lauantai 29. lokakuuta 2016

Mimmejä unelmien perässä

Kirjoittelin teille aiemmin syksyllä ystäväni Rosin ensimmäisen sinkun musavideon kuvauksista, joissa olin mukana. Projektin aiemman postauksen löydät täältä, mikäli se on vielä lukematta. Saan viimein paljastaa, että sinkku julkaistaan ensi viikolla! Nyt onkin siis hyvä aika palata takaisin tähän projektiin, ja kirjoitella vähän laajemminkin yhdestä tärkeästä aiheesta - nimittäin unelmien toteuttamisesta. 


Tuossa aiemmassa postauksessani kerroin itse biisistä ja musavideosta näin: "Koska biisi on sellainen kepeän voimakas ero- ja eheytymislaulu, on musavideon taustalla idea tyttöjenillasta. Meillä oli kasassa mitä mahtavin mimmiporukka, ja meidän kirkkain tavoite oli vain pitää hauskaa koko kuvauspäivän ajan." Rosamaria halusi videolleen mukaan naisia, joilla on selkeä visio tulevaisuudestaan, jotka paiskivat töitä unelmiensa eteen, jotka uskaltavat heittäytyä ja joilta löytyy luovaa hulluutta. Aikamoiset kriteerit! Musavideolle päätyivät itseni lisäksi mukaan Titta, Tea ja Viola. Titta, jonka monet tuntevat artistinimellä Pihlaja, on Sonyn tuore laulaja. Tea on aikamoiset katsojaluvut itselleen haalinut vloggaaja. Violalla on puolestaan voittoa tavoittelematon yritys Afrikassa. Totta puhuen, mietin hieman aluksi, että mitä ihmettä teen tuossa joukossa. Heh.

Rosamaria täyttää itse täydellisesti nämä kriteerit. Ollaan tunnettu hänen kanssaan luokiosta asti, ja muistan ajatelleeni jo silloin, että tuon mimmin energialla mennään vielä pitkälle. Tuolloin musiikkiura oli Rosamarialle oikeastaan vielä pelkkä haave - haave, joka oli kulkenut mukana lapsuudesta asti. Ei mennyt kuitenkaan kauaa, kun pyörät lähtivät pyörimään. Erilaisten musiikkiopintojen ja -projektien myötä oli selvää, että pian tapahtuisi jotain suurta. Viime kesänä Rosamariasta tuli Rosi, kun hänet sainattiin 325media -nimiseen levy-yhtiöön. Palanen naisen suurta unelmaa toteutui. 

On ollut suuri ilo saada katsoa läheltä, kuinka oma ystävä onnistuu valitsemallaan tiellä. Meidän ystävyyteen on kuulunut aina tietynlainen tsemppaaminen ja uskominen, sillä ollaan molemmat kasvettu tytöistä naisiksi suurten unelmien kanssa. Rosi haluaa laulaa ja esiintyä, mä puolestani haluan kirjoittaa. En ole kuuluttanut omaa unelmaani koskaan kovinkaan paljoa täällä blogin puolella, mutta ehkä se on käynyt monelle rivien välistä selväksi. Suurimpana haaveenani on kirjailijan ura - ura runokokoelmien ja romaanien parissa. Haluaisin sanoittaa myös kappaleita artisteille.

Kuva: Niklas Holm
Ollaan sivuttu välillä Rosin kanssa meidän keskusteluissa sitä, kuinka toisinaan tuntuu, niin kuin omilta unelmilta tippuisi pohja pois. Välillä sitä vain ajautuu ajattelemaan että "ei musta varmaan sittenkään oo tähän" tai "mitä jos luulen itsestäni liikoja" tai "mitä jos musta ei tuukaan koskaan mitään". Tuttuja tunteita varmaan aika monelle? On ihan inhimillistä kyseenalaistaa välillä itseään, itsehän on aina itsensä pahin kriitikko. Varmasti jokaiselle tulee myös eteen hetkiä, jolloin kyseenalaistaminen tapahtuu jonkun aivan muun toimesta. Aika kliseistä sanoa, mutta tällaisista ei todellakaan saisi kuitenkaan lannistua - päinvastoin.

Mielestäni yksi elämän tärkeimmistä asioista on tehdä niitä juttuja, joita rakastaa. Kun keskittyy tunteella ja intohimolla rakastamiinsa asioihin, on varmasti mikä tahansa mahdollista. Helppoa se ei välttämättä ole, mutta ei myöskään mahdotonta! Unelmat on tehty toteutettaviksi, ja mikä voisikaan olla nautinnollisempaa kuin niiden eteen työskentely? Unelmat antavat elämälle suunnan, ja loppu on itsestä kiinni. Tähän onkin osuvaa lainata muutama virke yhdestä Rosin viimeaikaisesta face-päivityksestä: "Oothan onnellinen? Teethän niitä kreisejä asioita, joista oot salaa ja/tai vähemmän salaa haaveillu? Oothan muistanu olla rohkee? Tuulta purjeisiin hitsinvitsit! Unelmat ei toimi, ellet sä toimi. Otapa kuule asiakses elää parasta elämääs."

Rosin eka sinkku Kuka kaipaa kusipäätä ulkona ensi torstaina 3.11.! 
Sitä odotellessa, klikkailehan itsesi seuraamaan Rosia instassa ja facessa
Ihanaa viikonloppua kaikille!

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (8)

8 kommenttia:

 1. Unelmat on siitä ihania, että niitä kohden voi tehdä paljon duunia tai sitten ne voi vaan pysyä unelmina. Itsehän unelmoin hyvästä urasta ja siitä että saa tehdä mitä haluaa (kirjoittaminen, kuvaaminen, markkinointi tms) sekä lottovoitosta :D Jälkimmäiseen en voi vaikuttaa, mutta ensimmäisen eteen teen koko ajan duunia ja mielestäni ihan hyvän määrän. Kiva olisi kuulla tästä sunkin unelmasta enemmän!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä pointti! Haha, sun unelmat kuulostaa hyviltä :) Lottovoitto saattaa olla tosiaan vähän haastava, mutta hyvähän sekin on pitää mielessä kun mistäs sitä koskaan tietää... ;) Hei oonkin vähän ajatellut että kirjoittaisin asiasta enemmän, täytyypä pistää postaus suunnitteille!

   Poista
 2. Onpa ihana inspiroiva ja rohkaiseva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että tuli hyvä mieli, kiitos paljon! Sitä sen juuri pitikin olla :))

   Poista
 3. Upea postaus Juulia, tätä oli huippua lukea! <3

  Kivaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos Reetta<33 Sitä samaa sulle!

   Poista
 4. Oletko miettinyt että pistäisit toisen, kirjoittamiseen keskittyvän blogin pystyyn? Minne muuten olet tarjonnut tekstejäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kysyit, olen nimittäin miettinyt moneen otteeseen runoblogin perustamista tähän tyyliblogin rinnalle :) Toistaiseksi tämä on vielä vain ajatuksen tasolla, mutta ajatus tuntuu kyllä ihan toteuttamisen arvoiselta! En ole tarjonnut tekstejäni vielä minnekään, en ole kokenut että ne olisivat vielä tarpeeksi "valmiita". Jossain vaiheessa tämäkin tulee kuitenkin varmasti ajankohtaiseksi!

   Poista