tiistai 2. kesäkuuta 2015

#KATUMUOTIVIIKOT

Kampanja & kilpailuun osallistuminen

Olen todella iloinen siitä, että mut valittiin mukaan yhdeksi bloggaajaksi Indiedaysin ja Olympuksen katumuotiviikot-kampanjaan. Kyseessä on siis jo klassikoksi muodostunut Olympuksen kampanja, jossa on tarkoituksena etsiä ja kuvata tyylikkäitä tyyppejä kaduilla. Edellisvuosista poiketen tämän kevään kampanjaan voivat osallistua kaikki - kampanja ei ole siis vain bloggaajille suunnattu, vaan myös te lukijat voitte osallistua siihen. Katumuotikuvat postataan instagramiin tägein #katumuotiviikot sekä @olympussuomi. Kaikki kuvat osallistuvat kilpailuun, jonka palkintona on kolme huikeaa Olympuksen tuotepakettia. Haastankin teidät kaikki nyt heti paikalla mukaan bongailemaan mielenkiintoisia ja persoonallisia asukokonaisuuksia kaduille! Omalla kuvallakin saa toki osallistua kilpailuun. Ja jos et mieli osallistua kilpailuun kuvan kanssa, suosittelen ainakin muiden kisakuvista tykkäilemistä instagramissa - tykkäämälläkin olet nimittäin mukana palkintojen arvonnassa! Kaikki kisakuvat, bloggaajien kampanjapostaukset sekä tarkemmat kilpailuohjeet löydät kampanjasivulta täältä.

Katumuotikuvaaminen & muutama vinkki

Lähdin etsimään tyylitaitureita Jyväskylän keskustasta todella jännittyneenä. Pidän kovasti toisten kuvaamisesta, mutta vieraiden ihmisten kuvattavaksi kysyminen tuntui alkuunsa pelottavalta. Parin tunnin stalkkailun jälkeen homma alkoi tuntua kuitenkin älyttömän mukavalta, ja kihisin suorastaan innosta. Ajattelin, että nyt löytyi homma, jota voisin tehdä oikeasti vaikka työkseni. Kaduilla kuvaaminen ei ole mitään helpointa puuhaa. Ympärillä on hälinää, eikä muiden ihmisten liikkeisiin ja reittivalintoihin voi itse vaikuttaa. Kun kuvattava napataan mukaan lennosta, ei ole aikaa etsiä sitä kauneinta tai urbaaneinta kadunkulmaa. Tilanne on lopulta ohi niin nopeasti, että kuvaamishetkellä ei välttämättä tajua ottaa huomioon kaikkia kuvan lopputulokseen vaikuttavia seikkoja, kuten kameran asetuksia. Tällainen kuvaaminen poikkeaa todella paljon esimerkiksi tavallisesta asukuvaamisesta; asukuvien taustat mietitään yleensä hyvissä ajoin valmiiksi, ja kuvia saatetaan napsia useampia satoja kerralla, jotta varmistutaan siitä, että mahdollisimman moni kuva onnistuu. Kameran asetuksia vaihdellaan kesken kuvaamisen ja kuvattavan asua kohennellaan milloin mitenkäkin. Katumuotikuvaamisessa on osattava tehdä nopeampia valintoja. Saattaa kuulostaa hurjalta, mutta voin suositella lämpimästi - tällainen spontaani kuvailu on mahdottoman antoisaa. Tässä muutama pikkuinen vinkki katukuvaamiseen - sekä kuvattavana olemiseen:

- Säädä kameran asetukset etukäteen mahdollisimman hyvin olosuhteisiin sopiviksi, 
ettei kuvaamisen aikana tarvitse kiinnittää asetuspuoleen huomiota. 
- Tarkkaile ympäristöä; mistä valo tulee, paistaako aurinko liian suoraan jne.
- Kuvaa rohkeasti; kysy, keskustele, neuvo. 
Näin sekä sinulla että kuvattavalla on rennommat oltavat, ja lopputuloskin on parempi.
- Luonnollisuus toimii yleensä parhaiten. Moni kuvattavistani kysyi ensimmäisenä poseerauksesta.
 Neuvoin olemaan mahdollisimman luontevasti kameran edessä - mitään erikoisia kikkoja ei tarvita.
 Yleensä luonnollisuus toimii paremmin kuin liika yrittäminen sekä erikoiset ilmeet ja asennot.
- Lopuksi: Älä ole liian itsekriittinen. 
Kuvien ei tarvitse olla kuin suoraan muotilehden sivuilta!

