torstai 8. marraskuuta 2012

Litojen kaltaiset

Kirjoittelin taannoin tässä postauksessa siitä, kuinka olen syttynyt viimeaikoina hitaasti Jeffrey Campbellin Lita-kengille, vaikka kenkien malli saikin aluksi minussa aikaan lähinnä vain puistatusta sekä pahoinvointia. Nyt on kuitenkin myönnettävä, että aikani kenkiä mielessäni maistelleena olen lämmennyt niille täysin. Jyhkeästä ja hieman kömpelöstäkin olemuksestaan huolimatta kengät tekevät oikeutta kantajalleen, ja pidän siitä, että kengät huokuvat asennetta sekä itsevarmuutta. Näistä ominaisuuksista on varmastikin kiitettävä kenkien korkeaa korkoa sekä huikeaa korokepohjaa. Kyseisissä kengissä on kuitenkin koron ja korokepohjan lisäksi jotain muutakin hyvin korkeaa - nimittäin hinta. Vilkuilin juuri kyseisiä JC:n Litoja Bubbleroomin sivustolla, jossa yhdellä kenkäparilla oli hintaa noin 180 euroa. Nilkkureiden hinta ei tietystikään ole kovin pöyristyttävä, jos ottaa huomioon, että kyseessä ovat merkkikengät, jotka ovat nahkaa sekä ulko- että sisäpuolelta. Kengät kestäisivät varmasti todella hyvin käyttöä! Ja jos korkea hinta kirpaisee, niin nilkkureihin voisi toki säästää helposti rahaa jättämällä muutamat halvemmat ja huonolaatuisemmat kengät ostamatta. :) Siltikin, näistä seikoista huolimatta, lähes 200 euron hinta on aika kova esimerkiksi opiskelijabudjetille. No, onneksi aina on olemassa vaihtoehtoja! Pyöriessäni Elloksen sivustolla löysin nimittäin halvemmat, todella paljon Litoja muistuttavat kengät Duffy-merkiltä:


Eikös tuo vasemman puoleinen kenkä muistutakin erehdyttävästi yläpuolella olevia Lita-kenkiä? Kyseisiä Duffyn nilkkureita on saatavana Ellokselta mustan lisäksi myös punaisena, sinisenä sekä niitillisenä (kuvassa oikealla) versiona. Kenkien hinta pyörii 70 euron kieppeillä, ja onkin näin huomattavasti alhaisempi kuin alkuperäisten Litojen. Materiaaleiltaan nämä Duffyn kengät eivät kuitenkaan vedä vertoja nahkaisille Litoille! Äh, kaikesta huolimatta, tykkään kyllä kovasti noista Duffyn versioista, niin mustana kuin niiteilläkin somistettuina. Pohdinkin pitkään kenkien tilaamista Ellokselta, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, etten kuitenkaan käyttäisi kyseisiä kenkiä talvella. Katsotaan siis keväällä uudemman kerran! Ties vaikka saisin säästettyä rahaa ja raaskisin ostaa ihan aidot, ikiomat Jeffreyt itselleni. :) *Kuvalinkeistä pääsette tsekkaamaan Litat Bubbleroomille sekä Duffyn nilkkurit Ellokselle.

Mitäs mieltä siellä ollaan näistä Litojen kaltaisista nilkkureista? P.s. Arvatkaas, kuka on kipeänä edelleen? Yep, minä. Olen nyt kärsinyt kaksi ja puoli viikkoa lämmöstä sekä flunssasta, eikä se taannoin kiroamani silmäluomien turvottelukaan ole mennyt ohi. Heräsin viimeksi tänään silmät turvonneina ja punaisina. Minulla on myös kamalat mustat silmäpussit, ja silmieni iho on niin kuivunut, että ihoni on mennyt aivan rypyille. :( Toisin sanoen, kasvoni ovat aivan turmeltuneet! Saattaa olla, että joudun pistäytymään lääkärin puheille piakkoin uudelleen. Jos pääsisin vaikka tällä kertaa sellaiselle lääkärille, joka suostuu oikeasti tutkimaankin vaivojani epämääräisen selittelyn sijaan! No, harmikseni on todettava, että tänne blogin puolelle ei ole toistaiseksi luvassa niitä toivottuja asukuvia, tai muitakaan otoksia. Niiden aika on sitten, kun jaksan poistua kotoa ja kasvoni ovat palautuneet entiselleen. :)
Comments (6)

6 kommenttia:

 1. Onhan nuo aika tyyriit, siis nuo ns. aidot Litat. Mä jos ostaisin niin en varmaan raaskisi ostaa aitoja koska pelottaisi, että kuinka usein kenkiä tulisi käytettyä. Mua ainakin vähän naurattaa ajatus siitä, että tollasilla koroilla kiiruhtaisin kävellen kouluun aamuisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Vaikka nuo onkin melkoisen mageet, niin tuskin niitä tulisi päivittäin käytettyä. :D Ja muutenkin, jos joutuisi kävelemään enemmän, niin mukavuudenhalu varmaan voittaisi ja Litat jäisi kaappiin nököttämään. :D Tai enhän mä tiedä, vaikka nuo olisikin oikeasti todella hyvät kävellä... Epäilen suuresti. Pitäisi päästä testaamaan! :))

   Poista
 2. Siis voi taivaan talikynttilät, noi on NIIIN ihanat kengät! Noi Duffytkin on kyllä aivan mahtavat. Mut joidenkin juttujen suhteen on ainakin itsellä niin että pakko saada alkuperäisenä, vaikka oiskin paljon kalliimpi. Oisko nääkin ehkä sellaset? Onneksi itse en tohdi käyttää korkeita korkoja niin en rupea näitä himoitsemaan... Mutta noi on kyllä niin rakkauskengät. Tulipas taas ihasteltua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha arvaa repsahdinko sun talikynttilöilles... :D Mutta oon aivan totaalisen samaa mieltä, ihanat on eikä siitä muuksi muutu!

   Onhan se toisaalta vähän niin, että mieluummin satsaisi kunnolla alkuperäisiin, kun ostaisi vain jotkut halvemmat saman tyyppiset. Ja varsinkin kopiotuotteiden kohdalla se on mun mielestä ehdottomasti näin! Nuo Duffyn kengät ei kuitenkaan ole oikeastaan mitkään kopiot, ja siksi voisin laittaakin niihin rahani. :)

   Poista
 3. Hah eikö kantsis jättää ostamatta jos ei ole varaa ostaa aitoja? Aika nolot tollaset kopiot

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni en kirjoittanut missään vaiheessa, etteikö minulla olisi rahaa ostaa alkuperäisiä Litoja. :) On eri asia, jos en halua laittaa kerralla lähes kahtasataa euroa kenkiin, joita tuskin tulen edes käyttämään seuraavaan puoleen vuoteen. Ja mielestäni nuo Duffyn kengät eivät ole mitkään kopiot! Ainakin itse miellän kopiot tuotteiksi, joista yritetään tehdä tarkoituksella tismalleen samanlaiset, ja jotka jäljittelevät alkuperäistä tuotetta aina nimeä myöten. Esimerkkinä vaikkapa "LV:n" muutaman euron hintaiset kopiolaukut. Siis, mielestäni nuo Duffyn nilkkurit muistuttavat vain Litoja, olematta suoranaisesti kopiot. Mutta kiitos mielipiteestäsi. :)

   Poista