sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Suklaiset banaaniletut


Tässä teille ohje todella nopeaan, helppoon, terveelliseen sekä maistuvaan välipalaan! 

Valmistin alkuviikolla ensimmäistä kertaa banaanilettuja, joita on hehkutettu täällä blogimaailmassa melko paljon. Omaan lettutaikinaani lisäsin kaurahiutaleita ja suklaanmakuista proteiinijauhetta, ja koska taikinasta tuli todella jähmeää, lisäsin mukaan vielä lorauksen maitoa. Mittasuhteista mulla ei ole tarkkaa tietoa, mutta puurohiutaleita käytin noin kourallisen, ja proteiinijauhetta about pari ruokalusikallista. Näitähän voi laittaa ihan oman maun mukaan tai jättää vaikka kokonaan pois! Näihin lettuihin ei pääse kyllästymään varmastikaan koskaan, sillä ohjetta pystyy muuttelemaan loputtomasti. Olen nähnyt myös paljon variaatiota banaanin ja kananmunien määrässä, mutta mielestäni tuo yksi banaani ja kaksi kananmunaa toimivat mainiosti yhdessä. Taikinasta tuli noin neljä melko pientä lettua, eli jos teet kahdelle, kannattaa ainemäärät tuplata. Paista letut miedolla lämmöllä runsaassa voissa, niin mikään ei voi mennä pieleen! Tosin, harjoitus tekee tässäkin asiassa varmasti mestarin. Ja sen itselle sopivimman tekotavan löytäminen. Ensimmäisellä valmistuskerralla muussasin banaanin haarukalla pieneksi hötöksi, ja lisäsin sitten loput aineet banaanin sekaan. Letut pysyivät tällä tavalla paljon paremmin koossa, kuin toisella valmistuskerralla, jolloin sekoitin aineet tasaiseksi taikinaksi blenderin avulla. Suosittelen siis vain banaanin muussaamista ja aineiden sekoittamista käsin!

Kertokaahan, millaisella ohjeella teette itse banaanilettuja?
Comments (11)

11 kommenttia:

  1. Nams! <3 Pitää kokeilla näitä vähän erilaisempia versioita, ne alkuperäiset banaani lätyt ku alkaa jo tulla korvista.:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan! :)

      Poista
  2. Met tehtiin näitä myös, mutta laitettiin kaurahiutaleiden sijasta ruisjauhoja ja enemmän maitoa/protskuakin :> Hyviä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii, noita ruisjauhoja voiskin kokeilla! Kiitti vinkistä :))

      Poista
  3. Nammmm! Näyttää nii hyvältä ♥ tekis mieli oikeen napata tuosta muutama :D ♥

    VastaaPoista
  4. Oooi, vähänkö hyvän näköisiä! Ja siis ihan kirjaimellisesti myös hyvännäköisiä, koska itse kun olen moisia väsäillyt, letut ovat pitkälti hajonneet käsiin. Ei sillä, että maussa olisi ollut vikaa! ;) Mulla ei itselläni oo ollut joukossa proteiinijauhetta, mutta oon laittanut kanelia mausteeksi, toimii sekin. :)

    http://fashiontipsy.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin noista ensimmäinen meni ihan muusiksi :D Mutta tärkeinhän on se maku! Kannattaa tosiaan paistaa miedolla lämmöllä ja antaa sen letun paistua kunnolla ennen kääntämistä, niin mulla pysyi kasassa :) Hei tosta kanelista luinkin jostain jo aiemmin, sitä pitäis kokeilla! Sopii varmasti hyvin :)

      Poista
  5. Nam, banskuletut on niin hyviä!! Samalla reseptillä mennään ilman prostkujauhetta. Pitäis melkeen laittaa sitäkin sekaan! :P

    VastaaPoista