tiistai 30. toukokuuta 2017

Spectacles of Time

Oikean puoleinen kuva: Janina Havia

Postaus toteutettu yhteistyössä Instrumentariumin kanssa.

Pääsimme jälleen huhtikuisessa Indiedaysin Bloggers' Inspiration Day -tapahtumassa tutustumaan Instrumentariumin kehys- ja aurinkolasi-tarjontaan. Tällä kertaa esillä oli Heritage-nimisen merkin uusin mallisto, Spectacles of Time. Heritage on ajattomaan tyylikkyyteen tuotteensa perustava italialainen brändi. Tämä ajaton tyylikkyys pääsee hyvin esille merkin uudessa mallistossa, sillä mallisto koostuu klassikkokehyksistä, jotka eivät mene koskaan pois muodista. Mukana on esimerkiksi jo 1930-luvulla tutuksi tulleita pyöreitä muotoja, 1940-luvulla pinnalle nousseita pilottimalleja, 1950-luvun kissamaisia piirteitä sekä 1960-luvun minimalismia. Tarkempaa tietoa mallistosta löydät Instrun Trendwalk-sivustolta.

Koska mulla ei ole tarvetta silmälaseille, käyn todella harvoin silmälasiliikkeissä ihastelemassa tai sovittelemassa kehyksiä - tai edes aurinkolaseja. Siksi olenkin pitänyt kovasti näistä BID-tapahtumien Instrumentarium-pisteistä; niillä saa tutustua kehyksiin ja aurinkolaseihin oikein ajan kanssa ja sovitella sellaisiakin laseja, joita tuskin tavallisesti tulisi päähän pistettyä! Vaikka haaveilenkin usein erikoisista, hieman hassuista aurinkolaseista, tai todella näyttävistä aurinkolaseista, niin silti ne kaikista yksinkertaisimmat ovat monesti kuitenkin eniten mieleeni. Ehkäpä juuri siksi nämä Heritagen kuvissa näkyvät mustat aurinkolasit kiinnittivätkin erityisesti huomioni. Mielestäni nämä lasit ovat jotain 50- ja 60-lukujen välimaastosta. Aavistuksen ylöspäin kaareutuvat kulmat henkivät kissamaisuutta, ja yläosat ovat myös kulmalinjaa korostaen paksummat kuin alaosat, kuten 50-luvun laseille oli monesti tyypillistä. En tiedä kuvittelenko vain, mutta mielestäni mukana on kuitenkin myös ripaus geometrisempaa ja 50-luvun tyyliä minimalistisempaa ilmettä? Tai ehkä haluan vain kuvitella niin, koska 60-luvun tyyli kiinnostaa mua yleisesti ottaen oikeastaan enemmän juurikin tuon hillitymmän otteensa ansiosta. Joka tapauksessa, ihastuin näihin laseihin todella kovasti - ne ovat yksinkertaisen tyylikkäät, mutta samalla muoto ja kehysten paksuus luovat ulkonäköön hieman twistiä ja näyttävyyttä. Nämä ovat juuri sellaiset luottoaurinkolasit, jotka sopisivat varmasti asuun kuin asuun, eivätkä pettäisi milloinkaan! Minkä mallisia aurinkolaseja te tykkäätte käyttää?

Comments (9)

9 kommenttia:

 1. Oi onpa kivat lasit! Tykkään tuosta kissamaisesta ilmeestä. Vau sulla on tuo nätti mekko myös mustana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lasit miellyttivät suakin! Itseasiassa tuo ei ole samainen mekko kuin se puuterin värinen, mutta hyvin saman tyylinen kuitenkin! :)

   Poista
 2. Kivannäköisiä ja mallisia laseja! Pitäisikin käydä Instussa sovittelemassa laseja! Mä aina hukkaan ja onnistun rikkomaan kaikki mun aurinkolasit, niin en ole viitsinyt ostaa merkkilaseja. Ihan halpislaseilla siis menen :) Suosikkimalli tällä hetkellä on pilotti peililasilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ymmärrän kyllä hyvin, ettei merkkilaseihin halua panostaa, jos on tapana hukata/rikkoa laseja :'D Onneksi halppiksetkin ovat hyviä, ja niitä voi ainakin ostaa sitten useammat erilaiset!

   Poista
 3. Kivoja laseja! Ja mä tykkään isoista laseista itsekin :)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköiset lasit! :) Mun suosikkeja on aina ne perinteiset aviator malliset, mulla välillä sitä tykkää kokeilla myös vähän erikoisempia malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset onkin kivoja! Kiitos kommentista :))

   Poista
 5. Mulla olisi akuutti tarve kunnollisille aurinkolaseille. Kasvojeni malli on pyöreä ja taistelen aina mikä malli sopisi parhaiten. Aikaakaan ei oikein olisi käydä sovittelemassa, tilaaminen tuntuu hurjalta (jos tilatut eivät sitten sovikaan yhtään. No anyway, nuo sun päällä kuvassa olevat on kivat.

  VastaaPoista