keskiviikko 21. elokuuta 2013

INS AND OUTS

Tämä ei ole vielä se lupaamani syysmuoti-postaus; ennen sitä ajattelin koota yhteen hieman mielipiteitäni siitä, mikä näyttää pukeutumisessa hyvältä ja mikä taas ei. Postaus perustuu siis täysin omiin mielipiteisiini ja sisältää näkemyksiäni tämänhetkisistä trendeistä sekä pukeutumisesta yleisesti. :)IN

1. HYVÄ ITSETUNTO. Itsetunto vaikuttaa paljon omaan olemukseen, ja sitä kautta myös ulkonäköön. Se, että osaa kantaa itsensä arvokkaasti, on aina tyylikästä.

2. HYMY. Hymy on varmasti yksi tärkeimmistä asusteista, ja aina in. Hymyilemällä välität muille ihmisille olevasi avoin sekä helposti lähestyttävä, ja parhaassa tapauksessa saatat tehdä jonkun päivästä paremman hymyilemällä. Hymyily tarttuu.

3. TASAPAINOINEN KOKONAISUUS. Tämä pätee niin meikkiin, asusteisiin kuin itsensä peittämiseen/paljastamiseenkin. Muodista viis, kannattaa pyrkiä aina tasapainoon kaikilla osa-alueilla. Kukaan ei näytä hyvältä liian paksussa meikissä, yltä päältä koruihin käärittynä tai joka puolelta ihon paljastavassa asussa.

4. LUOTA TYYLIISI. Jos sinulla on oma tyyli, uskalla toteuttaa sitä välittämättä muiden mielipiteistä. Rohkeat ihmiset ja asuvalinnat ovat inspiroivia.

5. KONTRASTIT. Kontrasteilla on helppoa nostaa asukokonaisuus aivan uudelle tasolle. Kontrastit tekevät asusta mielenkiintoisen ja luovat siihen syvyyttä. Kontrastit sopivat asuun kuin asuun, ja niitä voi soveltaa monenlaisissa tyyleissä. Kontrastien kautta voi omaksua jopa aivan uudenlaisia piirteitä omaan tyyliin!

6. PRINTIT JA TEKSTIT. Kuten kontrasteilla, myös printeillä ja teksteillä on helppoa tuoda lisää asennetta ja "sitä jotain" asuun kuin asuun. Vaikka printit ovat olleet jo pitkään pinnalla, en vain jostain syystä saa tarpeekseni esim. perus leokuosista. Klassisempien kuosien rinnalle on noussut hurjat määrät uusia ja virkistäviä, erikoisempia printtejä, jotka ovat myös todella mielenkiintoisia. Teksteillä leikittely tuo puolestaan asuun hauskuutta. Riippuen tietysti tekstistä! Kaikki tekstitkään eivät toimi välttämättä edukseen.

7. PÄÄHINEET. Erilaiset hatut, pipot ja lippikset ovat vieneet täysin sydämeni. Ne lisäävät asuun asennetta, ja ovat myös äärimmäisen käytännöllisiä - mikäpä olisikaan helpompi huonon tukkapäivän pelastus kuin pipon päähän vetäminen?

8. MAKSIMITTA. Mekot, hameet, haalarit. Oijoi. Ihannoin tyylitaitureita, jotka osaavat koota maksimittaisista vaatteista supertyylikkäitä asukokonaisuuksia! Yksi omista asusuosikeistani on tulevana syksynä varmasti kokonaisuus, jossa yhdistyvät maksihame sekä reilun kokoinen neulepusero.


OUT

1. LIIKA BRÄNDÄYS. On ok luottaa luksusmerkkeihin ja satsata laatutuotteisiin. Asu menee mielestäni kuitenkin heti pieleen, jos siinä vilisee isoja logoja ja erilaisia muotitalojen printtejä joka puolella. Tässäkin asiassa liika on liikaa.

4. LIIKA LUOTTO MERKKITUOTTEESEEN. Tämä liittyy läheisesti edelliseen kohtaan. Kallis merkkituotekaan ei pysty ihmeisiin -  vaikka olet ostanut ihanan ja kauniin LV:n laukun, se ei välttämättä sovi jokaiseen asuusi. Muista siis vaihtaa laukkua, jos kokonaisuus ei toimi!

