaiten ulkona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Lasten kanssa pitää varmasti miettiä erityisen paljon juuri tuota ulkona syömisen helppoutta. :)

   Poista
 2. Wautsi, tulipa kesäfiilis <3 Tunnelmallisia kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Viikonloppuna olisi tarkoitus mennä piknikille, toivottavasti sää suosii :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! Toivottavasti pääsitte piknikille! :)

   Poista