perjantai 8. elokuuta 2014

Sisustussuunnitelmia


Meidän muutto Jyväskylään on varmistunut vihdoin viimeistä piirtoa myöten, ja virallinen muuttopäiväkin on jo tiedossa - se on ensi viikon perjantai. Todellisuudessa käytetään muuttamiseen varmaan useampia päiviä, sillä meillä ei ole kiire pois vanhasta asunnostamme, ja uusikin asunto on ollut jo pitempään tyhjillään. Sami jää juuri sopivasti huomenna kesälomalle, joten meillä on rutkasti aikaa touhuta yhdessä muuton parissa. On mukava tietää jo näin etukäteen, ettei muuton kanssa tule kiire, ja että kaiken saa suorittaa rauhassa omalla tahdilla. 

Olen hahmotellut paljon tulevaa sisustustamme viime päivinä, se kun tulee muuttumaan todella radikaalisti nykyisen kotimme sisustuksesta. Tummanruskeasta värimaailmasta ja vaaleanvihreistä tapeteista siirrytään kokonaan valkeaan, vaaleaan ja harmaaseen. Rakastan meidän tulevassa asunnossamme valoisuutta ja valkeutta - siellä on paljon ikkunoita ja valkoiseksi maalatut seinät. Tammiparketti ja tummemman puun sävyiset keittiön pöytäpinnat tuovat mukavaa kontrastia ja luonnonsävyjä sisustukseen. Vaaleiden ja harmaiden elementtejen lisäksi aion lisätä sisustukseen jonkin verran myös rustiikkisen puun sävyjä sekä metallisia yksityiskohtia. Aika perus väreissä ja sävyissä tullaan liikkumaan!  

Mulla on sisustuksen suhteen oikeastaan kaksi erilaista lempityyliä: toisaalta tykkään kovasti melko yksinkertaisesta, rantahuvilamaisesta seilorityylistä, toisaalta taas todella runsaasta, rustiikkisesta ja maalaisromanttisesta tyylistä.  Luulenkin, että seuraavan kotimme sisustus tulee muistuttamaan paljolti jotain näiden kahden väliltä.

Kokosin postauksen kollaaseihin jokusia huonekaluja ja elementtejä, joita olen suunnitellut tulevaan kotiimme. Näistä kuvista välittyy aika hyvin myös tuo tyyli, josta kerroin yllä. Meidän uusi 62-neliöinen kaksiomme on pohjaratkaisultaan sellainen, että ruokailutila, olkkari sekä osa eteistä ovat kaikki samaa tilaa. Olkkarin yhteyteen aiomme mahduttaa vielä pienen työtilan, sillä vanhassa kodissamme tietokonedatailut ja opiskelut on suoritettu keittiön pöydällä ja sohvalla. Parin vuoden aikana meille on käynyt hyvin selväksi, että seuraavaan kotiin on pakko saada työpöytä, jotta meistä ainakin toinen pääsee kunnon pöydän ääreen dataamaan, ja ruokapöytä pysyy tietokonevapaana alueena. Nyt olisikin siis mahdutettava olkkariin myös työpöytä - makkari kun on tulevassa kämpässämme niin pieni, ettei sinne mahdu juurikaan muuta kuin sänky ja yöpöydät. Jätin kollaaseista tarkoituksella ruokailutilan kokonaan pois, ja keskityin enemmänkin ollkariin, työtilaan sekä eteiseen. Mielipiteitä tämäntyyppisestä sisustuksesta? Mitä pidätte valitsemistani sisustustuotteista? Seuraava sisustusaiheinen postaus tuleekin sitten varmaan olemaan kuvitukseltaan jotain itse muuttoon liittyvää! 

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille

// I'm sorry I've been so lazy translating my posts to you lately. We are moving to new apartment next week, so I guess it'll be quite hectic these upcoming weeks. In these collages you can see something I've planned for our new home (livingroom/working space/hallway). :) Hope you like it!
Comments (6)

6 kommenttia:

 1. Mulla on samat valinnat sisustuksen suhteen edessä! Upeita ovat kaikki ja sitte jos haluttaaki tulevaisuudessa väriä nii tekstiileillä saa tosi paljon aikaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, tosi kiva kuulla! Toivottavasti säkin teet tulevaisuudessa jotain sisustuspostausta blogin puolelle ;) Ja ihan totta, jos alkaa kyllästyttää niin vaaleaan sisustukseen on helppo lisätä väriä!

   Poista
 2. En jaksa odottaa tulevia kuvia asunnostanne :)
  Toi jyskin arkku rupes kiinostaa niin paljon ,että menenkin tästä suoraan jyskin sivuille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tiedätkö, huomasin just että mulla oli virhe noissa tiedoissa! Tuota arkkupöytää myydään siis Kodin1:sessä, ei Jyskissä! Anteeksi kamalasti, meni ihan arkkupöydät sekaisin kun niitä tässä aikani pyörittelin :) Mukava kuulla että sua kiinnostaa nää sisustusjutut!

   Poista
  2. No mä ihmettelinkin ,kun sitä ei löytyny jyskin sivuilta :D

   Poista
 3. Ootan innolla tulevia sisustuspostauksia, mulla on hyvin pitkälti samanmakuinen tyyli sisustuksen suhteen, mikä ei kyllä nykyisessä asunnossa ollenkaan näy :-D Suurin osa kalusteista on kyllä poikaystävän hankintoja jo ennen kuin tapasimme, hyvin tummia sävyjä. Kysyinki sen mielipidettä väristä jos ostaisi sohvan lisäksi jonkun pienen rahin tai nojatuolin ja vastaukseksi sain "ihan sama kuhan se on musta" :-DD Hankalaa kun ollaan kuin yö ja päivä sisustuksen suhteen :-D

  VastaaPoista