torstai 23. tammikuuta 2014

ABOUT BLOGGERS AND BLOGGING

Olen kirjoittanut blogiani nyt reilut kaksi vuotta, ja ennen DnP:n perustamista seurailin melko pitkään muiden blogeja anonyyminä. Mulla on siis kokemusta bloggaamisesta ja blogeista ylipäätään jo useamman vuoden ajalta. Välillä musta tuntuu, että tämä bloggaaminen on nykyään raakaa kilpailua. Kilpaillaan suosiosta ja lukijoiden määrästä, vaikkei sitä kenellekään, varsinkaan toisille bloggaajille, myönnetä. Olen pyöritellyt pitkään tätä aihetta sekä monenlaisia siihen liittyviä ajatuksia mielessäni, ja tämä postauskin on lojunut raakileena arkistoissani jo useamman viikon ajan. Nyt ajattelin rohkaistua ja julkaista postauksen. Kaikki nämä seuraavat ajatukset liittyvät enemmän tai vähemmän blogien lukijamääriin sekä suosioon, joten pääidea on hyvä esittää varmastikin heti ensimmäisenä:

1. Lukijamäärä kertoo blogin suosion. That's it. Ajatteletteko te muut samoin? Minusta tämä on jokin blogimaailman kirjoittamaton sääntö. Karu, ja hieman epätotuudenmukainenkin. Itse tiedän useita blogeja, joilla on alle 300 lukijaa, ja jotka ovat mielestäni parempia kuin monet paljon suositummat blogit. Ja itse henkilökohtaisesti myös pidän niistä hieman "pienemmistä" blogeista enemmän. Kohdassa 5 selviää, miksi. Joka tapauksessa, tuntuu, että mitä enemmän blogilla on lukijoita, sitä helpommin uudetkin lukijat liittyvät blogin lukijalistalle. Oletteko koskaan ajatelleet asiaa?

2. Liitytään lukijaksi vain hetkeksi, mutta lopetetaan seuraaminen, kun huomataan ettei toinen ala seurata takaisin. Tähän minulla ei ole oikein muuta lisättävää kuin että: ärsyttävää. On ihan ok muuttaa mieltään, eikä ole mitenkään kiveen hakattua, että jos nyt liityt lukijaksi, niin lukijalistalta poistuminen on ehdottomasti kiellettyä. Mielipidettä saa toki muuttaa. Mutta se, että roikutaan toisen lukijalistalla vain hetki bloggaajan huomion kiinnittämiseksi, on lähinnä säälittävää.


3. Kehutaan toisen blogia paljon, muttei liitytä sen lukijaksi. Nyt viimeistään huomaatte, että suhtaudun tähän koko lukija-asiaan melko suurella latauksella. Kyllä mä ainakin itse henkilökohtaisesti lisään uuden blogilöydön lukulistalleni, jos pidän blogista. Joskus siihen saattaa mennä kauemmin, ja haluan tutustua blogiin rauhassa ennen lukijaksi liittymistä, mutta kuitenkin. Se, että jätetään liittymättä blogin lukijaksi, vaikka pidetään blogista ja käydään kehumassa sitä, on mielestäni todella ärsyttävää. Vaikka onhan se ihan hirveää ja itseltä pois, jos toinen bloggaaja saa yhden uuden lukijan lisää...

