keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Sisustuspörriäisen purema

Näpertelin tässä aikani kuluksi muutamia kollaaseja sisustukseen liittyen, kun huomasin, etten ole pitkiin aikoihin postaillut mitään sisustusjuttuja täällä blogissani. :) Minulla on ollut jo kauan hirvittävä sisustusvimma, ja mieleni tekisikin laittaa kotimme täysin uuteen uskoon. Asuntomme tummanpuhuva sisustus kun ei ole juurikaan mieleeni! Emme ole kuitenkaan alkaneet rempata kämppäämme, sillä olemme tienneet jo pitkään, että asunnon vaihtaminen on ennemmin tai myöhemmin ajankohtainen Samin töiden takia. Nyt on varmistunut sen verran, että pääsemme muuttamaan takaisin Jyväskylään jossain vaiheessa ensi vuotta. Olen todella iloinen jo nyt tulevasta muutosta, vaikka siihen onkin vielä aikaa! En malttaisi odottaa. :) Pidän Jyväskylästä kaupunkina todella paljon - se tuntui heti kodikkaalta, kun muutin sinne ensimmäisen kerran opiskelujeni perässä. En myöskään malta odottaa, että pääsen sisustamaan tulevaa yhteistä asuntoamme! Minulla on muutamia sisustuksellisia vaatimuksia kämpälle, johon seuraavaksi muutamme; haluan valoisan asunnon, jossa on isot ikkunat, valkoiset seinät sekä paljon säilytystilaa. Kämpän etsimisestä saattaa tulla hiukan hankalaa, kun ympätään näihin vaatimuksiini muutkin seikat, kuten se, että asunnon pitää olla sopiva suurehkolle koiralle ja että autolle pitää löytyä parkkitilaa... No, mutta nuo ovat sitten sen ajan murheita, kun asuntoa aletaan etsiä oikeasti. :)

Sköna Hem

Etsin erilaisia, minua kiehtovia sisustuskuvia Sköna Hemin sivustolta, ja ylläolevissa kollaaseissa näette löytämistäni kuvista ne minua eniten miellyttäneet. Kuten olen jo aiemmin kertonut, niin sisustamisessa minua kiehtovat muun muassa puhdas valkoinen, maanläheiset värit, lämpimät ja pehmeät materiaalit, puiset lattiat, kuluneet ja rustiikkiset pinnat sekä huonekalut, ja elävännäköiset kiviseinät. Myös valaistus on mielestäni tärkeä osa sisustamista; asunnossa täytyy olla runsaasti luonnonvaloa, mutta pimeinä vuodenaikoina on oltava riittävästi myös keinovaloa sekä tietysti kaunis tunnelmavalaistus. Olen hulluna kaikenlaisiin kauniisiin, vintage-tyylisiin sisustusesineisiin. Niin kauan kuin muistan, olen rakastanut vanhoja, upeanmallisia puutaloja, joissa on suuret ikkunasyvennykset sekä romanttiset parvekkeet. Romanttinen onkin varmasti melko osuva sana kuvaamaan sisustusmieltymyksiäni! Yläpuolen kollaasiin otin mukaan kuvan vaatekomerosta, sillä minulle on hyvin tärkeää, että saan vaatteeni ja asusteeni tilavasti esille. Ahdistun helposti, jos säilytystilaa ei ole kunnolla, ja vaatteet joutuu sullomaan niin piiloon, ettei niiden olemassaoloa edes muista kunnolla. Tietysti olisi myös hyvä, että kakille parhaimmille kengille löytyisi kunnolliset säilytysolosuhteet. Tämä lisäisi huomattavasti kenkien käyttöikää, ja helpottaisi tietysti asuun sopivien kenkien valitsemista. ;)

No, vaikka olen aika hyvin perillä omista sisustuksellisista mieltymyksistäni, ei edellinen kämppäni ollut juurikaan näiden mieltymysteni mukainen. Vielä vähemmän niitä muistuttaa nykyinen kotimme, jonka sisustukseen olen vaikuttanut loppujen lopuksi melko vähän - Sami kun asui kämpässä jo ennen seurustelumme alkua, ja sisusti asunnon yksikseen. No, luulen ettei tuleva asuntommekaan tule olemaan täysin näiden mieltymysteni mukainen, sillä unelmieni kaltainen koti vaatisi aika paljon remppaamista sekä rahankäyttöä. Ja esimerkiksi täysin vaaleista tekstiileistä koottu sisustus ei vain toimisi meillä; omistammehan ison ja mustan, karvaisen koiran. :) Haluan tietysti ensisijaisesti kodistamme käytännöllisen ja elämistä kestävän - olisi ikävää, jos pitäisi jatkuvasti pelätä lattian naarmuuntuvan tai sohvan likaantuvan. Sisustusunelmani ovat osittain siis melko epärealistiset, mutta aion ehdottomasti tuoda esiin edes joiltain osin näitä unelmiani seuraavan asuntomme sisustuksessa! Siihen asti, täytyy vain tyytyä haaveilemaan. :)

Ellos, H&M

Tähän kolmanteen kollaasiin keräsin muutaman tarkemman yksityiskohdan mieleisestäni sisustuksesta. Kuvissa on edelleen havaittavissa samanlaisia ominaisuuksia kuin kahdessa ensimmäisessäkin kollaasissa! Kuvat ovat sekaisin Elloksen sekä H&M:n sisustusvalikoimista. Ihastuin todella paljon kollaasin oikeassa alareunassa näkyvään pitsityynynpäälliseen, jonka löysin hennesiltä.  Jäinkin harkitsemaan tällaisten pitsityynynpäällisten tilaamista... :) Keräsin vielä neljänteen (ja samalla viimeiseen) kollaasiin ihania sisustusdetaljeja Elloksen valikoimasta, ja täytyy myöntää, että valitsemani sisustustarvikkeet ovat kyllä kaikki ihan minun näköisiäni. :) Oivoi, kunpa voisinkin laittaa allaolevat tuotteet tilaukseen!


Ellos


Tunnelmallista keskiviikkoa kaikille  
Comments (4)

4 kommenttia:

 1. Oot kyllä onnistunut löytään juuri sellaisia kuvia jotka olisin itsekin valinnut! Mun silmää miellyttää kans tuollainen vaalea sävy ja voi kun sais muutaman tonnin remonttirahaa niin tekisin ihmeitä meidän kodille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla! Meillä taitaa olla sitten aikas samanlainen sisustusmaku. :) Tuollaista pottia mäkin kaipailen, harmi kun kaikki on aina rahasta kiinni. Olis niiiiin ihanaa kun olis rahaa tosi paljon ja sais vaan laittaa koko kämpän yhdellä kertaa kuntoon! :D

   Poista
  2. joo, lottovoittoa odotellessa :) ainoo vaan että jos ei ikinä lottoo niin sitä voittoo saa hetken odotellakin! Pitääkin nyt pistää sitten lotto vetämään :DD

   Poista
  3. Hahah, joo itekin tulee haaveiltua aika usein lottovoitosta, vaikka todellisuudessa se ei kyllä tällä menolla tule ikinä osumaan kohdalle, kun en edes lottoa koskaan. :DD

   Poista