3. LEGGINGSIEN JA SUKKISTEN TUNKEMINEN ASUUN KUIN ASUUN.
 Vaikka leggingsit eivätkään ole enää muodissa, ne ovat mielestäni edelleen joissain asuissa oikein toimivia. Leggingsit eivät kuitenkaan sovi mekkojen, hameiden, liian lyhyiden paitojen tai shortsien pariksi. Ei, ei, ei. Myös sukkikset näyttävät usein karmeilta esim. shortsien kanssa. Varsinkin näin kesällä - elleivät jalkasi kestä katseita, pue mieluummin housut kuin shortsit ja sukkahousut. Syksyllä yhdistelmä näyttää kuitenkin toimivalta, jos asuun kuuluu oikeanlaisten shortsien ja sukkisten lisäksi vaikkapa nilkkurit ja neule.

4. RÄPSYRIPSET, HUISKUTUKKA, KIILLOTETUT KYNNET.... 
Monesti luonnollisuus näyttää paljon paremmalta kuin liioittelu itsensä kohentamisessa. Kaikenlaiset "oman kauneuden jatkeet" ovat mielestäni ihan ok - niin kauan, kun niitä kaikkia ei ympätä samaan naiseen. Joskus vähemmän on vain niin paljon enemmän. 

5. SKORTS. Vaate, jossa yhdistyvät hame sekä shortsit on kaunis, käytännöllinen ja totaalisen in tällä hetkellä. Jostain syystä olen kuitenkin äärimmäisen kyllästynyt kyseiseen villitykseen. Harmi. Tähän kohtaan voisin lisätä myös esim. jack daniels -topit. Huoh.

6. LIPPUPRINTIT. Mielestäni on perin kummallista kulkea pukeutuneena jonkin toisen maan lippuun. Ja oman maan lippuvaatteessa liikkuminenhan olisi puolestaan vain junttia ja noloa. Joten eikö olisi parempi jättää ne liput kokonaan pois pukeutumisesta? Ymmärrän kyllä, ettei tällaisten lippuvaatteiden takana ole minkäänlaisia aatteita tai vankkoja periaatteita, tuskin edes kummempaa maan tai kulttuurin ihailua, kun puhutaan muodista. Mutta kuitenkin. En vain ymmärrä.

7. MUOVIVILLITYS. Kuinka moni on onnistunut näkemään (varsinkin blogimaailmassa) muovisia, läpinäkyviä laukkuja? Ilmiö on nähtävissä myös kengissä. Olen tehnyt jo viime vuonna tästä aiheesta oman postauksensa, sen löydät täältä. Ilmiönä nämä pvc-muovi -asusteet alkavat siis olla jo vanha juttu, mutta jostain syystä olen alkanut nähdä niitä vasta viime aikoina enemmän käytössä. Kuten tuossa vanhassa postauksessanikin kirjoitin, niin idea näiden muovilaukkujen ym. takana on mielestäni aika mielenkiintoinen. Yleensä toteutus menee kuitenkin asukokonaisuuksissa pieleen, kun laukun sisältö paistaa muovista läpi liian selkeästi, sotkien kokonaisuuden.

8. MINIMITTA. Huhheijaa, onneksi syksyn tullen tämä tyylimoka poistuu jälleen katukuvasta hetkeksi. Minimittaisten shortsien takia paljaana vilkkuvat pakarat eivät vain sovi mielestäni ihmisten ilmoille - eivät, vaikka minimittaan pukeutunut olisi kuinka timmissä kunnossa hyvänsä. Eiköhän se pakaroiden vilauttelu kuulu vain hiekkarannoille tai oman kodin rauhaan!

pics from weheartit.com
Mieleeni tulee vielä vaikka kuinka paljon mainitsemisen arvoisia kohtia molempiin kategorioihin, mutta ajattelin kerätä näin aluksi yhteen vain ne ensimmäisenä mieleeni juolahtavat asiat. Voin tehdä jatkossa vastaavanlaisia postauksia, mikäli teillä löytyy kiinnostusta lukea tällaisia! Kertokaahan siis mielipiteitänne, niin postauksesta kuin näistä listaamistani kohdistakin. :)

// I wanted to write about the things that are in and out. These points are only my opinions about popular trends and dressing in general, so you can of course disagree! 

