lauantai 17. syyskuuta 2016

Musavideon kuvauksissa

Mainitsin aiemmin ohimennen Helsingin reissun, jonka tein heti Santorinin matkan perään. Syy tälle reissulle oli hyvinkin mielenkiintoinen, sillä pääsin osallistumaan mun musiikkiuraa aloittelevan ystäväni Rosamarian a.k.a Rosin ekan sinkun musavideon tekoon! Kaikki tällainen on ihan uutta mulle, joten olin todella otettu, kun Rosamaria pyysi mut mukaan videolle. Ja vaikka tiesin joutuvani kauas omalta mukavuusalueeltani, niin halusin todellakin lähteä mukaan projektiin! 


Heti Helsinkiin päästyäni ruvettiin hommiin, sillä sovittiin Rosin kanssa, että autan häntä musavideon vaatevalinnoissa. Päästiin tsekkailemaan vaatteita Miltton Showroomille, mistä myös lainattiin Rosille vaatteet musavideota varten. Suunniteltiin pari eri kokonaisuutta, joita oli tarkoitus sitten vaihdella kuvausten aikana. Mulla on aiempaa kokemusta vain vähän näyteikkunanukkejen stailaamisesta, joten tämä musavideolle stailaaminen oli uutta - ja aivan mahtavaa. Jotain sellaista, mitä voisin tehdä jatkossa enemmänkin!

Rosin toiveena oli, että tyyli musavideolla pysyisi rentona ja mukavana, mutta samalla näyttävänä. Ollaan molemmat Rosin kanssa erikoisten ja asennetta huokuvien vaatteiden ystäviä, joten valintakin oli loppujen lopuksi hyvin yksimielinen. Pääosiin videolle valittiin kuvissa näkyvä, kerrassaan päheä Monkin samettinen setti. Myös takki valittiin Monkilta, kaulakoru löytyi puolestaan Glitterin valikoimasta.


Jännitin kuvauksia aika paljon etukäteen. Tiedättehän, useita vuosia tyylibloggaajana on tehnyt kaikkine kuvauksineen sen, että tiedän kokolailla kuinka toimia asuja kuvatessa. Siis, että millaiset asennot näyttävät suurinpiirtein hyviltä kuvissa ja niin edelleen. Olen huomannut, että mulle on kehittynyt tietynlainen tapa liikkua ja toimia kameran edessä. No, videokuvaaminen onkin sitten ihan eri asia. En osaa olla luontevasti videoilla, olen kömpelö ja kaikki liikkeeni sekä ilmeeni näyttävät vähän hölmöiltä. Tiesin astuvani täysin harmaalle alueelle, mutta askel oli helppo ottaa oman ystävän kanssa - ystävän, joka jännitti varmasti yhtä paljon, ellei vielä enemmänkin.

Kun kuvauspäivä sitten koitti, kaikki jännitys hälveni nopeasti. Meillä oli mukava pieni tiimi, ja levy-yhtiön kundit osasivat hommansa niin, että kaikki tuntui kovin luontevalta. Koska biisi on sellainen kepeän voimakas ero- ja eheytymislaulu, oli musavideon taustalla idea tyttöjenillasta. Meillä oli kasassa mitä mahtavin mimmiporukka, ja meidän kirkkain tavoite oli vain pitää hauskaa koko kuvauspäivän ajan. Jammailtiin, naurettiin, nautittiin punkkua ja hengailtiin. Vaikka meininki tuntui todella luontevalta ja aidolta, kävi se aika raskaaksikin ajoittain. Päivään kuului rutkasti toistamista, siirtymisiä paikasta toiseen ja pitkiä odotuksia, kun Rosia kuvattiin välillä yksin. Hyvän energian ja iloisen fiiliksen ylläpitäminen oli toisinaan haastavaa, kun väsy tai nälkä alkoivat tuntua kropassa ja mielessä. 


Hommia paiskittiin sellainen kevyt 10 tuntia, ja kun ryömittiin yöllä takaisin Rosamarian kämpille, oli meillä molemmilla aika kaikkensa antanut olo. Silti ei meinattu saada edes unta, kun oltiin edelleen niin fiiliksissä päivän tapahtumista. Tämä oli todellakin kerrassaan mahtava kokemus, olen niin iloinen, että pääsin mukaan. Olen ollut aina jollain tapaa hyvin kiinnostunut musabisneksestä, ja jo senkin puolesta oli kiva päästä kurkkimaan edes hieman lähempää tällaista kuvaustoimintaa. Parasta oli kuitenkin olla rakkaan ystävän mukana kokemassa tällainen hänelle äärettömän tärkeä asia. Nyt jäädäänkin sitten innolla odottamaan biisin ja musavideon julkaisemista! Iiiiiks!

Liityhän seuraaman Rosia instaan ja faceen, niin pääset tsekkailemaan 
musavideon heti, kun se julkaistaan!

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (2)

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi vähän siistiä! Tunnen Violan ja siis Rosamaria oli esiintymässä yhdessä hyväntekeväisyys illallisessa, ja siltä mimmiltä löytyy kyllä ääntä! :-) Ootan kyllä aika innolla tota musavideoo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin, Rosilla kyllä löytyy ääntä! Onpa kiva kuulla, että sielläkin odotellaan julkaisua! :)

      Poista