4. "En ole kiinnostunut lukijoiden määrästä, kirjoitan blogia vain itselleni". What the fu*k?! Okei, kelataan vähän taaksepäin. Kun aloitin bloggaamisen reilu kaksi vuotta sitten, sanoin itsekin näin. Ja tarkoitin sitä. Mutta kaskas, ensimmäisten kuukausien jälkeen uudet lukijat alkoivat kyllä kummasti kiinnostaa. Eikä se ole mielestäni väärin. Voinkin ihan puhtaasti tässä nyt sanoa, että kyllä minua ainakin kiinnostaa blogini lukijamäärä ja se, että blogiini ilmaantuu uusia lukijoita. Koska, let's be honest, jos en välittäisi siitä onko minulla lukijoita vai ei, en kirjottaisi blogia. Ei siis sillä, että tekisin tätä vain, jotta saisin mahdollisimman suuren lukijajoukon itselleni. Eieiei. Mutta jos en välittäisi siitä, lukeeko kirjoituksiani kukaan, kirjoittaisin varmasti vain päiväkirjaa itselleni. Olen täysin varma siitä, että jokainen bloggaaja toivoo, että hänen blogistaan kiinnostuttaisiin, ja että edes joku lukisi hänen juttujaan.

5. Bloggaaja ei vastaa lukijoiden kommentteihin eikä välitä muutenkaan lukijoistaan - lukijat ovat hänelle vain numero. Tämän olen huomannut useista sellaisista bloggaajista, joilla on todella suuri määrä lukijoita. Tietysti suosituimmilla bloggaajilla tällaisiin asioihin vaikuttaa se, että kommentteja tulee järkyttävät määrät päivittäin, ja blogin pyörittäminen vaatii muutenkin hurjasti yhteistöineen kaikkineen. Mutta juuri siksi luenkin oikeastaan vain vähän pienempiä blogeja. Minulle on tärkeää se, että voin käydä tsekkaamassa blogista bloggaajan vastaukset kommentteihini. Olen myös sitä mieltä, että bloggaamisen kuuluisi olla jokseenkin vastavuoroista - jos kommentoijalla on blogi, sitä käydään katsomassa ja mahdollisesti myös kommentoidaan takaisin. Itse teen yleensä näin. Pyrin tarkistamaan aina, onko kommentoijalla oma blogi, ja jos on, niin millainen. Nykyään liityn myös usein vastavuoroisesti lukijaksi, jos huomaan, että uudella lukijallani on sellainen blogi, josta inspiroidun. Nyt te pidätte minua ehkä ihan typeränä, kun hölisen jostain vastavuoroisuudesta. En siis tarkoita tällä mitään paljon spekuloituja lukija lukijasta -touhuja. En itsekään lähde sellaiseen, sillä haluan olla lukijana vain blogeissa, joista olen aidosti kiinnostunut. Ja vastaavasti haluan, että omat lukijani ovat aidosti kiinnostuneita minun blogistani, eivätkä roiku mukana vain sen takia, että toivovat saavansa minusta uuden lukijan heidän blogeilleen. Joka tapauksessa, minulla on yksi ihan pätevä perustelu tälle vastavuoroisuudelle, josta juuri selitin. Välillä tuntuu, että meitä bloggaajia alkaa olla enemmän kuin niitä, jotka ovat puhtaasti vain lukijoita (joilla ei siis ole omaa blogia). Mietinkin monesti, että jos me bloggaajat emme ala toistemme lukijoiksi, niin kuka sitten alkaa?


6. Ne bloggaajat, joilla on vahvimmat mielipiteet, paksuin meikki tai paljon paljasta pintaa esillä kuvissa, saavat yleensä eniten huomiota. Tai ne joilla on eniten rahaa sekä yhteistyökumppaneita. Huomio saattaa olla suurimmaksi osaksi negatiivista, mutta sen avulla blogi saa järkyttävät määrät myös uusia lukijoita. Kaikki haluavat seurata tällaisia vähän erikoisia tai jollain tapaa ärsyttäviä tyyppejä (tai tyyppejä, joille ollaan kateellisia). Tiedän, tämä on nyt todella suurennellusti kirjoitettu, mutta itse olen kiinnittänyt tällaiseen piirteeseen blogimaailmassa huomiota. Pitäisi tehdä jotenkin todella suuria (negatiivisia) tunteita herättäviä postauksia, jotta saisi enemmän huomiota. Oikeasti. Myönnän kyllä, että on myös paljon niitä hurjan suosittuja blogeja, jotka ovat ansainneet joka ikisen lukijansa. Kaikista blogeista ei kuitenkaan voi sanoa näin.

7. Mitä blogien ulkoasuihin tulee, niin on ihan yleisesti tiedossa, että vain harvat tykkäävät kovin tummanpuhuvista värityksistä. Kaiken pitäisi olla nykyään todella vaaleaa ja haaleaa näyttääkseen hyvältä. Pidän toki itsekin vaaleista blogipohjista ja selkeistä ulkoasuista, mutta rajansa kaikella. Viime aikoina olen törmännyt moniin sellaisiin blogeihin, joissa kuvat ja/tai tekstit on muokattu niin vaaleiksi, että ne tuskin erottuvat kunnolla valkoisesta taustasta. Hohhoijaa.

Olisin keksinyt varmasti vielä monta kohtaa lisää, mutta jotta postaus pysyy hyvän maun rajoissa (ja jotta joku jaksaa edes ylipäätään lukea sen), jätän paasaamisen nyt tällä kertaa tähän. Ehkä inspiroidun kirjoittamaan aiheesta sitten tulevaisuudessa enemmän! Mutta nyt, ajatuksia, kommentteja, kritiikkiä? Oletteko huomanneet samanlaisia piirteitä blogimaailmassa? Mikä teitä ärsyttää blogeissa? Sana on vapaa!

pics weheartit.com
Comments (41)

41 kommenttia:

 1. Ihan samoja juttuja olen huomannut. Niin se vaan on, että hajuton & mauton ei menesty ja jos on jotain muuta, niin saa kyllä lukijoita. Eri asia sitten, onko kommenttiboksissa enää yhtä positiivinen ilmapiiri kuin ennen. Mutta se on totta, että blogit, joilla on enemmän lukijoita, saavat myös nopeammin lukijoita. On helpompi liittyä sellaisen blogin lukijaksi ehkä...

  Mun mielestä parin viime vuoden aikana lukijoiden aktiivisuus on kyllä tipahtanut. Enää ei liitytä lukijaksi, vaikka kävijätilastot kasvavat huimaa vauhtia. Ehkä nykyisin vaan selataan ja tullaan takaisin, jos blogi kiinnosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoit kyllä tosi osuvasti! Todellakin, vaikka blogi sinänsä olisi ihan kiva, niin se ei vaan riitä enää nykyään. Ja tuntuu, että osa bloggaajista menee sillä meiningillä, että "huomiota se negatiivinenkin huomio on", ja yrittää oikein tahallaan provosoida lukijoita.

   Toi on varmasti ihan totta, mitä kirjoitit lukijoiden aktiivisuudesta. Siihen on varmasti isona syynä se, että blogeja on vaan niin hitosti nykyään...

   Poista
 2. Oon ajatellu just noita kaikkia samoja asioita viimeaikoina! Ihan mahtava tää postaus! Kommentoin itse aika harvoin blogeihin, mutta tänne sun blogiin on kiva laittaa kommenttia, kun tiedän että saan vastauksen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! Ja kiitos ihana<3 Jos ite huomaan että joku bloggaaja ei vastaa mun kommenttiin, niin enpä kyllä vaivaudu toiste enää kommentoimaan sille samalle bloggaajalle.. Eli ite jätän kanssa eniten kommenttia vaan niille, joilta saa vastauksen :))

