maanantai 16. syyskuuta 2013

AUTUMN/WINTER TRENDS 5+5


Kuten tuosta hyvin omaperäisestä otsikosta jo käykin ilmi, ajattelin paneutua nyt postauksen verran syysmuotiin. Valikoin trendien joukosta viisi itseäni kiinnostavinta, ja lopuksi listasin vielä viisi muodikasta kohtaa, jotka kannattaa säilyttää pukeutumisessa edelleen tälläkin kaudella. Kuvia olen napsinut eri catwalk-näytöksistä, kaikki niistä ovat peräisin vogue.uk -sivustolta. Suunnittelin kuvittavani postauksen ensin vain nettikauppojen tuotteilla, sillä näytöskuvat ovat monesti hieman epäselviä monimutkaisine asuineen. Löysin kuitenkin niin huikeita ja inspiroivia catwalk-asuja, että muutin nopeasti mieleni tästä nettikauppaideasta! Täytyy myöntää, että olen ihan rakastunut syksyn ja talven muotiin. Pidemmittä höpinöittä, tässä omat suosikkini. 


1. GORGEOUS GRUNGE

Keltään ei ole jäänyt varmasti huomaamatta, että grunge on tehnyt näyttävän paluun. Katukuvassa grunge näkyy vaatteiden kerroksellisuutena, ruutukuoseina, pipoina, väljinä takkeina, suurina neuleina, rikkinäisinä farkkuina sekä maihinnousukenkinä. Ja tietysti oikeanlaisena asenteena. Vannoutunein verhoaa itsensä grungemaisilla elementeillä kirjaimellisesti päästä varpaisiin, mutta onpa tyyliä helppo koittaa vähemmälläkin. Aloita lisäämällä casuaaliin arkiasuun vaikkapa maiharit ja löysä pipo. Saatat yllättyä!


2. PRETTY IN PATTERNS 

Kuvioita siellä, kuvioita täällä. Kuvioita joka puolella! Ruutu, raita, kukkakuviot, eläinkuosit... Kuviot ovat parhaimmillaan suurilla pinnoilla. Rohkein yhdistelee asussaan erilaisia kuoseja, mutta asusta saa näyttävän vähemmälläkin. Muista jättää muu asu yksinkertaisiksi, jotta printit pääsevät oikeuksiinsa. Kuviokokeilu on mielestäni hyvä aloittaa vaikkapa leopardikuosisella suurella kaulahuivilla tai loafereilla. Mielestäni leopardikuosi on suht turvallinen valinta, sillä se on enemmänkin klassikko kuin muotivillitys. 


3. COLOR ME!

Syksyn tullen värit vaihtuvat luonnollisesti kirkkaista hieman tummempiin. Maanläheiset sävyt sopivat mukavasti syksyyn, mutta vaaleatkin vaatteet kannattaa jättää talveksi käden ulottuville - pastellisävyt ovat nimittäin todella muodikkaita tällä kaudella tummien sävyjen rinnalla. Sininen on ajankohtainen väri, viininpunaisesta puhumattakaan. Jos taas kaihdat värejä, voit upottautua klassiseen mustavalkoiseen. 


4. OVER - KNEE - BOOTS

Ylipolvensaappaat ovat taas in. Ne ovat mielestäni todella mielenkiintoinen vaihtoehto tavallisille syyssaappaille - ne tuovat asuun reilun ripauksen asennetta. Oma mielipiteeni on, että kannattaa antaa ylipolvensaappaiden kerätä kaikki huomio ja jättää muu asu simppeliksi. Saappaat näyttävät superhyviltä esimerkiksi muhkeiden neuleiden kanssa, ja suojaavat kinttuja syysviimoilta. Käytännöllisyys kunniaan!


5. ACCESSORIZE IT

Rakastan asusteita. Tämän kauden ehdottomia asuste-suosikkejani ovat pipot, statement-korvikset, miehekkäät lierihatut sekä earcuffit. Olen hamstrannut jo pari pipoa sekä isot korvikset syysvarastoihini, mutta haluaisin ehdottomasti näitä asusteita vielä lisää. Asusteilla leikittely tuo asuun ulottuvuutta, ja niillä voi välittää myös erilaisia viestejä. Mitä omat asusteesi kertovat sinusta?


Nellyn tuotteet löydät näistä *linkeistä:Muista myös nämä:

1. NAHKA
2. DENIM
3. ARMEIJAHENKISYYS 
4. METALLINHOHTO, PALJETIT, NIITIT
5. HAPSUT, PITSI, TEKOTURKIS


catwalk photos from vogue.uk

*****

EN // I collected some of my favorite A/W trends together:

1. Grunge
2. Patterns
3. Colors: dark shades, pastels, burgundy
4. Over-knee-boots
5. Accessories: beanies, brimmed hats, statement earrings, ear cuffs 

Remember also these:

1. Leather
2. Denim
3. Military look
4. Metal shades, sequins, spikes
5. Tassels, lace, faux furs


Which trends do you prefer?

Mitä trendejä te korostaisitte tänä syksynä?
Comments (3)

3 kommenttia:

 1. Tosi hieno postaus! Oot selkeesti nähny vaivaa tän tekemisessä, enkä oo nähny tälläsii muissa blogeissa. Sain pari hyvää vinkiä omaan pukeutumiseen! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuuuri kiitos kommentistasi! Ilahduttavaa kuulla, että tästä oli hyötyä sinulle :)

   Poista
 2. I love this post xxx

  http://rosiebernice.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista