maanantai 4. heinäkuuta 2016

Remontin ennen ja jälkeen -kuvat


Heipsan, täällä taas! Rempan ensimmäinen vaihe saatiin viime viikolla valmiiksi, ja uuteen kotiin päästiin muuttamaan viime maanantaina. Tässä on nyt siis viikon verran majailtu uudessa osoitteessa, ja kaikki alkaa olla pikkuhiljaa paikoillaan. Täytyy kyllä sanoa, että nämä remppa- ja muuttohommat ovat vaatineet viime viikkoina niin paljon aikaa ja energiaa että moni asia (kuten esim. postailu) on jäänyt ihan toissijaiseksi. Ehkä se on ihan ymmärrettävää? Näitä ennen ja jälkeen -kuvia mun oli tarkoitus tulla kyllä postailemaan jo aiemmin, mutta vastaan tuli eräs pienoinen ongelma. Mua kolmen ja puolen vuoden ajan uskollisesti palvellut iphone sammui viime tiistaina ihan yhtäkkisesti, eikä lähtenyt enää ollenkaan päälle! Uuden puhelimen saamisessa meni muutama päivä, ja kun vanhan puhelimen mukana meni kaikki puhelimeen tallennettu data, oli näiden kuvien esiin kaivaminen aika työn alla. Luulin jo menettäneeni kuvat kokonaan, kunnes tajusin, että ne löytyi vielä yhdestä facebook-keskustelusta. Haha, aikamoista säätöä!

Tässä remontin ekassa vaiheessa tehtiin pientä muutosta makkareiden ja olkkarin pintoihin. Makkareista vaihdettiin lattiat, ja kaikkien huoneiden seinät maalattiin vanhojen tapettien irrottamisen jälkeen. Näistä kuvista huomaa hyvin, kuinka pienelläkin vaivalla saa suuria muutoksia aikaan! Tapetteja löytyi asunnosta aika runsaasti. Pikkumakkarissa (yläkuvat) oli sekä raidallista että kukallista tapettia, jotka vaihtuivat raikkaan valkeaan maalipintaan. 


Ison makkarin ennen-kuvaa en onnistunut löytämään enää ollenkaan, mutta lähtötilanne oli hyvin samanlainen kuin pikkumakkarissakin. Jokaisella seinällä oli tuota samaista kukallista tapettia kuin pienessäkin makkarissa. Pikkumakkarin tavoin myös tässä isommassa makkarissa lattia koki seinien lisäksi muutoksen. Sopivan lattialaminaatin valitseminen oli hieman haastavaa, sillä me ei onnistuttu löytämään enää tuota muualle asuntoon vuonna 2014 vaihdettua harmaanruskeaa laminaattia mistään. Päätettäväksi jäikin, valitaanko makkareihin jokin hyvin vastaavanlainen laminaatti, vai kenties jokin kunnolla aiemmasta poikkeava laminaatti. Lopulta päädyttiin vaihtoehtoon, joka vastasi parhaiten jo muualta asunnosta löytyvää laminaattia. Nyt makkareissa on hyvin saman tyylinen, aavistuksen kylmemmän harmaan sävyinen kaunis laminaatti. Eron huomaa jos sitä jää tuijottamaan, mutta kovinkaan hyvin tuo sävyero ei mielestäni pomppaa silmille lattioita katsellessa.


Myös olkkari koki pienen muutoksen, kun sen seiniltä riisuttiin rispaantunut, likaisen beige tapetti pois puhdasta maalipintaa varten. Näiden muutosten jälkeen asunto on todella kodikkaan tuntuinen. Tältä erää kämppä on enää vain pientä viilausta vailla - eteisen käytävän kaappeihin asennetaan liukuovet ja kaikki väliovet vaihdetaan uusiin. Myöhemmin syksyllä olisi sitten tarkoitus aloittaa remontin toinen vaihe, jossa kylppärin pinnat uusitaan kokonaan.

Tänään on tiedossa sisustuspuuhailua olkkarin parissa. Hyvää hommaa tällaisena sateisena päivänä! Tämä uusi olkkari on niin eri mallinen kuin meidän vanhan asunnon olkkari, että suurimmat huonekalut on vaihdettava kokonaan uusiin. Palailen vielä myöhemmin tällä viikolla jatkamaan tästä sisustusaiheesta, kunnon kamerakuvien kera! Kivaa uutta viikkoa tyypit!

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (10)

10 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä kivalta :) Ja huomaa hyvin, että jo pienellä remontilla saa ihmeitä aikaan. Mulla on pian tiedossa ensiasunnon osto ja todennäköisesti loppukesästä pääsee ainakin tapetteja irrottelemaan ja maalailemaan pintoja. Iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ooo vautsi, onnea asunnon ostoon :)

   Poista
 2. Mä en koskaan kyllästy katsomaan ennen ja jälkeen kuvia! Aina yhtä sykähdyttävää nähdä kuinka tilasta kuin tilasta sa niin raikkaan. Olette valinneet tosi upean lattian! Oikein kivannäköistä:)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Meillehän ei siis tapettia tullut ollenkaan, vaan seinäpinnat maalattiin kauttaaltaan valkoisiksi :) Kiitos kuitenkin!

   Poista
 4. Tulipa tuosta asunnosta ihanan raikkaan näköinen! <3 Oikeesti ihmeellistä, miten noinkin pienen oloisilla muutoksilla saa tosi radikaaleja muutoksia aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulla! Tosiaan, kyllä ne pienetkin valinnat vaikuttavat todella paljon. :)

   Poista
 5. Lattia on todella ihana! Muutenkin näyttää kivalta ja mitä vielä Snäpissä näin silloin yksi päivä niin teidän keittiö vasta ihana onkin! Meillä on suunnitteilla nyt kylppäriremontti, katsotaan milloin ehditään tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Noniin, teilläkin sitten remppaa tiedossa :) Sama täällä, toivottavasti saisi piakkoin kylppärinkin kuntoon!

   Poista