   Poista
 3. Hyvä postaus Julia! Oon niin samaa mieltä kanssasi. Nykyisin huomaan kiinnostuvani enemmän pienemmistä blogeista, varsinkin sellaisista joissa myös lukijat otetaan huomioon, kommentteihin vastaillaan ym. Ymmärrän myös, että jos postaukseen satelee satoja kommentteja ei jokaiseen kehuun vastaaminen ole oletettua, mutta hyvin usein törmää myös sellaisiin joissa edes kysymyksiin ei tipu vastausta. :/ Tietyt blogit joita myös itsekin seuraan ovat todellakin ansainneet menestyksensä, mutta olen myös pannut merkille saman asian kuin sinäkin, että ne tietynlaiset blogit saavat ehkä vähän liikaa sitä julkisuutta... Itse aina olen niin iloinen kun vastaan sattuu aidosti positiivinen ja erilainen blogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa! On tosiaan ihan ymmärrettävää, että suosituimpien blogien kirjoittajat eivät vastaa jokaiseen kehuun tms. mutta kun on niin paljon niitäkin, jotka eivät viitsi vastata edes esim. kysymyksiin...

   Uuden, kaikin puolin laadukkaan blogin löytäminen on kyllä aina niin ihanaa! Oli tosi kiva kuulla sun mielipiteitä tähän asiaan :))

   Poista
 4. great writing dear! i love the content of it, very true :) <3

  Letters To Juliet

  VastaaPoista
 5. oon ajatellu kans näitä asioita! :)

  http://tsiigaatvoittajaa.blogspot.fi - haluaisitko käydä kyselemässä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Käyn kurkkaamassa :))

   Poista
 6. Eniten eniten eniten ärsyttää blogeissa anteeksipyytely ! Eli yleisin "anteeksi on ollut sitä tätä tota ja siksi en ole kirjoittanu/kuvannut/vastannut"
  Hyvänen aika, blogi ilmestyy kirjoittajan ehdoilla, sen oman aikataulun mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niiiiin totta! Vaikka siis itsekin olen pahoitellut joskus, jos postaamisesta on kulunut kauemmin tms. - mutta perusideahan on juurikin tuo mitä kirjoitit, että blogia pidetään yllä bloggaajan ehdoilla. Toisinaan siitä vain saattaa tulla kevyt syyllisyydentunne, jos ei ole ehtinyt kirjoittamaan pitkään aikaan, ja tietää että blogilla on lukijoita, jotka saattavat käydä parhaimmillaan parikin kertaa päivässä tarkistamassa, onko uusia postauksia ilmestynyt. :)

   Poista
 7. Täyttä asiaa! On surullista kun näkee tilastoista, kuinka moni tekstin käy lukemassa, mutta yhtään kommenttia ei tule. Ja toisinpäin: on vakiokommentoijia, jotka eivät liity lukijoiksi. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni niin paha, itselleni ainakin kommentit on mieluisampia kuin hiljaiset lukijat. Ja seiskasta oon samaa mieltä: on kivaa jos pohja on valkoinen, mutta miks niiden kuvienkin on oltava valkosia? Valkonen taustahan antaa hienon kontrastin tummemmille ja värikkäämmillekin kuville! Ugh olen puhunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista! Itsekin oon pohtinut tuota, että onko ne vakiokommentoijat kuitenkin kivempia kuin hiljaiset lukijat. Kiva kuulla, että itse pidät enemmän aktiivisista kommentoijista - tuntuu, että kaikki ovat nykyään vain niin tuon googlen lukijalistan numeron perään, että muusta ei välitetä :D

   Poista
 8. Hyvä postaus! Samoja asioita olen mäkin pähkäillyt. :)

  VastaaPoista
 9. Olen myös itse miettinyt näitä samaisia juttuja, ja aika hyvin kiteytit nuo minun ajatukseni tässä ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla että säkin oot tehnyt vastaavanlaisia huomioita :))

   Poista
 10. ihana, ajatuksiaherättävä postaus! Just tämmösten tekstien takia pysyn tiettyjen blogien lukijana.

