perjantai 6. toukokuuta 2016

Väljät linjat


Housut BikBok | teeppari Vila (saatu) | takki H&M | kengät Mango | laukku Monki

Sääntöjen mukaan pukeutuminen on tylsää. Jokainen meistä tietää varmasti ainakin jokusen "säännön" liittyen esim. vaatteiden yhdistelemiseen, vaatemalleihin, vartalotyyppeihin jne. Kuka nämä säännöt on keksinyt, ja miksi niitä pitäisi noudattaa? Jokainen tekee pukee tietysti niin kuin parhaaksi näkee, mutta itse tykkään rikkoa näitä kliseisiä rajoja aina sillon tällöin oikein kunnolla. 

Esimerkiksi perusajatus siitä, että väljän yläosan kanssa kuuluu pukea tiukka alaosa ja päin vastoin, on mielestäni ihan täyttä puppua. Tässä perjantaisessa asussani yhdistelin toisiinsa kolme hyvin väljälinjaista vaatetta, ja kokonaisuus oli oikein toimiva. Tietysti tällainen kombo saattaa näyttää jonkun silmään hyvinkin epämääräiseltä ja oudolta, mutta omasta mielestäni väljälinjaiset vaatteet tekevät kokonaisuudesta todella mielenkiintoisen. Kaiken ei tarvitse olla aina tiukkaa tai ihonmyötäistä, ei edes istuvaa. 

Tämän asun toimivuuden taustalla taitavat olla suuressa osassa nuo värit. Jos kaikki vaatteet olisivat mustia, näyttäisi kokonaisuus raskaalta ja kroppanikin venyisi varmasti usealla kilolla suuremmaksi. Käyttämäni värit saavat väljien vaatteiden linjat erottumaan paremmin, ja tuovat samalla kokonaisuuteen selkeyttä. Värit ovat siis hyvä juttu - mutta mielestäni nekin kannattaa pitää aika simppeleinä kokonaisuuden toimivuuden kannalta. Mitäs sanotte, lähtisittekö itse yhdistelemään näin väljälinjaisia vaatteita keskenään? 

Jos et ole osallistunut vielä Kultajousi Elegance -liikkeen lahjakortin arvontaan, 
käy jättämässä kommenttisi tähän postaukseen ja olet mukana arvonnassa! 
Osallistua voi vielä huomisen (lauantain) ajan.

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Niin. Ehkeivät ne ole varsinaisia sääntöjä, joita tulisi noudattaa kuin lakipykäliä, vaan suuntaa-antavia yleismaailmallisia ohjenuoria, kuinka tuoda omasta vartalosta parhaat puolet esiin. :) Esimerkiksi mielestäni tämä asu on hyvä esimerkki, että joskus joitain ohjeita on hyvä miettiä, ettei asukokonaisuus vääristä kroppaa täysin. Jos valkoinen t-paita olisi ollut edes aavistuksen lyhyempi ja napakampi, olisi se tuonut jalkoihin lisää pituutta ja vienyt runsautta pois ylävartalosta. Nyt kun sitä runsautta on sekä ylä- sekä alavartalossa (ja jokaisessa vaatekappaleessa) tulee kropasta suuren näköinen, mikä kohdallasi on harhaa. Väreistä olen samaa mieltä; ne toimivat kauniisti ihon värisi ja hiustesi värin kanssa.
  Kokeilemalla oppii!

  -Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tarkoituksella hieman karrikoiden, kun mainitsin nuo ohjeistukset sääntöinä. Itse en näe, että tämä kokonaisuus vääristäisi kroppaani huomattavasti. Ja ehkä ajatus tekstini taustalla olikin juuri se, että mitä sitten vaikka kokonaisuus ei toimisikaan aina vartalon parhaiden puolien eduksi, jos asu muuten näyttää tasapainoiselta. :) Kiitos asiallisesta kommentistasi Titta!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! :) Joskus kokoväljä asu näyttää huonolta, lähinnä siinä mielessä, että asusta muodostuu helposti sellainen kaapu, mutta tässä sitä kontrastia on tarpeeksi! Itse olisin lisännyt vielä korkkarit, mutta matalavartisetkin ovat hyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, helpostihan sellainen efekti syntyy! Kiitos paljon Sofia :)

   Poista