sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Uusi objektiivi: Canon EF 50mm f/1,8 STM


Kerroin teille taannoin syntymäpäiväpostaukseni yhteydessä uudesta objektiivista, jonka Sami tilasi mulle synttärilahjaksi. Tuolloin objektiivi oli vasta hankintavaiheessa, sillä siitä täytyi tehdä ennakkovaraus - niin tuoreesta objektiivista on siis kyse, ettei se ollut edes markkinoilla vielä syntymäpäivänäni. Viime perjantaina tämä uunituore objektiivi saapui vihdoin ja viimein lähipostiimme. Vaikka olenkin näin parin päivän jälkeen edelleen vielä vähän tutustumisvaiheessa, voin sanoa jo varmaksi sen, että olen äärimmäisen tyytyväinen objektiiviin. Kyseessä on siis Canon EF 50mm f/1,8 STM; uudempi versio suositusta EF 50mm f/1,8 II -objektiivista. 

Tämä objektiivi on itselleni täydellinen, sillä käytän kameraa pääasiassa vain henkilökuvaamiseen ja tarkkuutta vaativiin pienempiin kohteisiin. Myös hinta oli yksi tärkeistä ostokriteereistä, sillä en koe tarvitsevani mitään älyttömän kallista objektiivia. Tämän objektiivin svh on 149 euroa, joten se on erinomainen hinta-laatu -suhteeltaan! Plussaa on myös sen pieni koko; objektiivi on kiinteä, joten se on huomattavasti lyhyempi kuin kamerani alkuperäinen zoomillinen kittiobjektiivi. Canonin sivustolla kerrotaan objektiivista näin: "Uudella objektiivilla voit ottaa onnistuneita muotokuvia tai kuvata näyttäviä, taiteellisia kuvia ja videoita - hyvä f/1,8:n valovoima mahdollistaa tarkan syväterävyyden hallinnan. Objektiivilla voit korostaa haluamaasi kohdetta ja antaa muun sommitelman himmetä pehmeäksi taustalle. Lisäksi suuren aukon ansiosta objektiiviin pääsee enemmän valoa, joten pimeässä kuvaaminen helpottuu. -- Objektiivin vähimmäistarkennusetäisyys on vain 0,35 m, joten pääset lähelle kodettasi ja saat tehokkaamman suurennuksen. Seitsenlamellinen himmennin tuottaa kauniin taustan pehmennyksen ja korostaa kuvan tunnelmaa." Vaikuttaa aikas hyvältä, eikö?


Innostuin kikkailemaan sen verran, että nappasin samasta kohteesta molemmilla objektiiveillani kuvat. Ensimmäinen kuva on otettu siis Canon EOS 1100D -kamerani kittiobjektiivilla, toinen puolestaan tällä uudella EF 50mm f/1,8 STM -objektiivilla. Aikas huikea ero! Pidän kovasti tuosta pehmeän sumeasta taustasta, jonka uudella objektiivilla saa aikaan. Objektiivilla on myös miellyttävä kuvata, sillä se tarkentaa kuvattavan kohteen esiin todella nopeasti ja vaivattomasti.

Kittiobjektiivilla kuvattuja kuvia tullaan näkemään vielä parissa seuraavassa postauksessa, mutta sitten siirryn kokonaan tällä uudella objektiivilla otettuihin kuviin. Niiiiin jännää... :) Nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa sunnuntai-illan jatkoa. Palaan huomenna!

Comments (8)

8 kommenttia:

 1. Kun nuo kaksi kuvaa on vierekkäin, niin ero on kyllä huomattava. Meinasin vaihtaa jo Canon-leiriin, mutta lopulta jänistin ja jatkoin Olympuksen parissa. Canonista tekee mielenkiintoisen just nuo edulliset mutta huiput objektiivit! :) Onnea uudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ero on kyllä todellakin huomattava. Mutta onhan se olympuskin ihan huippu :))

   Poista
 2. Huh onpas siinä objektiivien tasolla eroa! Upeita kuvia tulee varmasti tolla uudella <3 Mäkin haluun!! Jään innolla odottelmaan millaisia asukuvia tuolla saa kuvattua ;)

  VastaaPoista
 3. mä myös hommasin 50mm objektiivin tossa jonkun aikaa sitten, ja oikeessa oot että onhan se tuplasti parempi ku perus kitti. pitää vaan vähän tarkemmin kattoo ton 50mm kanssa, että varmasti on tarkennus siellä missä haluaa eikä vaan räpsiä menemään niinku ennen :-D

  http://tthekidult.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon huomannut kyllä ihan saman, että tarkkana saa olla! Muutenkin vaatii vielä itseltä kyllä totuttelua tuo.. :)

   Poista
 4. Huomaa kyllä todella ison eron ja objektiivi kuulostaa tosi hyvälle. Tuollainen vastaavalainen objektiivi löytyy myös minulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eron kyllä huomaa! Ihan uudenlaista intoa tuli heti kuvaamiseen kun sai tämän uuden :))

   Poista