keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Hei me muutetaan!Asia, josta olen ollut iloisempi kuin mistään muusta aikoihin: oman asunnon ostaminen. Mua instassa ja snäpissä seuraavat kuulivat nämä ilouutiset jo aikoja sitten, mutta blogipostauksen kirjoittaminen on viivästynyt ihan puhtaasti siitä syystä, ettei mulla ole ollut aikaa. Päivät tuntuvat kuluvan tällä hetkellä ennätysvauhtia, ja suunnitteluhommat sekä muuttovalmistelutkin vievät yllättävän paljon aikaa.

Ollaan tosiaan asuttu Samin kanssa siitä asti vuokralla, kun muutettiin Jyväskylään - melkein kahden vuoden ajan. Ajatus omasta asunnosta alkoi kyteä pikkuhiljaa talvella, jolloin me käytiinkin katselemassa useita asuntoja. Etsinnät veivät aikaa, mutta nyt me ollaan viimein löydetty sellainen juuri meille ja juuri tähän elämänvaiheeseen sopiva asunto! Ajatuksena kun oli hankkia asunto, joka toimii hyvin siihen saakka, kunnes jätän yliopisto-opinnot taakseni ja pääsen kunnolla kiinni työelämään. Sitten on ehkä jo aika alkaa miettiä hieman lopullisempaa kotia. 

Uuden kodin remppa alkaa tällä viikolla, ja vielä tämän kuun aikana olisi tarkoitus päästä muuttamaankin. Asunto on pieni kolmio, saman kokoinen kuin tämä meidän  iso vuokrakaksiommekin. Neliöillä ei ollut meille alkujaankaan asunnon etsinnässä juuri väliä; tärkeämpää oli, että pohjaratkaisu on fiksumpi kuin tässä nykyisessä asunnossa (jossa on todella paljon hukkatilaa joka puolella) ja että asunnosta löytyy kolmas huone työ- sekä vierastarpeisiin. Oma piha oli myös tärkeä kriteeri, ja tämä asunto sijaitseekin luhtitalon ensimmäisessä kerroksessa. Bonuksena lenkkipolut järvimaisemissa sekä uimaranta 150 metrin päässä, mikä on tietenkin aivan huikea juttu.  

Pientä pintaremppaa tehdään molempiin makkareihin sekä kylppäriin. Voitte varmaa arvata, että pintavalintojen lisäksi tarkassa harkinnassa on ollut myös tuleva sisustus. Olen huomannut, että kahdessa vuodessa oma sisustusmakuni on muuttunut todella huomattavasti. Nykyiseen asuntoomme muuttaessamme halusin kaiken olevan hyvin vaaleaa ja valkoharmaata, ja ihannoin todella maalaisromanttista tyyliä. Maalaisromanttisuudesta pidän edelleen, mutta haluan mukaan hieman muutakin. Ennen kaikkea haluan uuteen kotiimme maanläheisen tunnelman: kasveja, kuluneita ja rustiikkisia puupintoja sekä luonnonmateriaaleja. Valkoisen ja harmaan rinnalle haluan mustaa tuomaan kontrastia sekä puunväriä lisäämään lämpöä sekä pehmeyttä. Vähän niin kuin näissä alkuun valitsemissani inspis-kuvissa. Miltäs kuulostaa? Koitan saada aikaan postauksia rempasta ja muutosta, mutta jos sua kiinnostaa tämä remppa- ja muuttoprojekti enemmänkin, niin kannattaa seurata mua snäpin puolella (@juuliasall) - sinne päivittelen tilanteita varmasti paljon useammin. :) Nyt tukeva aamupala nassuun ja sitten remppahommien pariin! Palataan!

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (10)

10 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea asunnosta ! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan superisti onnea! :) Mullakin ois hirveä asuntokuume, kevät sen aina teettää, mutta pakko koittaa asua vielä hetki tässä ja ehkä pienesti rempata tuota lattiaa - se kun on edessä kuitenkin.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) No mutta hei pienelläkin rempalla saa jo ihmeitä aikaan! :)

   Poista
 3. Paljon onnea asunnosta. Noi sisustuskuvat tekee vaan niin huonoo mulle, kun mulla on nykyinen asunto ihan kesken ja vasta elokuun lopulla pääsen isompaan.. :D<3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Inka! Haha voi eiii... :D

   Poista
 4. Onnea uudesta asunnosta.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja vinkistä! :)

   Poista
 5. Onnea omaan kotiin! Oon innolla ja uteliaisuudella seurannut näitä asuntojuttuja sun snäpissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Oi onpa kiva kuulla, täytyy yrittää olla aktiivinen siellä snäpin puolella siis :))

   Poista