  Oon samaa mieltä sun kanssa monessakin kohdassa, ellen jopa kaikissa. Kuutoskohdan aihetta oon usein miettinyt selatessani bloglovinin tai blogilistan joitakin suosituimpia blogeja. Toki en missään nimessä halua yleistää, sillä listojen kärjistä löytyy usein myös niitä inspiroivimpia ja todella ahkerasti työstettyjä blogeja. Useimmiten kuitenkin valitettavasti vaikuttaa siltä, että ne valtavasta lukijaryöpystä nauttivat blogit ovat juuri niitä, joilla on hurjasti yhteistyösopimuksia ja paljon rahaa kulutettavana vaatteisiin ja muuhun materiaan.

  Neloskohdasta sen verran, että en usko niitä ihmisiä, jotka oikein tarkoituksenmukaisesti mainostavat sitä, etteivät kirjoita blogia lukijoiden vuoksi tai niiden saamiseksi. Jos asiasta joutuu jatkuvasti muistuttelemaan, tuntuu se vähän epäuskottavalta. Jos todella haluaa kirjoittaa päiväkirjamaista blogia joka on vain itseään varten, eihän sitä tarvitse kenellekään erityisesti mainostaa? Eikai silloin tartte (eikä edes kiinnosta) kertoa kaikille kuinka vähän lukijoiden saaminen merkitsee? Jos tajuat mitä tarkoitan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana! Voi vitsi miten hurjan pitkä kommentti, mahtavaa :)

   Tosiaan niinkuin itekin kirjoitin, niin sieltä lukijalistojen kärjestä löytyy kyllä niitäkin blogeja, jotka ovat lukijansa ansainneet. Harmittaa vaan, että jotkut blogit menettävät tasonsa täysin lukijoiden kerääntymisen myötä. Ehkä siihen on jotenkin helppo tuudittautua, että kun kerran on saanut lukijota ja "mainetta", niin niitä ei viedä pois vaikka taso laskeekin. En tiedä.

   Tajusin kyllä hyvin, mitä tarkoitat! Tuo asian toistelu tuntuu todellakin niiiin epäuskottavalta. Käsittääkseni bloggaaminen perustuu juuri siihen, että blogissa jaetaan tietoa/kokemuksia/tapahtumia yms. muille ihmisille. Olivatpa ne sitten läheisiä, ystäviä tai ihan randomeita tyyppejä. Miksi sitten edes kirjoittaa julkista blogia, jos ei ole kiinnostunut siitä, lukeeko omia juttuja kukaan...

   Poista
 11. Hei tosi hyvää asiaa ja tekstiä, ehkäpä jopa täydellistä tekstiä jos näin voisi sanoa:D Suoraan sanottuna veit sanat suustani ja varmasti myös monien muidenkin suusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, voi kiitos Kata :) Ihan mahtava kuulla, että muutkin ovat ajatelleet näitä asiota!!

   Poista
 12. Tässä uuden bloggaajan mielipide! Olen lukenut blogeja vuoden pari sen takia että saan niistä inspiraatiota, hyvää mieltä, piristystä ja ideoita sisustukseen ja myös pukekutumiseen. Teki mieli perustaa oma blogi koska olen sen tyyppinen että haluan kertoa asioita, jakaa kuvia joiden koen onnistuneen, ja usein minulta kysellään ideoita ja omaan ehkä jonkinmoisen "tyylitajun" :D...älä ota ihan vakavasti tätä viimeistä...No anyway, jos ei ole mainoslinkkejä, tai yhteistyökumppaneita niin onko sillä lukijamäärällä suurempaa merkitystä? Ihnettelenkin että miksi tulee itsekin välillä katseltua että montako klikkausta on jonain päivänä ollut. Kaipa sillä sitten on merkitystä ettei kirjoittele vaan itselleen omaan päiväkirjaansa. Blogihan on kuitenkin julkinen päiväkirja, tavallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että jaoit mielipiteesi! Kuulostaa siltä, että blogin perustaminen oli todella hyvä vaihtoehto sulle :) Hyvä pointti, että lukijamäärän tarkkailu on tarpeellista loppujen lopuksi vasta siinä vaiheessa, kun blogilla on tarkoitus tienata rahaa. Jostain syystä se taitaa kuitenkin vain mennä niin, että blogin lukijamäärät kiinnostavat muutenkin kovasti... :)

   Poista
 13. Jee hyvä Julber!!! Oot asian ytimessä kyllä. Ja oho näköjään en oo kirjautuneena enää, joten tällanen anonyymikommentti, mutta ei kuitenkaan anonyymi toivoo Rosamunda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Blogimaailma on friikkisirkus" t. Rosamunda :DDD Hehehehe jea that's right!

