keskiviikko 23. joulukuuta 2015

10 jouluista faktaa minusta


1. Vaikka rakastankin shoppailua, on lahjojen paketoiminen mielestäni niiden ostamista kivempaa. Lahjapapereiden rapisteleminen on äärimmäisen rentouttavaa ja mukavaa puuhaa!
2. Olenkin toiminut kaikki viimevuodet perheemme virallisena lahjojen paketoitsijana. Itse ostamieni lahjojen lisäksi paketoin yleensä muun muassa äitini muille hankkimat lahjat.
3. Porkkanalaatikko on mielestäni ehdottomasti paras jouluruoka. Voisin syödä sitä ympäri vuoden!
4. Tähtitortut valmistan yleensä aprikoosihillolla - luumuhillo on mielestäni vähän ällön makuista. Toissapäivänä valmistin torttuja ensimmäistä kertaa omenahillolla.
5. En pidä ollenkaan viineistä, mutta joulupyhien aikaan meillä on äitini kanssa tapana terästää glögiä hehkuviinillä. Kun sekaan heittää vielä manteleita ja rusinoita, on aikas herkullinen soppa valmiina!


6. Jos aattona ei tarvitse lähteä mihinkään, vietän koko päivän yökkäreissä tai pehmeässä oloasussa - meillä ei siis ole tapana pukeutua jouluna mitenkään erityisesti.
7. Mielestäni aito joulukuusi on ainoa oikea kuusivaihtoehto. Meillä on kotonamme valkoinen muovikuusi, mutta tänä vuonna emme edes jaksaneet kasata sitä Samin kanssa, sillä vietämme koko jouluviikon äitini luona. Äidillä saadaan koristella aito kuusi!
8. Aidon kuusen tuoksu on mielestäni yksi joulun parhaista tuoksuista - ja varma joulumielen kohottaja. Myös joulukukkien, kuten hyasinttien, tuoksu tuo itselleni vahvan joulufiiliksen.
9. Olin pienenä äärimmäisen tarkka kaikista jouluun liittyvistä asioista. Oikeasti, jopa pihan lumihankien piti olla virheettömiä. Muistan yhden joulun, jolloin vedin kaameat itkupotkuraivarit, kun naapurin mies oli käynyt auraamassa lumet pihastamme niin että vanhaa maata oli tullut näkyviin. :D Onneksi en ole enää niin tarkka; mustan joulun viettäminen olisi ollut sille pikku-Juulialle täysi mahdottomuus!
10. Aattoilta kuluu perheessämme perinteisesti herkutellen sekä joululeffoja katsellen. Rento yhdessäolo on tärkeintä joulussa.


Joulunajan postaukset ovat jääneet syystä ja toisesta vähän vähiin täällä blogissani tänä vuonna. Muutamasta blogista olen bongannut tällaisen jouluversion siitä perinteisestä faktapostauksesta, ja idea oli niin hauska, että päätin toteuttaa postauksen itsekin. Samaistuitteko näihin listaamiini faktoihin? Nyt alan paketoida vielä viimeisiä lahjoja, ja myöhemmin olisi tarkoitus leipoa huomista kahvittelua varten vähän jouluherkkuja. Palaankin sitten seuraavan kerran tänne blogin puolelle (ainakin toivottavasti) asukuvien merkeissä! Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa, rauhallista ja kaunista joulua. 

Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus!!:) itsekkään en välitä luumuhillosta, teen aina omenahilloon, pitäis varmaan testata myös tota aprikoosi vaihtoehtoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäsit! Ja todellakin suosittelen testaamaan! :)

   Poista
 2. Täällä toinen porkkanalaatikkoa rakastava! Ihanan jouluinen postaus :)

  http://minttusblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista