maanantai 20. toukokuuta 2013

Pääsykoepohdintaa ja hapsu-uutuus

Voin kertoa, että pääni on ihan tyhjä tällä hetkellä. Voin kertoa myös, että minusta tuntuu siltä, niin kuin koko tulevaisuuteni olisi vaakalaudalla - ihan kuin joskus kesän aikana postiin putkahtava kirjekuori voisi tuoda minulle suuren onnen tai vaihtoehtoisesti lähes kuoleman. Kyse on tosiaan siis suomen kielen pääsykokeista, joissa olin tänään. Jep, kaikki se uurastus ja vaiva, jota olen nähnyt koko kevään ajan, se punnittin tänään kolmen tunnin puristuksessa. Tuntuu hullulta, että useiden kuukausien vaivannäkö voi huipentua parin hassun tunnin kokeeseen, jossa sattumanvaraiset kysymykset mittaavat tietoni ja taitoni aiheesta. Niin. Tiesin todella paljon pääsykoealueen asioista, ja sen tietomäärän opiskelemisen jälkeen tuntuu typerältä vastata vain neljään tehtävään, jotka eivät pahimmassa tapauksessa kerro tarpeeksi hyvin osaamiseni laajuudesta. No, en kuitenkaan nyt tarkoita sitä, että pääsykokeet menivät huonosti. Minulle jäi hyvä mieli kokeesta ja onnistuin mielestäni hienosti - tein parhaani, muuta en olisikaan voinut. Nyt on vain jännättävä tuloksien saamiseen asti sitä, oliko panokseni riittävä. Voihan olla, että vaikka suoriuduin hyvin, muut olivat parempia. Näissä pääsykoeasioissa kun vaikuttaa niin moni muukin asia kuin vain oma panostus. Mutta ne ovat asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa, miksi niitä siis murehtimaankaan.

Oloni on parhaillaan hyvin huojentunut. Olen mielissäni siitä, että jaksoin nähdä pitkäjänteisesti vaivaa, ja että tein tänään parhaani. Mieleeni on tosin juolahdellut koko päivän ajan aina välillä ajatus siitä, että entä jos en ollutkaan tarpeeksi hyvä, ja entä jos en pääsekään kouluun. Mutta tehty mikä tehty. Itketään sitten kun tulokset tulevat, jos on jotain itkettävää. :) En ole vielä oikein sisäistänyt sitä, ettei minun tarvitse huomenaamulla kaivaa kirjojani enää esiin. Mutta nyt on aika suunnata ajatukset aivan muihin asioihin, kuten perjantaina starttaavaan Kreikan reissuumme! Olimmekin tänään hieman ostoksilla matkaa varten; Sami etsi itselleen uusia shortseja, ja minä täydennystä bikinivarastoihini. Liikkeiden bikinivalikoimat tuntuivat jotenkin todella nihkeiltä, mutta onneksi iskin sattumalta Seppälässä silmäni alimpaan bikiniriviin, josta löysin täydelliset seiloriyksilöt itselleni. Kaupoilta mukaani tarttui myös muutama muu ihana kesäjuttu, mutta kuvailen kamppeet vasta myöhemmin, kun saan myös H&M-tilaukseni käsiini postista. :)Tässä kuitenkin muutama kuvatus yhdestä tämänpäiväisestä löydöstä, jonka tein muuten bikinien ohella myös Seppälästä. Seppälä yllätti siis tällä kertaa, harvemmin kun sieltä mitään löydän! Kuvissa näkyvä hapsuliivi oli ainoa väriään, ja sattumalta vielä juuri omaa kokoanikin. Liivi huusi oikein nimeäni, enkä vain voinut jättää sitä yksin rekkiin roikkumaan. Mitäs sanotte tästä hapsullisesta kaunokaisesta? Keksin heti monen monen monta kesäasua, joihin liivi sopii! Ja liivi pääse varmasti pian myös Kreikan matkalle... ;)

// My new love, fringed vest
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Itse luulin, etten stressannut pääsykokeen tuloksista. Kummasti vaan kroppa kuitenkin reagoi, koko kesä meni viikottaisissa migreeneissä ja erinäisissä väsymystiloissa. Loppuivat kuin seinään kun valtava kirjepaketti saapui (josta pystyi aika hyvin arvaamaan, että sisään on päästy).

  Toivottavasti sinnekin myöntävää kirjettä pukkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh! Kroppa kertoo kyllä totuuksia monista asioista, vaikka itse luulisi muuta. :) Haha, toivottavasti tosiaan tännekin putkahtaa sellainen paksu kirjekuori :))

   Poista
 2. oi hyvä juulia, oot ollu superahkera ja mun mielestä ansaitsisit todellakin koulupaikan! ja nauti kreikasta (tai tottakai sä nautit) ja tuu sit ehjänä kotiin niin voidaan kesällä lähtee ulkoiluttaa bikineitä ja itsejämme ;- ) suukkoja!

  -rosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti muru, ihanasti sanottu :) Nautin kyllä todellakin, ja yritetään nähdä pian sitten kun palaan! Pusut<3

   Poista