Tässä muutama kuvaamani otos. Loput kuvat löydät instagramistani @juuliasallinen - lisäilen kuvia instaan hiljalleen tämän päivän aikana, joten kannattaa käydä kurkkimassa. Kiitos vielä kerran kaikille teille, joita sain kuvata. Olitte aivan mahtavia!


Rosamaria, 23, Jyväskylä (yllä) // Tommi, 28, Jyväskylä (alla) // Roosa, 23, Jyväskylä (alla)Palkinnot & tietoa Olympus PEN E-PL7 -kamerasta

Sitten siihen kuumottavimpaan asiaan, eli kilpailun palkintoihin. 
Jaossa on 3 tuotepakettia, jotka sisältävät kukin Olympus PEN E-PL7 -kameran ja 25mm kitin. 
Palkinnot jaetaan seuraavasti:

1. palkinto lähtee bloggaajalle/lukijalle, jonka kuva kerää Instagramissa eniten tykkäyksiä 
2. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvan julkaisseiden kesken 
3. palkinto arvotaan kaikkien #katumuotiviikot @olympussuomi kuvia tykänneiden kesken 

Tämä Olympus PEN E-PL7 -kamera vaikuttaa oikealta aarteelta. Se on pieni, ohut ja kaunis - se kulkee siis varmasti aina mukana helposti, ja sopii jopa asusteeksi olalle roikkumaan! Tämän kuvassa näkyvän vaalean värivaihtoehdon lisäksi kameraa on saatavana myös mustana sekä harmaana. Karkkimaisen makean kuoren alla sykkii kompakti, äärimmäisen toimiva kokonaisuus; jopa 180-astetta kääntyvä LCD-näyttö helpottaa erityisesti todella matalalta ja korkealta tapahtuvaa kuvaamista, sekä mahdollistaa esimerkiksi selfie-kuvien ottamisen. Jos LCD-näyttö helpottaa kuvien ottamista, on kamerassa omat ominaisuutensa myös kuvien muokkaamisen ja jakamisen helpottamiseksi: Kamerasta löytyy useita filttereitä ja tehosteita kuvien muokkaamiseen. Jakaminen onnistuu puolestaan mutkattomasti WiFi-yhteyden avulla - kameran WiFi-yhteydellä siirrät kuvat helposti mobiililaitteeseesi ilman ylimääräisiä johtoja! Eikös kuulostakin todella hyvältä? 

...Tiivistetään vielä

- Käy tsekkaamassa omat katumuoti-otokseni instagramista @juuliasallinen.
- Kaikki katumuotiviikkojen kuvat löydät instasta #katumuotiviikot, tykkäämällä olet mukana Olympus-kameran arvonnassa!
- Osallistua voit myös jakamalla omat katumuotikuvasi instassa - muista käyttää tägejä #katumuotiviikot ja @olympussuomi.
- Kampanjan kilpailuohjeet ja säännöt löydät täältä.

Onnea kilpailuun ja antoisia katukuvaamis-hetkiä! :)
Comments (8)

8 kommenttia:

 1. Hyvä toteutus tässä postauksessa, selkeä lukea ja selvästi oot panostanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Mukava saada tällaista palautetta postauksesta :))

   Poista
 2. samaa mieltä kyllä anonyymin kanssa !! tosi hyvin toteutettu postaus ! tää katumuotiviikot oli muutenki tosi kiva kampanja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit kiitos Paulaseni<33 Samaa mieltä, enemmän tällasia kampanjoita!

   Poista
 3. Tässä postauksessa näkyy panostus ja hyvin oot onnistunu nappaamaan noi asukuvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sullekin Jenna - oon äärimmäisen kiitollinen palautteesta<33

   Poista