IN
+ good self-esteem
+ smiling
+ balanced outfits
+ trusting your own style
+ contrasts
+ prints & texts
+ headgears
+ maxiclothes

OUT: 
- too many brand logos in the same outfit
- using the same brand item in every outfit (e.g. you have only one LV bag and you use it in every outfit though it doesn't match)
- wearing leggings with dresses, skirts, shorts or too short tunics
- fake appearance (fake hair, fake eyelashes, fake nails, fake everything)
- skorts (loved them first but got bored with seeing them on everyone)
- flag prints on clothes
- transparent plastic bags
- too short shorts (I think bare bum is ok only on the beach or at home haha)

Of course there are much more points to name, but I wanted to keep the post quite simple. If you like  it I'll write another ins and outs -post later!
Comments (14)

14 kommenttia:

 1. Loving those shoes and beautiful post very inspiring <3


  www.krystelcouture.com

  VastaaPoista
 2. Hei enpä voisi juuri enempää samaa mieltä olla! Etenkin liika brändäys/liikaluotto on mun mielestä oikea blogimaailman kirous! Luotetaan vain siihen, että kun on ne Vuittonit käsivarrella ja Korsit ranteella niin asu kuin asu näyttää hyvältä. Nooot! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, hei tosi kiva kuulla että oot samoilla linjoilla :D Todellakin, noita näkee niiiiiin liikaa täällä blogimaailmassa, mutta ihan kaduillakin osuu kyllä usein silmään. Huhhuh. :DD

   Poista
 3. Hi Julia. I really like your blog. We can follow each other.
  xoxo Dominika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much for following♥

   Poista
 4. Such a wonderful post, girl! :)

  Thanks for your lovely comment - I'm now following you via GFC, waiting for you! :)

  XX, Sara.

  http://saritschka.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Hieno postaus!! oon ihan samaa mieltä kaikkien kohtien suhteen!
  en myöskään ihan ymmärrä tätä läpinäkyvyystrendiä..itse omistan pienen beigen, kovamuovisen läpinäkyvän clutchin, joka nyt on lähinnä kaunis asuste sellaisenaan, eikä sen sisälle paljon mahdukaan. juhlapukeutumisessa siis ihan kiva. sitä en tajua kun isosta laukusta näkyy läpi kaikenmoinen roina, kuka sitä nyt haluaa katsella:D
  ja kyllä, ihanaa kun saadaan pian nuo alushousukokoiset shortsit pois katukuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viola<3 Sun läpinäkyvä clutch kuulostaa ihanalta! Totta, yksi syksyn hyvistä puolista ;)

   Poista
 6. wonderful post! you got everything spot on :) btw thanks for your sweet comment and for following! im following you back :)

  katslovefashion.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much for the follow honey, it means a lot to me!

   Poista
 7. Kiva postaus :) mua itseä ärsyttää eniten se, että tungetaan joka trendiä yhteen asuun. Esim ruutupaita-grunge meets lierihattu meets teräväkärkiset sandaalit. Täytyy olla jo aika hyvä, että tuollaisessa voi onnistua! :D itse tosin ihastelen muovivillitystä. Tai se on parhammillaan silloin, kun sitä ei juuri näe. Esim kengistä saa tosi sirot, jos osa on läponäkyvää. :)

  http://cdn02.cdn.justjared.com/wp-content/uploads/2012/04/scherzinger-ellem/nicole-scherzinger-ellie-goulding-elles-women-in-music-2012-14.jpg

  En tiiä, mä tykkään! :S
  Ps. Tosi kiva tämä sun blogi, jään myös seuraamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit! Ja hurjan kiva että jäät seurailemaan, tervetuloa mukaan :)

   Oon samoilla linjoilla sun kanssa tossa useiden trendien tunkemisessa samaan asuun, näyttävämpää on yleensä keskittyä kokonaisuudessa vain johonkin tiettyyn piirteeseen :) Ja mitä noihin muovijuttuihin tulee, niin oon kanssa onnistunut näkemään muutamat kengät, joihin muovi sopii todella hyvin! Eli yleensä ne on juurikin laukkuja, joista en ole syttynyt... Kiva että linkkasit tuon kuvan, siinä korot näyttävät kyllä tosi hyviltä. Juurikin siroilta, niin kuin sanoit!

   Poista