lauantai 4. kesäkuuta 2016

Marimekon Miniä 2Olen pohtinut viime vuosien aikana paljon laukkumieltymyksiäni, ja tässä on kaikkien noiden lukuisten ja pitkien pohdintojen tulos: Marimekon Miniä 2 -laukku. Jos totta puhutaan, niin en ole ollut koskaan kovinkaan paljoa merkkituotteiden perään. Esimerkiksi vaaterintamalla on muutamia merkkejä, joista pidän ja joita voisin omaankin kaappiini hankkia paremman laadun toivossa, mutta muuten sellainen merkkituotteisiin "verhoutuminen" ei ole koskaan ollut mielestäni tarpeellista. Tämä näkyy parhaiten juurikin laukuissa; en ole oikeastaan koskaan välittänyt laukuista, joista merkki paistaa kilometrien päähän. Jokusia vuosia sitten pohdin todella Korsin laukkuun satsaamista, haaveilin jopa Vuittonin kassista - mutta olen tyytyväinen, etten koskaan päätynyt laittamaan rahojani kyseisten merkkien laukkuihin. Ne eivät vain ole yhtään tyylisiäni. Laukkumakuni on mennyt koko ajan vain yksinkertaisempaan ja yksinkertaisempaan suuntaan. Lopulta tulin siihen tulokseen, että haluan laukun, jossa ei ole mitään ylimääräistä. 

Vaikka en niinkään välitä merkeistä, on ollut jo pitemmän aikaa selvää, että haluan laukun, joka kestää aikaa. Olen kyllästynyt ostamaan tekonahkaisia veskoja, jotka näyttävät muovisilta ja hajoavat käsiin muutaman kuukauden käytön jälkeen. Tänä keväänä päätin, etten osta enää yhtäkään isoa, mustaa tekonahkalaukkua muiden käyttämättömäksi jääneiden, kirpparikasaan pian päätyvien laukkujen joukkoon. Päätin, että haluan jotain aikaa ja käyttöä kestävää, tyylikästä ja mahdollisimman pelkistettyä. Päätin hankkia yhden haavelaukuistani, Marimekon Miniän. 

Miniä on itselleni kaikin puolin ihan täydellinen laukku. Materiaalinsa, nahkan, puolesta se on käytännössä ikuinen. Malliltaan laukku on tarpeeksi suuri kantamaan kaiken arjessa tarvittavan läppäristä kirjoihin ja eväisiin asti. Tämän malliset laukut ovat muutenkin kovasti mieleeni: pidän jostain syystä enemmän syvistä olkalaukuista, joissa on pitkät olkahihnat, kuin leveistä laukuista, joissa on lyhyet olkahihnat. Tällaisissa ostoskassimaisissa laukuissa on sellaista tietynlaista mukavaa rentoutta. Kun listaan lisätään vielä kaiken kanssa sopiva musta väri sekä koruton ulkonäkö (ei metallin metallia missään!), niin en voisi edes toivoa enempää. Tosiaan, ihan täydellinen laukku. Onko siellä muita Marimekon Miniä -faneja? Ja kertokaahan käyttökokemuksia laukusta! 

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (2)

2 kommenttia:

  1. Vitsi toi on kyllä kiva! Oon kuullut paljon positiivista Marimekon laukuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä! Kiitos Jenna :)

      Poista