   Poista
 14. Hyvä ja ajatuksia herättävä kirjoitus ja monessa kohtaa olen samoilla linjoilla! :) Blogimaailmassa minua ainakin ärsyttää pinnallisuus. Tarkoitan sitä, että kun blogeja on niin paljon, niin immeiset ei jaksa keskittyä yhteen blogiin. Jos joku uutena lukijana eksyy vaikkapa miun blogiin, niin parissa sekuntissa tehdään se julma arvio, että ei ole kiinnostava.

  Juurikin tuo lukijamäärä vaikuttaa paljon, vaikka tosiaan ei iso lukijamäärä ole mikään tae, että blogi olisi hyvä tai vastaavasti jos on pieni blogi, että se olisi kauhean huono. Ei, ei ei. Mutta niin se vain menee, että näin suurin osa ajattelee automaattisesti.

  Jos vaikka nostetaan miun blogi esimerkiksi, niin sieltä löytyy sellaisia uniikkeja tarinoita, joita ei muista blogeista löydy, kuten kirjoitukseni espanjalaisesta muotisuunnittelijasta, ecce homosta jne. Niin, ja sitten sekin, kun blogeja on niin hirvittävän paljon ja vaikka liittyisi lukijaksi, niin sitten ei välttämättä ehdi kaikkia seurata ja tosiaan otsikon perusteella tehdään taas se arvio, onko juttu lukemisen arvoinen. Tunnustan, että itselle on monet kerrat käynyt näin. Aika on kortilla ja kaikkia ei ehdi lukemaan, niin sitten otsikon perusteella mennään.

  On vain muutama ihana helmiblogi, joista seuraan joka ikisen jutun, vaikka otsikko olisi miten outo tahansa. Olisipa kaikkien blogien kohdalla samoin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, hieno kommentti! Kiitos siitä. Toi on kyllä tosi hyvä pointti, että arvio blogista tehdään todella nopean vilkaisun, ihan vaan jopa postauksen otsikon perusteella. Lukija saattaa selata uutta blogia muutaman ensimmäisen postauksen verran, ja siinä ajassa saadun mielikuvan perusteella päättää, palaako blogiin joskus toiste uudelleen vai ei. Tästä voidaankin päätellä, että juurikin blogin ulkoasulla ja kuvien laadulla on nykyään todella korostunut merkitys! Ja lukijamäärä on tosiaan myös se yksi merkittävä tekijä - jos blogilla on ennestään paljon lukijoita, sitä jäädään seuraamaan helpommin.

   Poista
 15. Tosi hyvä postaus ja olen aikalailla samaa mieltä kaikesta kanssasi.
  Itselleni blogimaailma on aika vieras jotenkin edelleen, viimeisen puolen vuoden aikana olen vasta päässyt siihen paremmin sisään ja yrittänyt löytää enemmän aikaa myös muiden blogien seuraamiseen. Yrittäjänä kun ajan löytäminen on joskus aika vaikeaa.
  Oman blogini aloitin ystävieni toiveesta / painostuksesta ja koukkuunhan siihen on jäänyt ja kyllä, itseänikin kiinnostaa onko blogissani lukijoita / kävijöitä.
  Pidän myös tärkenä sitä, että vastaan kaikkii kommentteihin. Rakastan kommentteja ja usein jonkun kommentti on pelastanut päiväni. Olen useamman suositun blogin seuraamisen lopettanut kokonaan juuri siksi, että kommentteihin ei koskaan vastata. Miksi tuhlata aikaa. On paljon kivempi kommentoida niille, jotka vastaavat tai jopa tuleva kommentoimaan blogiini. Siitä tulee todella hyvä fiilis ja tuntuu ettei nökötä koneellaan yksin, heh! :)

