perjantai 18. marraskuuta 2016

Viisi vinkkiä arkipukeutumiseen


Farkut, neule ja paitis H&M | takki Mango | nilkkurit Vagabond

Näihin kuviin kiteytyy oikeastaan koko tämän viikkoinen pukeutumiseni. Neule ja kauluspaita ovat vaihtuneet välillä valkoisiin ja nilkkurit mustiin - mutta kokonaisuudessaan kaava on pysynyt kutakuinkin samana. Mitäs sitä suotta muuttamaan hyväksi havaittua, haha.

Märät kelit ja pimeät päivät vievät helposti ilon pukeutumisesta, kun ylle ei voi heittää ihan mitä tahansa. Inspiraatio katoaa valon mukana ja mielikuvituskin alkaa jökittää. Aamuisin saattaa tuntua lähinnä siltä, että kurahaalarit olisivat helpoin vaatevaihtoehto. Kuulostaako tutulta? No, säille tai vuodenajoillehan me ei mahdeta mitään. Pukeutumisesta voi kuitenkin onneksi tehdä helpompaa, ja sitä kautta myös pimeästä arjesta vähän siedettävämpää! Tässä viisi vinkkiä, joiden ansiosta oma pukeutumiseni on näinä raastavina aikoina vähän helpompaa.

1. Kirjaa ylös. Mulla on tapana kirjata inspiraation iskiessä kaikki kivat asukokonaisuudet ylös puhelimen muistioon. Siis oikeasti, mulla on puhelimessani outfits-muistio, johon listaan asuja tyylillä "mustat mutsifarkut, raitapaitis, musta puolipoolo, ruskeet nilkkurt ja harmaa vktakki". Muistiosta löytyy nopeasti apu aina, kun inspiraatio on tiessään. Voin kertoa, että on muuten ihan älyttömän kätevää!

2. Kokoa edellisenä iltana. Laitan yleensä seuraavan päivän vaatteet valmiiksi jo edellisenä iltana. Tämä vaatii vähän säntillisyyttä ja vie hiukan aikaa iltaisin, mutta helpottaa huomattavasti aamuja. Vihaan yli kaiken sitä, kun tiedän olevani jo myöhässä, enkä ole yhtään tyytyväinen asukokonaisuuteeni. Edellisenä iltana tehty ajatustyö on pelastanut mut monilta tällaisilta aamuilta.

3. Luota klassikoihin. Kun mikään ei tunnu istuvan tai miellyttävän, kannattaa luottaa klassikoihin. Mustat pillifarkut ja kauluspaita näyttävät aina hyvältä ja toimivat tilanteessa kuin tilanteessa!

4. Mukavuus ennen kaikkea. Suosin pukeutumisessani enemmän löysiä linjoja kuin hyvin istuvia, tiukkoja vaatteita. Turvaudun väljiin vaatteisiin erityisesti huonoina aamuina ja silloin, kun tiedän, että päivästä on tulossa pitkä. On hyvä pitää mielessä, että jos jokin vaate tuntuu epämukavalta jo heti aamulla, niin tunne tuskin katoaa päivän aikana mihinkään - päin vastoin. 

5. Oma luottoasuste. Jos sulta puuttuu vielä oma luottoasuste, niin suosittelen pohtimaan, mikä sellainen voisi olla. Itse luotan esimerkiksi tähän kuvissa näkyvään lätsään sekä Daniel Wellingtonin kellooni - ne eivät jätä koskaan pulaan. Luottoasusteet toimivat kiireaamujen pelastajina, sillä niiden avulla yksinkertaisimmatkin vaateyhdistelmät näyttävät hieman persoonallisemmilta. Hattu on mun paras ystävä ihan vain senkin vuoksi, ettei hattupäivinä tarvitse nähdä vaivaa hiusten eteen. Aamuista säästyy aikaa, eikä tarvitse pelätä myöskään, että räntäsade pilaisi kampauksen.

Mikäli teiltä löytyy lisää hyviä vinkkejä, niin laittakaahan 
ne jakoon kommenttiboksin puolelle!

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Kiva asu, nuo kengät tuo kivasti vähän väriä:) itsekin laitan illalla aamulle valmiiksi vaatteet nii ei tarvii aamulla miettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Tuo tapa on kyllä oikea aamujen pelastaja, mun aamuista ei tulisi ainakaan nimittäin mitään, jos kiireessä yrittäisin pähkäillä vaatteita :D

   Poista
 2. Ihan samoja tapoja on ollut itselläkin käytössä. Myöskin ajattomien vaatteiden kanssa kannattaa panostaa laatuun. Ne kestää pidempään. Rohkeammissa valinnoissa voi hyödyntää kirppareita ja peruskauppa vaatteita! Mut arjessa aina ajaton toimii! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosiaan, toi on kyllä hyvä pointti! Kiitos kommentista :)

   Poista