torstai 19. joulukuuta 2013

INSPIRAATIOTA ETSIMÄSSÄ, OMAA TYYLIÄ KEHITTÄMÄSSÄ


Olen ollut jonkin aikaa suoraan sanottuna umpikujassa oman pukeutumiseni suhteen. Syyspukeutuminen oli ihan mukavaa, mutta viime aikoina minusta on tuntunut lähinnä, ettei minulla ole hajuakaan siitä kuinka talvella pitäisi pukeutua. Taisinkin unohtaa itseni jonnekin alkusyksyn lauhkeisiin nahkatakki- ja pikkukenkäkeleihin vähän liian pitkäksi aikaa. Sen jälkeen kun laitoin nahkatakkini talvisäilöön, olen viihtynyt oikeastaan vain maihinnousutakissa ja bootseissa. Käytiin etsimässä eilen Samille uusia farkkuja (tästä kuulette myöhemmin lisää), ja kun aamulla piti pukeutua talvisen lämpimästi, tajusin, ettei minulla ei ole tarpeeksi talvikäyttöön sopivia ulkovaatteita eikä -kenkiä. En ole sitä tyyppiä, joka jaksaa kulkea vuodenajan läpi yhdessä ja samassa takissa sekä kenkäparissa - kaipaan vaihtelua. Viimeaikainen pukeutumista koskeva umpikujani muuttui eilisaamun aikana oikeaksi henkiseksi pukeutumiskriisiksi. 

Ensiavun pukeutumiskriisiini tarjosi BikBok, jonka alerekistä löysin itselleni pehmeän, väljän ja lämpimän villakangastakin ihan pilkkahintaan (näette takin sitten myöhemmin). Olen onnellinen takin löytämisestä, mutta minulla on vielä pitkä matka siihen, että voisin olla tyytyväinen vaatekaappiini ja omaan tyyliini. Onneksi netti on pullollaan toinen toistaan inspiroivampia sivustoja, joita aion hyödyntää pukeutumiskriisissäni. Keräsinkin tähän postaukseen erilaisia, silmääni miellyttäviä asukuvia ja detaljela. Osaisinpa itsekin.


Huvittavinta tässä koko asiassa on se, että tiedän melko tarkalleen miltä haluaisin näyttää ja millaisia vaatteita haluaisin käyttää. Jostain syystä olen kuitenkin tällä hetkellä todella kaukana noista mielikuvistani. Minua inspiroivat muun muassa väljät neuleet, suuret takit sekä paksut kaulahuivit. Erilaiset materiaalit (tekonahka, denim, tekoturkis jne.), kuviot ja kerroksellisuus. Yksinkertaisuus ja maskuliinisuus. Vähäiset asusteet. Tummat värit, harmaan sävyt, valkoinen. Mielenkiintoiset vaatteet jollain koukuttavalla yksityiskohdalla. Hauskuus, rumuus, erilaisuus. Luonnollisuus ja rentous.

Olen rohkaistunut pukeutumisen suhteen kuluneen syksyn aikana huimasti. Ainakin omasta mielestäni. Muistissani on edelleen selkeä mielikuva siitä Juliasta, joka ihannoi rohkeita pukeutujia, mutta halusi pysytellä itse visusti vain sillä tutulla, tylsällä tyylialueella. Ennen ihailin cooleja asennevaatteita, mutta minulla oli tapana ajatella, etteivät ne sopisi itselleni ollenkaan tai etten osaisi kantaa niitä ylläni. Kuluneen syksyn aikana olen yllättänyt itseni monesti ostamalla rohkeampia vaatteita ja huomaamalla, että kyseisistä vaatteista on tullut uusia suosikkejani - vaatekaappini kulmakiviä. Tiedän etten ole vieläkään tarpeeksi rohkea, mutta onneksi tämä on asia, jota voin muokata koko ajan oman tyylini kehittämisen rinnalla.

all photos from here

Mietteitä aiheesta?

// Here's some wintry fashion inspiration pics for you, hope you like them!
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Meillä on ilmeisesti samanlainen maku kun tykkään kaikista näistä kuvista tosi paljon. Tää postaus on tosi mielenkiintoinen, tällaisia lisää!

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari kommentista! Mukava kuulla, että nämä poimimani inspiskuvat kolahtivat suhun. Ehkäpä teen samantyyppisiä postauksia jatkossakin :)

   Poista
 2. Apua miten hienoja kuvia olet kerännyt!! Sulla on kyllä munkin kanssa tismalleen samanlainen maku! Unelmoin myös isosta ja kauniista villakangastakista, siisteistä talvikengistä ja isosta kaulahuivista! Jostain syystä nämä eivät kuitenkaan ole löytäneet kaappiini. Mulla on kanssa vähän samanlainen ongelma, eli tiedän tarkalleen mitä haluan mutten ehkä osaa niinkään tuoda tyyliäni esiin pukeutumisessani :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla että en ole yksin näiden pukeutumisongelmien kanssa! Meidän täytyy vain rohkeasti pyrkiä siihen omaan suuntaan pukeutumisessa :)

   Poista