  Mullakin on usein käynyt mielessä, että kirjoittaisin jostain oikeasta aiheesta mielipiteeni, mutta otsikkoa pidemmälle en ole päässyt. Ehkä jonain päivänä vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aloititkin bloggaamisen, sun blogi kun on niin ihana ;) Ja, samoilla linjoilla ollaan siis tuon kommentteihin vastaamisen suhteen! Mielipidepostausten kirjoittaminen on kyllä ihan mukavaa. Yleensä näillä on myös ihan hyvä vastaanotto lukijoiden puolesta! Suosittelen kyllä kirjoittamaan, mikäli mielessä on jotain hyviä aiheita :) Ite ainakin tykkäisin lukea!

   Poista
  2. aww, kiitos kovasti! <3
   Ja lupaan yrittää kun taas seuraavan kerran se fiilis kunnolla iskee. :)

   Poista
 16. Joo oon miettiny kuinka naurettavaa bloggaaminen välillä on. Kun alotin mun blogin, se oli vaan kavereille. Nykyään bloggaan myös sillä ajatuksella että ois kiva jos joku lukis näitä juttuja mitä kirjotan. Ihmiset välillä kommentoi vaikka vaan "follow me" ja on mulle käyny niinki että joku on tullu vihasesti kommentoimaan jos en ole liittyny lukijaks. Monet lähettää just vaan tollasia liity mun lukijaks, kato mun blogia, ja se ärsyttää niin paljo. Hyvin kirjotit täst asiast :)

  http://passionblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikä! Toi on kyllä niiiiin ärsyttävää.. Tää olis kyllä ansainnut oman kohdan tässä mun postauksessa. Siis jos sitä omaa blogia haluaa mainostaa, niin mainostamiselle löytyy kyllä ihan omat kanavansa sitten. Ei tarvii muiden kommenttibokseihin tulla tyrkyttämään/angstaamaan!

   Poista
 17. Vautsii, näitä asioita miettii ihan hirveen moni (mukaan lukien minä), hienoo että joku kirjottaa tästä ja vielä noin taitavasti.
  Oon blogannu noin puoltoista vuotta, eikä lukijoita ole hirveitä määriä. Välillä se häiritsee ja tulee olo, että eiks mun blogi ookkaa yhtään kiinnostava. Mutta, lukijoilla kilpaileminen on ehkä tyhmintä ikinä. Mitä lukijoihini tulee, välitän heistä ihan älyttömästi. Vastailen kommentteihin ja voisin joka postauksen lopussa kiittää heitä piristämisestäni. On niin totta, että on mukavampi olla lukijana blogissa, jossa meistä lukijoista välitetään. Mutta tosiaan kiitos tästä, samaistun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi hyvästä kommentista! :) Siis oon ollut itekin ihan tosi yllättynyt tästä kommenttien määrästä, on ollut tosi mukava lukea että muutkin bloggaajat miettii vastaavia asioita. Pelotti vähän aluksi tän postauksen julkaiseminen, mutta oon ollut kyllä tosi tyytyväinen, että uskaltauduin.

