lauantai 6. helmikuuta 2016

Kevään 2016 muoti

Kaikki catwalk-kuvat elle.com
Jes! Taas on se aika vuodesta - aika paneutua tulevan kevään muotiin. Viime postauksessani vaahtosinkin jo ensimmäisistä kevään merkeistä, kuten sisälle paremmin paistavasta auringosta. Noiden merkkien innoittamana päätin alkaa koota yhteen kevätmuodin kulmakiviä ja omaa silmääni eniten miellyttäviä trendejä. Olkaapa hyvät, tässä tiivistettynä 6 + 1 kohtaa kevään trendeistä!

1. Värit. Kevät tuo aina mukanaan kevyen raikkaat pastellit, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Pukeudu tänä keväänä erityisesti huurteiseen pinkkiin! Räväkämpien värien ystävä vetää ylleen oranssia, joka toimii niin pieninä väripilkkuina kuin suurempinakin pintoina. Myös vihreä, hopea, (koko)valkoinen sekä mustavalkoinen ovat edelleen ajankohtaisia värejä.

2. Kuosit. Kukkakuosit ovat yksi ehdottomista kevään merkeistä - tänä keväänä kukat ovat suuria. Uutena tulokkaana nähdään värikkäitä kirjontakuvioisia kankaita. Eikä klassisia raitoja ja ruutuja pidä myöskään unohtaa! Asu saa olla kokonaan kuvioitu, ja kuoseja voi yhdistellä myös rohkeasti toisiinsa.

3. Materiaalit. Materiaaleista pitsi jatkaa edelleen voittokulkuaan. Pitsiä nähdään suurina pintoina, mutta myös esimerkiksi yöpukumaisten toppien ja mekkojen yksityiskohdissa. Myös läpinäkyvät ja verkkomaiset sekä pliseeratut kankaat ovat erityisen muodikkaita. Denim on edelleen kuumaa kamaa - erityisesti tummana ja toiseen denimiin yhdisteltynä.4. Vaatemallit. Housurintamalla leveät lahkeet sekä lyhyet, leveät culottesit ovat edelleen in. Muodikkain farkkumalli on nilkat paljastava, maltillisesti levenevä cropped-malli. Uutena tulokkaana housumuodissa esiin nousee paperipussimainen, rypytetty vyötärö. Hameiden helmoissa on edelleen mittaa; valitse siis minin sijaan midi tai maksi. Paitojen hihat saavat olla väljät. Trenditietoisin puserovalinta on off-shoulder -mallinen paita, joka jättää olkapäät paljaiksi. Kokeile myös halterneck-mallia sekä olkapäät epäsymmetrisesti paljastavia vaatteita. Ja muistathan, että tämän mallisten puseroiden kanssa rintsikoiden olkaimet ovat ehdoton no-no! Trendikkäitä vaatteita ovat myös pyjama-tyyppiset kaksiosaiset kokonaisuudet sekä yöpaitamaiset topit ja mekot.

5. Asusteet. Kenkämuoti pysyy edelleen hyvin mukavana. Tepastele lumien sulettua tasapohjaisissa, pistokasmallisissa kengissä, jotka jättävät kantapäät paljaiksi. Korollisten kenkien ystävät valitsevat jalkoihinsa lyhyellä tolppakorolla varustetut sirot avokkaat. Trendikkäin kevätlaukku ns. half moon bag, eli kirjaimellisesti puolikuun mallinen laukku. Korvikset ovat isoja ja näyttäviä. Kaulalle kiepautetaan musta ja ohut, nauhamainen huivi. Aurinkolaseissa pätee yksi sääntö: mitä oudompi, sen parempi.

6. Naisellisuus. Näistä kaikista edellä mainituista kohdista voi vetää nopean yhteenvedon: naisellisuus ja romanttisuus ovat in. 70-luvun boheemista tyylistä siirrytään vähitellen hempeämpään viktoriaaniseen lookiin. Yhdistele vaaleita värejä ja herkkiä kuoseja pitsiin, röyhelöihin, korkeisiin kauluksiin sekä pitkiin helmoihin, ja olet trendin ytimessä.

+1. Säilytä nämä: Bombertakit, nahkatakit ja farkkutakit. Sportti- ja ysärilookit. Mokkavaatteet ja hapsut. Lisäksi tietysti kaikki, mikä vain tuntuu omalta, sopii sinulle ja tekee tyylistäsi juuri sinunlaisesi. Muista, että vaikka muoti ja trendit vaihtuvat, tyyli saa pysyä! Kokeile rohkeasti uusia juttuja, mutta uskalla myös hylätä ne, mitkä eivät tunnu omalta. Kaikesta ei tarvitse pitää - tärkeintä on, että tyylisi kertoo sinusta ja tunnet olosi hyväksi.

Laukkukuva elle.com, muut la cool & chic
Kertokaahan, onko kevään muodissa jotain sellaista, mitä aiotte ehdottomasti kokeilla? Entä, mitä piditte tästä postauksesta? Ajattelin käydä myöhemmin vielä joitakin tässä postauksessa esiin nousseita trendejä tarkemmin läpi yksitellen, joten kannattaa pysyä kuulolla! Ja jättäkääpä kommenttia, mikäli on jotain, mistä haluaisitte erityisesti lukea lisää. :) Nyt, ihanaa viikonloppua kaikille!

facebook | instagram | bloglovin | blogit.fi | sc: juuliasall
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Mä löysin jo joku aika sitten Lindexin alesta cropped farkut, jotka odottelee kevättä. Myös noi tolppakorkoiset avokkaat, varsinkin Vagabondin, houkuttelee kovasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, varmaan ihan mahtava housulöytö!! Mä haluan kanssa ehdottomasti hankkia tuollaiset tolppakorkoiset avokkaat :))

   Poista
 2. Kiitos tästä, tosi selkeä ja hyvä postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtava saada tällaista positiivista palautetta, kiitos kovasti! :)

   Poista