   Se on hyvä että tietää kuinka mukavaa on olla lukijana blogissa, jonka kirjoittaja välittää lukijoistaan - silloin osaa varmasti välittää itsekin omista lukijoistaan :)

   Poista
 18. Tää sun tekstis on kyllä täyttä totta! Mua välillä ihmetyttää, kuinka jollain todella keskinkertaisilla blogeilla on lähes tuhat lukijaa… toisaalta niihin samoihin blogeihin törmää joka käänteessä kirjoittajan mainostaessa omaa blogia. Ei asiallisessa mainostuksessa mitään vikaa ole, harrastanhan sitä toisinaan itsekin, mutta liika on aina liikaa. Oon jo yhden tyypin julkaisut fb:n Bloggaajat-ryhmässä blokannut, kun alkoi ärsyttää että samaa postausta piti tulla kahdesti päivässä mainostamaan… rajansa kaikella! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Ymmärrän itsekin blogin mainostamisen, se on tärkeää nykyään jos haluaa blogilleen näkyvyyttä. Mainostamisellakin on kuitenkin rajansa, ja juurikin esim. tuolla bloggaajat-ryhmässä näkee niitä, jotka eivät ole oikein tietoisia näistä rajoista :D

   Poista
 19. Täyttä asiaa tämä postaus ja olen kanssasi ihan samaa mieltä!

  Jotenkin tämä koko blogimaailma on muutaman viimeisen vuoden aikana räjähtäny. Monella nuorella ja vähän vanhemmallakin on nykyään blogi ja kilpailu on kovaa. Minusta tuntuu, että pitäisi aina keksiä jotain uutta ja ihmeellistä, jotta saisi lukijoita, tai pitäisi olla paljon yhteistyökumppaneita ja kauhean suosittu. Jotenkin itseltäni on mennyt pienen ajan sisällä maku koko tähän blogitouhuun, vaikka se on ollut minulle mukava ja kiva harrastus jo pitkään. En osaa oikein pukea ajatuksiani tällä hetkellä sanoiksi, mutta harmittaa vaan tämä blogimaailman nykyinen tilanne. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että jaoit sun ajatukset :) Tästä bloggaamisesta on kyllä tullut tosiaan oikein kunnon massailmiö. Se on harmillista. Toisaalta on hyvä että blogeja on paljon, koska jokaiselle löytyy varmasti jotain itseä miellyttävää. Toisaalta taas tuntuu että toisinaan kun blogeja selailee, sokaistuu eikä enää itsekään tiedä mikä on hyvää ja mikä huonoa. Ihan mielenkiintoista seurata, mihin suuntaan tämä blogimaailma menenee tulevaisuudessa :)

   Poista
 20. Osuit kyllä niin asian ytimeen! :) Mulla on jotenkin lähtenyt maku koko blogimaailmasta enkä jaksa oikein kiinnostua enää muiden blogeista. Etenkään semmoisista jotka eivät millään tavalla tuo itselleni mitään hyvää fiilistä, ja niitä on kyllä todella vähän. Jotenkin tuntuu että massan mukana kaikissa blogeissa käydään samat jutut läpi eikä mitään persoonallista löydy. Etenkin kaikki mainos-postaukset ärsyttävät koska samat mainokset löytyvät niin monista blogeista. Itse en ainakaan kuluttajana enää kiinnostu ko. tuotteesta liian näkyvyyden takia. Ehkä joillain sitten herää sellainen vietti että "pakko saada koska tolla ja tollakin on." Tosin itsellänikään ei mikään häävi blogi ole :-D hahha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tärkeää, että itselle välittyy blogin kautta jollain tapaa hyvä fiilis!

   Mitä tohon mainostamiseen tulee, niin varmasti on paljon niitä tyyppejä, jotka hankkivat tiettyjä tuotteita vain sen takia, että joku suosittu bloggaaja on mainostanut kyseisiä tuotteita blogissaan. Mutta kuten sanoit, niin on paljon myös ihmisiä, jotka eivät jaksa innostua enää niistä mainostetuista tuotteista, kun niitä esitellään jokatoisessa blogissa. Mulla on ainakin mennyt maku moniin erilaisiin vaatteisiin juuri tästä syystä! Hyvänä esimerkkinä toimii se hameen ja shortsien risteytys (skorts) - kaunis vaate, mutta muodostui ihan liian suureksi massailmiöksi. Huoh...

   Poista